Mørkets hjerte

av (forfatter) og Bjørg Hawthorn (oversetter).

Kagge 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (199 terningkast.)

921 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Einar Os eksemplar av Mørkets hjerte

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Noen menn er samlet på en seilkutter i Themsen. Mens mørket faller på, forteller Marlow om sin reise oppover Kongofloden for å hente en av selskapets elfenbensjegere. Med seg fra elva har Marlow innsikten om sitt eget medansvar for alle fortidens redsler. Og for at leserne skal se sin egen delaktighet og skyld, trekker han oss med på en reise inn i mørket. Dette er en ny, oppdatert og språklig nøyaktig oversettelse, basert på Norton Critical Edition.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788248903048

EAN 9788248903048

Serie Kagge pocket

Genre Klassisk litteratur

Omtalt sted Afrika

Språk Bokmål

Sider 140

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

48 84 44 16 6 1

Bokomtaler

Når du leser denne boken, så skjønner du at dette er "originalen". Alt du noengang har lest og sett på film, serier, tegneserier/grafiske noveller i samme sjanger, kommer fra denne boken. En stor bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Glimrende om det destruktive i mennesket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk grusom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

En underlig ting er livet - dette hemmelighetsfulle byggverk av en ubarmhjertig logikk uten formål. Det meste du kan håpe av det er litt viden om deg selv - en viden som kommer altfor sent - en høst av evindelig anger.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Vi hørte ikke en eneste lyd. Du står og ser deg forundret rundt, og begynner å lure på om du er blitt døv - og så faller natten plutselig på og gjør deg blind i tillegg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dere vet hvordan jeg hater løgn, jeg avskyr løgn, ja, jeg tåler det rett og slett ikke, og det er ikke fordi jeg er mer rettskaffen enn andre, men simpelthen fordi det ryster meg langt inn i sjelen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det eneste han ville, var å være til og få fortsette videre med størst mulig risiko og mest mulig forsakelse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No fear can stand up to hunger, no patience can wear it out, disgust simply does not exist where hunger is; and as to superstition, beliefs, and what you may call principles, they are less than chaff in a breeze.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I don't like work—no man does—but I like what is in work—the chance to find yourself. Your own reality—for yourself, not for others—what no other man can ever know.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

The mind of man is capable of anything — because everything is in it, all the past as well as all the future. What was there after all? Joy, fear, sorrow, devotion, valour, rage — who can tell? — but truth — truth stripped of its cloak of time. Let the fool gape and shudder — the man knows, and can look on without a wink.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

We live, as we dream - alone...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

He cried in a whisper at some image, at some vision, — he cried out twice, a cry that was no more than a breath — 'The horror! The horror!'

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rare greier, dette livet - dette merkelige og nådeløst logiske arrangementet som er så til de grader fånyttes. Det beste du kan håpe på, er å høste litt egeninnsikt - og den kommer alltid forseint - uutømmelig grøde fylt av anger og ruelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (96) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Litteratur av den sort hvor sympati og kritikk av denne karaktertypen eller tilstanden smelter sammen. Kom gjerne med kommentarer og forslag til utvidelse (både dikt, drama og prosa godtas, hvis en overbevisende forklaring er lagt til grunn)! Med tanke på at outsideren er en av de mest utbredte motivene i litteraturen, kan vi avgrense listen en smule ved å kun nevne bøker hvor hovedpersonen eller hovedfokuset er en slik skikkelse, kanskje særlig hvis det er av typen 'mannen mot verden' eller 'gode idealer mot realitetene' etc. Eller for den saks skyld individer lidende av dekadense, desillusjoner eller weltschmerz. Nuvel, nøl ikke! med andre ord.


Godt sagt! (34) Varsle Svar

Siden mange bokelskere til tider kan bli oppgitt over alle bøkene som stadig gjenstår å bli lest, så har jeg laget en liste over bøker som er både svært gode og korte.

Gi gjerne beskjed hvis dere vet om gode bøker som mangler på listen.


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Netthandelen The Book Depository har kåret de 100 beste bøkene.

Enig? Uenig?


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Esquire er kanskje et herremagasin, men listen er interessant uavhengig av kjønn.

Bøkene er ikke rangert.

Lenke til den originale listen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Fagbibliotek har skjønt det - der står romaner sammen med fagbøker, og det er akseptert at en roman ofte klarer det ikke alltid fagbøker kan - nemlig gi oss innlevelse og informasjon på tvers av vel definerte grenser (tenk deg bare Afrika som før europeerne kom, hadde en nomadisk tilnærmelse til livet). Denne listen gir et lite innblikk i mitt Afrika-bibliotek. Som tittelen forteller, bare "noen dråper" og listen kom ut som jeg var i humør til kanskje. Ser gjerne at bokelskere kaster seg over listen og sprer ut mange flere dråper fra AFRIKA!


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ingen antihelter i denne listen - altså ingen Dorian Gray, Macbeth, Emma Bovary, Pinkie Brown eller Alex DeLarge - og ikke ting som f.eks. den katolske tro i Joyces Portrait of the Artist [...], haiene i The Old Man and The Sea eller Loven hos Kafka. Kun tydelig artikulerte skurker, skjønt kanskje mitt valg av Moby Dick og Miltons Satan er et unntak her, men isåfall er de unntak som er for gode til å utebli! Det er nemlig også et poeng at antagonisten tar stor plass og er minneverdig. Man kunne selvsagt ha lagt til alt av Shakespeare i en slik liste, men det er vel gunstig å begrense den en smule; la oss derfor også avgrense listen til klassikere. Gjerne skyt inn forslag - jeg har hverken lest alt eller husket alt. Jeg vet det er mye jeg har glemt av f.eks. Walter Scott, Dostojevskij, Dickens, Balzac og Ibsen, og fra Bibelen, der er det vel mye saftig og mørkt å hente.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lord Jim" av Joseph Conrad
 • "Things fall apart" av Chinua Achebe
 • "Døde sjeler" av Nikolaj Gogol
 • "Reisen til nattens ende" av Louis-Ferdinand Celine
 • "Tåpenes sammensvergelse - en roman fra New Orleans" av John Kennedy Toole
 • "Trolldomsfjellet" av Thomas Mann
 • "Pesten" av Albert Camus
 • "De grunnleggende bestanddeler" av Michel Houellebecq
 • "Frokost på Tiffany" av Truman Capote
 • "Ikaros - roman" av Axel Jensen
 • "Den guddommelege komedie" av Dante Alighieri
 • "Hvis en reisende en vinternatt" av Italo Calvino
Alle bokanbefalinger for dette verket