Kidnapped

av (forfatter).

Penguin 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.53 (17 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Tone Hs eksemplar av Kidnapped

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen har sin historiske bakgrunn i striden mellom whiggene og jakobittene i Skottland. Den foreldreløse 17-åringen, David Balfours, en fiktiv skikkelse, tilbringer noen sommermåneder på slektsslottet Shaws nær Edinburgh i 1751. Han møter en skurk av en onkel som ikke vet det verste han kan gjøre nevøen. Han får en ufrivillig sjøferd rundt nordspissen av Irland og slipper såvidt med livet i behold fra blodbad og forlis. Sammen med vennen, Alan Breck Stuart, blir han mistenkt for mordet på en høy embetsmann og jaget av kongens tropper.

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9780141439327

EAN 9780141439327

Serie Penguin classics

Genre Spenning

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted Skottland

Språk Engelsk

Sider 215

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 10 6 1 0 0

Bokomtaler

En vakker morgen tidlig i juni 1751 låste jeg for siste gang døra i min fars hus etter meg og forlot barndomshjemmet for godt. Sola kastet sine første stråler på bakketoppene da jeg gikk nedover veien, og da jeg kom så langt som til prestegården, sang svarttrostene i syrinbuskene i hagen, og den rå morgentåka i dalbunnen begynte å lete og spre seg.»

Romanen Kidnappet av Robert Louis Stevenson ble utgitt i 1886. Forfatteren ga også ut andre kjente bøker som Skatten på Sjørøverøya og Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Årsaken til at jeg har lest Kidnappet nå, er at Per Petterson skriver om den i boka jeg skrev om i et innlegg her:
Månen over Porten – en samling av Per Pettersons litterære og personlige tekster

Etter å ha lest romanen som Stevenson skrev, forstår jeg godt at den er blitt en klassiker. Søker man etter boken på Internett, er det utgitt i mange forskjellige utgaver. Romanen er utgitt som tegneserie og er filmatisert. Utgaven jeg har er fra 1979.

Mer om boken i et innlegg på bloggen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Saftig utvalg. Dickens, Tennyson, Thackerey, Ruskin, Stevenson, Stuart Mill, Samuel Butler, Oscar Wilde, George Eliot, Brontë-søstrene, Percy og Mary Shelley og mange flere. Om "The Democratic Age" (år 1832-1900) skriver Bloom:
- - - I have located Vico's Democratic Age in the post-Goethean nineteenth century, when the literature of Italy and Spain ebbs, yielding eminence to England with its renaissance of the Renaissance in Romanticism, and to a lesser degree to France and Germany. This is also the era where the strength of both Russian and American literature begins.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Flavorwire mener disse 50 bøkene er de beste britiske romanene fra det 19. århundret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar