Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Spørsmålstegnet er alltid nærmere sannheten enn utropstegnet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

The Beatles er fortsatt alle tings målestokk i populærmusikken. Musikken de lagde kommer til å vare om ikke evig, så i hvert fall til solen slukner og menneskeheten vender tilbake til englene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The best way to get someone to tell you what you want to know is to convince them that you already know it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Special Forces had a lot of four-letter words in their vocabulary, but fear wasn't one of them.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Jeg trodde jeg kunne forandre verden, i hvert fall litt. Men verden la ikke engang merke til hva jeg drev med, og forandret meg i stedet."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det fantes tilgivelse for mye, men ikke for å jukse med maten

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Min far avskydde sionismen. Hele tankegangen sto for ham som fullstendig vanvittig. Å kreve tilbake Palestina etter to tusen år forekom ham like urimelig som at italienerne skulle gjøre krav på Tyskland fordi det en gang hadde vært okkupert av romerne. Det kunne ikke føre til annet enn endeløse blodbad og jødene ville bli nødt til å kjempe mot den samlede arabiske verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk snakker iblant som om studiet av klassikerne etterhånden kommer til å måtte vike plassen for mer moderne, praktiske studier. Men ethvert frimodig sinn vil bestandig studere klassikerne, uansett hvilket språk de er skrevet på, og hvor gamle de måtte være. For hva er klassikerne annet enn menneskehetens edleste overleverte tanker? De er de eneste kilder til visdom som ikke er falmet for lenge siden, og de gir oss slike svar på de mest moderne spørsmål som Delfi og Dodona gav. Vi kunne like gjerne unnlate å studere naturen fordi den er så gammel. Å være en god leser, det vil si å lese sannferdige bøker i en sannferdig ånd, er en edel beskjeftigelse som stiller større krav til utøveren enn noen annen beskjeftigelse nåtiden forstår å verdsette. Den krever en trening lik den atletene måtte gjennomgå, et helt livs stadige streben etter å nå dette målet. Bøker bør leses med den samme omtanke og varsomhet som de er skrevet med.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Tysk er det fullkomne kommandosprog, det kommer først til sin fulle rett i kaserner og offentlige kontorer, fremført med stor stemmekraft uansett avstand til motparten. Selv "ich liebe dich" lyder som en befaling.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På mine foreldres tid og langt inn i Deres og min, sa man at det var eleven som kom til kort. Nå er det faget. Det er for vanskelig å lese klassikerne, derfor er det klassikerne som har skylden. I dag skyver eleven sine manglende evner foran seg som et privilegium. Jeg kan ikke lære det, derfor er det noe i veien med det. Og særlig er det noe i veien med den dårlige læreren som vil ha meg til å lære det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågLasse SteinnesJoannVidar RingstrømTorill Elisabeth RevheimDolly DuckBjørg  FrøysaaKaren RamsvikSverreMarie MElin SkjerengGrete AastorpGrete AmundsenIdaBenteHarald KTjommiTheaTor Arne DahlSynnøve H HoelMarie ØstvoldHilde H  HelsethMonica CarlsenNinaKay NilsenTanteMamieReadninggirl20LilleviGroKirsten LundSaraVigdis VoldLailaMorten BolstadMangosaft45Åsmund ÅdnøyInger-LiseIngeborg GCamillaEva