Run away

av (forfatter).

Century 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (13 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Therese Holms eksemplar av Run away

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim / spenning

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

The brilliant new thriller from the international bestselling author described by Dan Brown as 'the modern master of the hook and twist'.
***
You've lost your daughter. She's addicted to drugs and to an abusive boyfriend. And she's made it clear that she doesn't want to be found.
Then, quite by chance, you see her busking in New York's Central Park. But she's not the girl you remember. This woman is wasted, frightened and clearly in trouble. You don't stop to think. You approach her, beg her to come home. She runs. And you follow her into a dark and dangerous world you never knew existed. Where criminal gangs rule, where drugs are the main currency, and murder is commonplace. Now it's your life on the line. And nowhere and no one is safe.

Bokdetaljer

Forlag Century

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9781780894263

EAN 9781780894263

Genre Thriller

Omtalt sted New York

Språk Engelsk

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 6 5 1 0 0

Bokomtaler

Datter savnet av Harlan Coben. Leseeks fra Cappelen Damm.
Paige er en tenåringsjente som kommer litt skjevt ut og blir avhengig av narkotika. Det er den eldre kjæresten hennes som introduserer henne for stoffet, i tillegg til at han mishandler henne. Paige rømmer hjemmefra. En dag ser Simon, faren til Paige, henne i parken. Han prøver å få kontakt med henne, men hun løper vekk. Simon følger etter, men det får han til å havne i et miljø han ikke vil være i, og med uante konsekvenser. Nå kan hverken Simon eller resten av familien hans føle seg trygge.
Harlan Coben er en veldig god forfatter som skriver godt. Historiene er alltid engasjerende. Som forventet er også denne historien spennende fra start og slutten overrasker. Les den selv, og fortell meg gjerne hva DU mener.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Coben er en mann jeg har lest mye av, og han har kommet med mye variert. Mye bra og mye "dårlig", men for det meste bra.

Endelig blitt spissere i kantene igjen?
Selv om han er en av mine favorittforfattere, og har lest mye av ham, betyr det ikke at jeg liker alle bøkene han gir ut. Synes han har vært litt slapp de siste årene, også med Den fremmede, som jeg ikke har skrevet om ennå, men det blir. Men her i Datter savnet, er han mer gjenkjennelig i skrivingen. Tempo, avhengigskapende og sær humor. Den Coben jeg liker. Synes at denne er på nesten på samme nivå som The Woods og Hold Tight, som var virkelig medrivende å lese.

Datter savnet er om en familie med sorg. De har ikke sett datteren deres på lenge. Hennes far vil alltid lete etter henne, mens hennes mor vil at hun skal komme hjem av sin egen fri vilje. Søsknene hennes er også bekymret, og livet går sin gang. Sammen bor de i en leilighet i Manhattan, New York. Datteren deres, Paige skal ha forsvunnet under collegetiden, og de frykter noe har hendt på college, men de er ikke sikre. De vet ikke hvor hun oppholder seg eller hvem hun er sammen med. Faren til Paige, Simon, får vite av en annen som bor i samme bygg, at han har sett datteren deres et sted ikke langt unna som gatemusikant. Simon obeserverer det stedet en stund til han ser henne. Når hun er i ferd med å forlate opptreden sin, prøver Simon å snakke med henne, men hun vil ikke. Han prøver å følge etter henne, men får et ublidt møte med en fyr som muligens er hennes kjæreste. Og Simons datter forsvinner igjen. Boka består av et stort persongalleri og det dukker hele tiden opp noen nye, og jeg vil ikke ødelegge moroa for andre av å fortelle for mye.

Heldigvis kommer han med noen vri
Var usikker på om jeg ville like denne boka da baksideteksten virket typisk amerikansk og kanskje en smule oppbrukt, men istedet kommer Coben med et friskt pust, og noen vri og karakterer som ikke blir nevnt på baksiden, dukker opp. Coben er i det lekne hjørne, og det er da jeg liker ham best. Derfor likte jeg boka bedre enn jeg "fryktet" på forhånd. Det jeg liker minst med Coben og noe som gjentas i nesten alle hans bøker, er foreldre som alltid og til stadighet er like forelsket som da de møtte hverandre, og de må alltid understreke det. De kjenner hverandre på en måte ingen andre kan forstå. Det blir noe kjedsommelig over det, men heldigvis var det ikke så masete eller tatt opp så mange ganger i denne boka, som i de mange andre bøkene hans. Skjønner at familie er viktig for Coben og mange andre, og meg også. Det er det som er en av kjennetegnene med bøkene hans og mørke hemmeligheter, men å lese om voksne mennsker som er forelsket i hverandre, er bare ikke interessant. Da hadde jeg heller lest romantikk. Når jeg leser en thriller vil jeg ha en thriller uten mye følelser. Da foretrekker jeg noe hardbarket, og det var denne. Noe bløt, men mest hardbarket.

Selv om det tok noe tid å lese denne, var den spennende, humoristisk, litt ondskapsfull, og hadde en god del spenst. Det er herlig når noen skriver på en engasjerende måte. Noe forutisgbart, også slutten, men syntes ikke det gjorde noe, da det passet inn i historien og var godt gjennomtenkt. Noen kjedelige partier her og der, noe som ofte skjer i bøker generelt, men følte gnisten til Coben var tilbake, for synes det var noe fraværende med ham de siste årene, og som gjorde at jeg tok en pause fra bøkene hans. Jeg er glad for at den gode fortellerstemmen hans er tilbake igjen.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

And bad stays. Bad doesn’t go away. You bury bad, it digs itself out. You throw bad in the middle of the ocean, it comes back at you like a tidal wave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Offer 55" av James Delargy
 • "Gutten fra barnehjemmet" av Mark Hill
 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Ikke si et ord - roman" av Holly Seddon
 • "Gode naboer" av Mattias Edvardsson
 • "Villspor" av Jane Harper
 • "Flukten" av David Baldacci
 • "Tornerosemorderen" av Mary Higgins Clark
 • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
 • "Den perfekte hustru - en roman" av JP Delaney
 • "Øynene som ser" av Mary Higgins Clark
 • "Det siste livet" av Peter Mohlin
Alle bokanbefalinger for dette verket