Himmelfall

roman

av (forfatter) og Kari F. Brænne (illustratør).

Aschehoug 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (35 terningkast.)

81 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tone Hs eksemplar av Himmelfall - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788203359576

EAN 9788203359576

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Spania Russland

Omtalt person Maria Nikolajevna Romanova

Språk Bokmål

Sider 713

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 17 7 5 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok om mot, den siste tsarfamilien og fortellerglede, men som lett blir overdrevent ...

Innholdet har et interessant utgangspunkt om den russiske revolusjonen og den siste tsarfamilien, Romanovfamilien, som måtte bøte med livet på en helt forferdelig måte. Fortid møter nåtid. Boka begynner med at vi møter den vel voksne Maria som tilfeldigvis møter på en forfatter. Maria brenner med å få historien sin fortalt, og de to starter et samarbeid med å få historien hennes fortalt.

Vi får også et innblikk fra 1918, og om det forferdelige som skjedde da og har Maria noe sammenheng med det? Hvorfor brenner hun, en dame på over 100 år, sånn etter å fortelle historien sin som fører så langt tilbake i tid?

Dette var en stor bok å begynne på, men heldigvis har jeg lest mange tykke bøker oppgjennom årene, så det gjør ikke meg noe. Jeg var bare litt redd for at dette ville gå tregt i og med at jeg hadde en mistanke om at dette kanskje ikke var en bok for meg, og da ville lesingen gå ekstra trått. Men jeg liker å utvide lesehorisonten, så jeg satte i gang å lese Himmelfall til tross for mine bange anelser. Og grunnen til at jeg ikke sier så mye om handlingen er for at det skal ikke mye til for å avsløre noe når det gjelder en slik bok. Til tross for at dette er en stor bok så er det ikke akkurat mye som skjer. Det er derfor jeg ikke vil si så mye om handlingen generelt. Det er ikke mye å fortelle om handlingen før noe blir røpet og det vil jeg ikke skal skje. For all del!

Overdrevent språk
En bok på over 700 sider er en stor bok, men likevel var ikke Himmelfall tung å lese. Grunnen er at den er ganske beskrivende (kanskje til tider for boskrivende?), språket har en fin flyt og det føles bare ikke anstrengende å lese boka i det hele tatt. Det jeg irriterte meg grundig over boka var at jeg fikk en chick-lit følelse over måten historien ble fortalt på. Jeg likte språket fordi den hadde en fin flyt, men jeg mislikte tonefallet i språket fordi det minnet meg for mye på chick -lit. Tonen blir da overdrevent, hysterisk og det blir fort drama av ingenting. Det er det jeg mener med chick -lit språk. Jeg foretrekker et mer nøkternt fortellerstil uten overdrevent hysteri. Chick-lit tonen blir fort overdramatisert og det har jeg ikke helt sansen for. Og selv om Himmelfall ikke er chick-lit så er det den følelsen man nettopp får.

Alle karakterene er ikke spesielt overbevisende og av og til blir tilfeldighetene litt for store. Man kjøper det ikke helt. De fleste av karakterene manglet også dybde. Selv på over 700 sider blir man ikke godt nok kjent med noen av dem. Man blir bare ikke knyttet til dem på noen måte. Alt blir fort overflatisk mens man leser. Det skaper ingen følelser, man blir ikke knyttet til karakterene og spenningen er heller ikke helt til å ta på. Men det forfatteren skal ha pluss for er at hun fint klarer å bytte fortid og nåtid på en naturlig og oversiktlig måte.

Roman vs virkelighet
Egentlig vil jeg ikke bruke så mye tid på å skrive om Himmelfall så jeg lar denne bokanmeldelsen være kort denne gang. Jeg foretrekker å skrive lengre bokanmeldelser, men det er egentlig ikke så mye mer å si om boka. Det er jo heller ikke nødvendig å gjenta seg selv. Det vil bare kjede både meg selv og dere i hjel. Himmelfall var helt grei lesing og det var noe interessant å lese om den russiske revolusjonen og den siste tsarfamilien. Derimot skulle jeg heller ha lest dette som en biografi eller en historiebok enn som en roman. Det tror jeg hadde vært meget interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Over en uke brukte jeg til å lese romanen på over 700 sider. Romanen har bl a resultert i at jeg har kjøpt min første bok om russisk historie som jeg fikk i postkassa i dag. Romanen til Brænne er rimelig unik sammenlignet med andre norske utgivelser. I begynnelsen undret jeg litt, men etterhvert lot jeg all skepsis fare. Jeg likte romanen, men hva mener kritikerne? Jeg venter i spenning, Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Barcelona sitter Maria, snart 113 år. Hun er tsar Nikolaj Romanovs eneste gjenlevende datter. Nå vil hun fortelle sin historie før det er for sent.
Vi får Marias historie fra barnsben av, via henrettelsen av familien, og hennes flukt gjennom Russland på vei mot friheten i Vesten. Maria har en meget klar forståelse av foreldrenes væremåte. Farens veikhet og morens dominans gjør sitt til at de aldri blir det populære tsarparet de muligens kunne vært. Tsarinaens suspekte forhold til Rasputin er også noe som befolkningen og den øvrige familien ser på med ublide øyne.

Denne boken vil jeg anbefale på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig interessant om Tsarveldets og tsarfamiliens siste år sett fra den nest yngste datterens synsvinkel. Forfatteren lar henne overleve likvideringen og hun forteller om livet i overdådig luksus og total mangel på kontakt med virkeligheten utenfor palassene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken handler om tsarfamiliens umettelige griskhet når det gjelder materiel velstand og de stakkars Russiske folks lidelser, opprør , revolusjon, likvidert, krig, borgerkrig og ufred

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Forelskelse brutt ut, fornuft forduftet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vinden og bølgene trenger liksom inn i hodet på meg, trekker i tankene mine, røsker dem løs , skyller over dem . Dem fyller ørene og hjernen , overdøver alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tross sin manglende sjenanse og likefremhet grensene til grovkornethet,også kan være fintfølende. Og utvise vennlighet,forståelse og manerer man i vesten bare kan drømme om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Verden er en karusell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lagt merke til hvordan den kraftige vinden fra havet liksom blåser tankene ut av hodet på en ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Disse bøkene har satt et ekstra spor etter seg


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene har jeg lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Perleporten - roman" av Kari Fredrikke Brænne
  • "Nora - roman" av Merete Pryds Helle
  • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
  • "Under samme sol - roman" av Gry Strømme
  • "Bjørnejegerskens bekjennelser - roman" av Berit Hedemann
  • "Malerens muse" av Lisa Strømme
  • "Før jeg forlater deg - roman" av Alexandra Bockfeldt
  • "Tangodanseren" av Arturo Pérez-Reverte
  • "Esther, kanskje - historier" av Katja Petrowskaja
  • "Jackie og Maria - en roman om Jackie Kennedy og Maria Callas" av Gill Paul
  • "Lempi" av Minna Rytisalo
  • "Baba Segis fire hustruer - roman" av Lola Shoneyin
Alle bokanbefalinger for dette verket