Mapuche

av (forfatter) og Thomas Lundbo (oversetter).

Aschehoug 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (14 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tone Hs eksemplar av Mapuche

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Jana er en ung Mapuche-indianer og billedhogger som bor i utkanten av Buenos Aires. Folket hennes holdt til på pampasen i over to tusen år før de ble utsatt for folkemord og forfølgelser av de hvite inntrengerne.
Rubén Calderón klarte å slippe ut av det argentinske diktaturets klør. Siden har han som privatdetektiv arbeidet utrettelig for Mødrene på Maiplassen. Jana og Rubén møter hverandre da politiet finner transvestitten "Luz" drept i havnekvarteret. Her har hun solgt sine tjenester sammen med "Paula", Janas eneste venn. Samtidig forsvinner en fotograf som hadde et forhold til datteren til en av byens mest innflytelsesrike forretningsmenn. Det viser seg at saken har røtter tilbake til militærdiktaturets tid, og dets gamle aktører har fortsatt mye å skjule.
"Mapuche" er en krim som fillerister deg! Den er rå og brutal, øm og poetisk, rystende og dypt engasjerende.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788203219252

EAN 9788203219252

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Argentina

Språk Bokmål

Sider 526

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 7 5 0 1 1

Bokomtaler

Ville du ha gjort alt for å finne en forsvunnet person som står deg nær?

Billedhoggeren Jana bor ikke langt unna Buenos Aires. Hun elsker det hun driver med selv om hverdagen kan være en hard kost, og hun blir urolig da hennes gode venn forsvinner. Hennes eneste venn. Hun hyrer privatetterforskeren Rubén Calderon som kjenner til samfunnets skyggesider og har sine egne originale og uvanlige "samarbeidspartnere" å finne ut av ting på. Sammen jobber de to med å finne ut hva som har skjedd med Janas nærmeste venn og tingene de får vite er lite hyggelige. Og de må finne skyggesidene i seg selv for å huke inn alle svar. En badass thriller på høyt plan med andre ord.

Men personlig slet jeg med å komme meg gjennom boka. Ikke på grunn av at den var bestialsk og meget voldelig, det har jeg ingen problem med og det skal mye til for å sjokkere meg, men jeg slet med å komme meg gjennom boka fordi den kjedet meg. Jeg opplevde den som traurig og da blir det et slit å lese. Nesten som å lese pensum, og jeg avbryter aldri bøker. Det har jeg ikke gjort siden jeg var yngre for en god del år siden. Så det ble på en måte mer tvangslesing enn fornøyelseslesing. Følte at krimboka var både tung og kjedelig. Den interesserte meg nesten ikke. Ville egentlig bare bli ferdig med den, men det tok en evighet å bli ferdig. I hvert fall føltes det som det. Lite givende å ta frem og fortsette å lese i en bok som ikke fenger, men jeg tvang meg til å fortsette.

Mapuche var en rå og brutal bok. Slike bøker liker jeg, men denne boka ble for tam og kjedelig for min del. Like tørt og forutsigbar bok som å vandre i en ørken og mens du vandrer, lurer du på om det noen gang tar slutt. Det var slik jeg opplevde boka. Den ble altfor treg, og det føltes ut som om hver side var klistret fast med superlim som jeg måte slite med å bryte opp sidene. Ingen god leseopplevelse, dessverre. Dette er kanskje en viktig thriller, men jeg klarte bare ikke å like den ...

Dette er vel en av de korteste anmeldelsene jeg har skrevet, men orker bare ikke å bruke mer tid på å gjenta hvor dårlig jeg likte boka. Jeg ville så gjerne like den for jeg liker bøker med brutalt innhold, men denne ble bare for kjedelig og for forutsigbart.Jeg prøvde i det minste å like den ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen av scenene i romanen er som å stikke nesen over tuten til salmiakkflaska - en kjenner behov for å trekke seg tilbake for å få igjen pusten.Jeg kan slutte meg til Pål Gerhard Olsen som avslutter sin anmeldelse (Aftenposten) med at romanen er:en gnistrende fortalt hevnsaga som strekke seg fra slummen i Buenos Aires til de snødekte Andesfjellene, og så langt unna uforpliktende kosekrim ved peisen som det er mulig å komme. " Link til et innlegg på bloggen min der jeg skriver om min leseopplevelse mv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjedelig, forutsigbar, uengasjerende og språklig ganske platt. Ift Zulu må dette være noe Férey har rasket sammen på få uker for å melke den forrige, helt forståelige suksessen. Ikke er den viktig, heller, svært lite her om det argentinske militærdiktaturet som ikke andre kilder har beskrevet bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Den gløden de hadde kysset hverandre med i soloppgangen røpet en dyp, felles desperasjon som han ikke kjente seg i stand til å møte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Paula smilte, sminket som til et bryllup på Venus. Jana sukket - for et naut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en stund sovnet Diesel, med snuten klem inn mellom de korslagte labbene, det var siste mote innen hundestillinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Piloten hadde satt kursen mot havet, i sørøstlig retning. Mange år tidligere hadde han gjort en mengde slike nattflyvninger. Mannen i den kakifargede bomberjakka var ikke like rolig som før. Skydekket løste seg opp etter hvert som han la den argentinske kysten bak seg, vinden økte enda mer i styrke, det lille propellflyet ristet. I bråket fra den åpne døra måtte de nesten rope for å høre hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Sydhavet" av Manuel Vázquez Montalbán
  • "Besøkelsestid" av Primo Levi
  • "Siste skrik" av Thomas Pynchon
  • "Knuste hjerter og halve sannheter - roman" av Geir Sætre
  • "Creole Belle" av James Lee Burke
  • "Hvor er alle jentene nå?" av Leena Lehtolainen
  • "Hodet ved døra - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
  • "Et dødelig mørke" av Stuart MacBride
  • "Zulu" av Caryl Férey
  • "Stormen og stillheten - roman" av Miriam Neegaard
  • "Den hvite veien" av John Connolly
  • "Syv dager" av Deon Meyer
Alle bokanbefalinger for dette verket