Harry Potter and the cursed child : parts I & II : the official script book of the original West End production ; Harry Potter and the cursed child

av (forfatter), John Tiffany (forfatter) og J.K. Rowling (opprinnelig forfatter).

2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (108 terningkast.)

284 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Nina C. G.s eksemplar av Harry Potter and the cursed child : parts I & II : the official script book of the original West End production ; Harry Potter and the cursed child

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Fantasy & Sci-fi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Based on an original new story by J.K. Rowling, John Tiffany and Jack Thorne, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London's West End on 30th July 2016.It was always difficult being Harry Potter and it isn't much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children.While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9780751565355

EAN 9780751565355

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 40 30 14 4 3

Bokomtaler

Et etterlengtet gjensyn med våre magiske venner skrevet på mesterlig vis!

Historien er like spennende og god som de syv andre bøkene. Nervepirrende fra start til slutt. Vi blir kjent med nye magiske karakterer, og vi får møte igjen våre gamle venner og fiender.

Som den Harry Potter-fanen jeg er sier jeg meg veldig fornøyd med denne oppfølgeren!
Måtte våre magiske venner få ro i sjelen nå, og ikke bli forstyrret av mørk magi i nærmeste framtid!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så annerledes, og allikevel så Harry Potter. Veldig lettlest, og for første gang på lenge hadde jeg ikke lyst til å legge fra meg boka.
Den magiske verdenen er lett gjenkjennelig, og selv hoppingen hit og dit og her og der er lett å følge med på. Tar meg selv i ønske meg mer, akkurat som jeg gjorde da den siste boka i den originale serien var ferdiglest.
Terningkast 5.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var kjempespent da jeg fikk høre at J. K. Rowling skulle skrive mer om Harry Potter, men nå ønsker jeg hun ikke hadde gjort det. Dessverre likte jeg ikke Harry Potter and the Cursed Child noe særlig, og er egentlig ganske skuffet. Boka føltes ikke ut som en Harry Potter-historie i det hele tatt...

Historien inneholdt altfor mange klisjeer, og det var til tider lett å gjette seg til hva som kom til å skje. Store deler av tiden føltes det mer som om jeg leste en dårlig fan fiction enn den 8. boka i serien. Jeg hadde ingen problemer med at boka er manuskriptet til et teaterstykke, og var egentlig ganske spent på hvordan det kom til å fungere. For min del var det historien som ødela leseropplevelsen. Den er litt for tynn...

Flere av replikkene var helt utrolig kleine, og jeg har sjeldent opplevd så mange klisjeer på en gang. Ugh, det var litt for ille til tider. Jeg blir litt lei meg bare av å tenke på det.

Likevel var ikke alt bare negativt. Jeg likte Scorpius Malfoy, Draco Malfoys sønn, kjempegodt. Han var søt og nerdete, og han var store deler av grunnen til at jeg fullførte boka. Dessverre likte jeg ikke de andre karakterene så godt, og flere av dem oppførte seg på måter som ikke stemte med tidligere karakteriseringer. De oppførte seg rett og slette ikke som seg selv.

Jeg lånte boka av en venninne, og hun advarte meg at den ikke var så god. Det kan man trygt si. Det funket rett og slett ikke... Jeg må innrømme at jeg er skuffet og bitter, og nekter og tro at Cursed Child er en del av Harry Potter-canon. Bare nei. Jeg nekter.

Sorry, men jeg anbefaler ikke Harry Potter and the Cursed Child. Jeg likte ikke boka, og skulle egentlig ønske at den ikke fantes. Den er ikke verdt det.

Anmeldelsen ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

JK. Rowling og hennes medforfattere klarer fortsatt å skape engasjement rundt trollmannsuniverset og bringer meg atter en gang tilbake til karakterer og magiske steder jeg har blitt så glad i.

"Special Rehersal edition script" versjonen fungerer bra i bokform, men når det er dialogene som bærer historien må en ha god fantasi for å gjøre steder og karakterer levende. Den nye fortellingen gir nytt perspektiv til de syv tidligere bøkene, og er både spennende og følelsesladd. Verdt å lese, og om man får muligheten er sikkert teaterstykket verdt sine galleoner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig! Endelig får vi en fortsettelse på Harry Potter-eventyret. Denne gangen har ikke J.K. Rowling skrevet historien alene, hun har fått god hjelp fra to store teatermoguler: Jack Thorne og John Tiffany. Boken er scenemanuskriptet, med få tilpasninger. Handlingen foregår for det meste gjennom dialoger. Boken er spennende, om enn litt forutsigbar. Noe som er artig er at vi møter igjen mange av karakterene fra tidligere. Karakterer vi både liker og misliker. Alle har blitt eldre, men de har ikke endret seg så mye fra sist. Det er noen karakterer jeg savnet, men igjen: dette er et teaterstykke. Tid og plass setter store begrensninger. Jeg likte boken og jeg anbefaler den virkelig, men det er vel strengt tatt ikke nødvendig. Er du en Harry Potter fan har du nok allerede skaffet deg den. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Harry Potter and the Cursed Child

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken, men følte at de gikk litt fort frem i historien. Det var interessant å lese om de forskjellige tidssonene som skjedde pga visse situasjoner som skjedde og å vite mer om Harry Potter sine barn/barnet som er i ledelsen gjennom boken. Tror jeg ville satt mer pris på om boken hadde gitt mer detaljer gjennom årene til Albus Potter hos Hogwarts, men boken var underholdende og det var interessant å lese om tap av vennskap, de originale Harry Potter karakterene i voksen alder og hva de gjorde. Var også morsomt at boken var skrevet som et skuespill.
Ps (Time travel, messes up everything). Minor spoiler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

We don't choose who we're related to.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

DUMBLEDORE:
Harry, there is never a perfect answer in this messy, emotional world. Perfection is beyond the reach of humankind, beyond the reach of magic. In every shining moment of happiness is that drop of poison: the knowledge that pain will come again. Be honest to those you love, show your pain. To suffer is as human as to breathe.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

We cannot protect the young from harm. Pain must and will come.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

The world changes and we change with it.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Thank you for being my light in the darkness.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I hvert skinnende øyeblikk av lykke fins det en dråpe gift: vissheten om at ny smerte ikke er til å unngå. Vær ærlig mot dem du elsker, vis dem din smerte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Those we love never truly leave us, Harry. There are things that death cannot touch.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Most of the time, I think you have to make a choice—at a certain point—of the man you want to be. And I will tell you at that time you need a parent or a friend. And if you've learnt to hate your parent by then and you have no friends...then you're all alone. And being alone—that's so hard."
-Draco Malfoy

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

August

 • "De Fire Siste Ting", Hoffmann
 • "The Beating of His Wings", Hoffmann

September

 • "Assasins Creed: Renaissance", O. Bowden

Oktober

 • "Assasins Creed: Brotherhood", O. Bowden

November

 • "Hendelsens Hus", J. Boyne

Desember

 • "Det Gylne Kompasset", P. Pullman
 • "The Cursed Child", J-K Rowling(bok ønskes)

Tar gjerne tips til skjønnlitterære verker eller sakprosa da jeg åpenbart går på kronisk underskudd av denne typen litteratur.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2016.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

The winners of all categories


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ingenlund - Morrigans forbannelse" av Jessica Townsend
 • "Norrøne guder - Bok 1" av Neil Gaiman
 • "Dager med blå himmel" av Jennifer Niven
 • "Historien om Harry Potter - den sanne historien om en ung trollmann, hans fans og livet på innsiden av Harry Potter-fenomenet" av Melissa Anelli
 • "Harry Potter and the Order of the Phoenix (Book 5)" av J. K. Rowling
 • "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Book 3)" av J.K. Rowling
 • "Luridiumstyven" av Bobbie Peers
 • "Livet - illustrert" av Lisa Aisato
 • "Harry Potter and the Half-Blood Prince (Book 6)" av J.K. Rowling
 • "Ild" av Mats Strandberg
 • "Vindeltorn" av Tone Almhjell
 • "Harry Potter and the Chamber of Secrets (Book 2)" av J. K. Rowling
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver