En norsk spion

spenningsroman

av (forfatter).

Aschehoug 2012 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (42 terningkast.)

111 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Tom-Erik Fallas eksemplar av En norsk spion - spenningsroman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim - norsk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Peter Wessel er en norsk etterretningsoperatør som arbeider undercover i verdens farligste områder. Etter et lengre avbrekk reiser han til Dubai for å verve et medlem av den iranske revolusjonsgarden. Oppdraget går galt, men Wessel får likevel tak i brennbar informasjon. Et parti missiler er på vei til Afghanistan. Om kort tid skal de rettes mot norske interesser. Under dekke av å være journalister reiser Wessel og makkeren til Kabul, der de får ordre om å avverge angrepet med alle midler. Jakten på våpnene tar dem fra ambassademottakelser i den afghanske hovedstaden til moskeene i Herat, fra fjellene i Hindu Kush til smuglere i landets underverden. Mens angrepet rykker stadig nærmere, tvinges Wessel til å grave dypt i egen fortid som norsk spion - en fortelling som avdekker ubehagelige hemmeligheter i fredsnasjonen Norge og kaster nytt lys over oppdraget.
"En norsk spion" tar leseren med inn i en eksotisk, eventyrlig og svikefull verden de færreste kjenner - der konsekvensene ved å mislykkes er fatale og private hensyn er underkastet nasjonens interesser. Kan en profesjonell løgner være ærlig overfor sine nærmeste? "Endelig en kul, norsk actionhelt."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"En thriller av internasjonal klasse."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"I sjangeren spenningsroman med bred historisk og kulturell tilnærming og samfunnspolitisk brodd, har Aslak Nore med «En norsk spion» levert førsteklasses håndverk i tradisjonen etter Jon Michelet og Jan Guillou. I fortellerteknikk, intrikat plott og presis detaljrikdom ligger han derimot nærmere forfattere som John le Carré og Tom Clancy. I sum synes jeg faktisk han overgår alle fire! «En norsk spion» er en spenningsroman til å bli klok av."
Flaggkommandør Jacob Børresen, Klassekampen

"Nore kjører på med høyhastighets etterretningsinformasjon, og må ha gjort intens research. Nores oversikt over Midt-østenpolitikk, diplomatiske maktallianser og spionenes intrikate kameleonliv er imponerende. Her er det detaljer fra etterretninger i Russland, Libya, Afghanistan, Iran og Dubai. Her er lokalkunnskap om afghanske spise- og klesvaner, kunsthandel i Dubai og persisk kalligrafi. Leseren lærer mye om dagliglivet i Afghanistan. Bra!"
Eskil Skjeldal, Vårt Land

"En spionroman som det virkelig ryker av. (...) Aslak Nore har levert et glimrende stykke fiksjon om et viktig stykke norsk virkelighet."
Sven Erik Omdal, Stavanger Aftenblad

"Underholdende og virkelighetsnært fra skrivende soldat. (...) I denne boken formidler Aslak Nore håpløsheten i Norges krigføring i Afghanistan gjennom soldatenes synsvinkel. Soldatenes liv og tankeverden er en rød tråd i mye av det Nore skriver om, og er et prosjekt som har stor verdi også utover dette bokprosjektet. Vi får nok se mer av dette, og bør glede oss over at den tidligere soldaten fra Telemark Bataljon har lagt våpenet på hylla og valgt pennen som sitt våpen."
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen (5-er)

"[Peter Wessel] er mer enn smart nok til å være interessant, og såpass tøff at jeg må innrømme at jeg skulle ønske jeg var bittelitt mer som ham. Og man føler seg (i hvert fall gjorde jeg) skikkelig heldig som fikk bli med ham på jobb. (...) Nore er en fordømt dyktig løgner. På side fjorten gir han oss endatil oppskriften: 'De beste løgnene har en kjerne av sannhet'. Det er derfor det hele funker så bra, både for Peter Wessel og for Aslak Nore."
Atle Myhre, Minervanett

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format E-bok

ISBN13 9788203353130

EAN 9788203353130

Genre Agenter og spioner

Omtalt sted Norge Afghanistan Forente arabiske emirater

Språk Bokmål

Sider 396

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 21 9 6 3 0

Bokomtaler

Ein "skikkeleg" romanspion (tenk på James Bond) skal vera litt for god, litt for pen og litt for smart til å vera sann. Peter Wessel er òg ein slik figur, men han har noko alvorleg, melankolsk og tenksamt ved seg i tillegg.
Språket i En norsk spion flyt lett trass i at handlinga er noko kompleks. Boka kan oppfattast som "macho" og full av testosteron, som om ho fyrst og fremst skriven for menn, med alle dei militære omgrepa og detaljerte skildringane av våpen og militært utstyr. Samstundes er boka "feminin" på den måten at ho er så full av kjensler; venskap, kjærleik, sorg, skuldkjensle, moral, forvirring, fortviling.
Miljø-, natur- og kulturskildringane er levande og er prega av at forfattaren er kunnskapsrik og har brukt mykje tid på research. Boka er både underhaldande, tankevekkjande og opplysande, - den einaste innvendinga eg har er at det kanskje vert for flinkt, for belærande, for ambisiøst. Kan hende hadde boka vore enno betre med litt stripping; om noko av dei mange detaljane hadde vore kutta ut.

Hendingane og personane i boka virkar å vera truverdige og stilen er tidvis dokumentarisk. Spenningsnivået er stigande utover i boka - akkurat slik som ein spionroman skal vera.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

”En norsk spion”, Aslak Nore 26.11.12
Spennende bok som går rett på sak. Mange navn og detaljer i begynnelsen, men der er et enkelt kart i boka, og med litt googling i tillegg får man sånn passe bra oversikt over regioner og folkeslag. Det er mye flørting i boka. Politisk-, millitær,- hemmelig-, fysisk- og psykisk flørting, med påfølgende minst like mange løgner og bedrag. Han skildrer godt, agenter, bomber, våpen, flukt og spionering.
At han gikk med tilbakeblikk når det var spennende irriterte meg litt, men en grei måte løse det å putte inn viktig informasjon på. At det irriterte meg tyder jo på at det var spennende der han forlot drivet i handlinga - og når jeg tenker etter passet det bra, fordi det var i en ventesituasjon på en observasjonspost som forgikk da, og da er det jo tid til ettertanke. Bra komponert historie som en actionbok, med mye relevant og viktig informasjon om vårt engasjement i Afghanistan; skrevet på en troverdig måte, av en som har vært soldat, journalist, student og samfunnsdebattant. Jeg har vært så heldig å snakke med Aslak om boka, hvor han fortalte at han ble invitert til å gå et spionkurs, og de hemmelige tjenestene har også lest igjennom boka for å ta bort ting som var for hemmelige. Det er spennende å vite at han som skriver virkelig har stor innsikt i hva han skriver om. At en agent gjør alt det Peter Wessel gjør på så kort tid er vel ikke helt sant, men når forfatteren forteller oss det på forhånd er det greit. Dette kan bli en god film, men siste delen burde vært litt strammere, og kanskje burde han droppet noen av løgnene og svikene også – selv om det er det å være spion egentlig handler om.
I disse dager er det jo så mye fokus på sex i bøker, noe som også Aslak har med. Hva er så drømmen til en macho soldat som har blitt skadet, drept folk, tråkket på innvoller og sett barn skamfere lik med en liten kniv? Jo:
”Jeg var helt avkledt. Ivana vrengte av seg trusen, den matte huden fremhevet den lille trekanten stritt kjønnshår. Sex handler om kroppskontakt. Stillinger er ingenting. Sex er å forstå hverandre. Vi gjorde det. Vi var like ensomme.” Ja, troverdig det også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God herreroman med mye action!
En svært spennende spenningsroman om norske etterretningsagenter i Midt-Østen.
Mye reising rundt i området og våre helter (eller helt) forhindrer selvsagt store katastrofer men mister illusjonene i løpet av boka.

Likte spesielt godt at historien er krydra med kunst, kultur og historiske detaljer. Ikke vet jeg om dette er fakta, men jeg kjøper det rått. Dette gjør at historien er troverdig og virkelighetsnær. I hvertfall for meg.

Forfatteren leker seg litt når han bruker historiske navn på heltene sine: Peter Wessel (!) og ... Digre. Det synes jeg var et artig grep!

Hørte denne på lyd og jeg synes språket er godt. Det flyter fint. Spenningskurvene kommer ikke for tett og actionelementene er troverdige. Kanskje en del Bond-fakter over denne romanen, men slettes ikke for mye.

Alt i alt et hyggelig og interessant møte med Wessel og Nore.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Som bokblogger så hender det en sjelden gang at en får æren av å bli sitert på omslaget. Jeg holder oversikten over "mine" blurber her.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Oslo noir - spenningsroman" av Aslak Nore
 • "Dommeren og hans bøddel" av Friedrich Dürrenmatt
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
 • "Hauges direktiv - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
 • "Ulvefellen - spenningsroman" av Aslak Nore
 • "Mapuche" av Caryl Férey
 • "Akademimordene - kriminalroman" av Martin Olczak
 • "Edderkoppen" av Terje Emberland
 • "Kongens råd - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
 • "Mafiela" av Hogne Hongset
Alle bokanbefalinger for dette verket