Bergensordboken

ord, uttrykk, vendinger og begrep i Bergens bymål

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2008 Innbundet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Torbjørn Haukens eksemplar av Bergensordboken - ord, uttrykk, vendinger og begrep i Bergens bymål

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

ordbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bergensordboken har forklaringer og opplysninger om ordenes opphav, om hvordan de er kommet inn i bymålet og om utbredelsen ellers i landet. Boka har sitater med eksempler på bruk av ord og uttrykk hentet fra bergenslitteraturen i eldre og nyere tid. Ordforklaringene inneholder også opplysninger om særbergenske spill og tradisjoner. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Bergenserne har alltid vært opptatt av bymålet sitt. Med en selvsikker stolthet har de brukt det i nær sagt alle sammenhenger, naturlig nok mest i dagligtalen. Bergensordboken er bygget opp som en moderne ordbok med ordforklaringer og opplysninger om ordenes opphav, om hvordan de er kommet inn i bymålet, og om utbredelsen ellers i landet. Den har fyldige sitater med eksempler på bruk av ord og uttrykk, og har flere lengre leksikalske ordartikler om særbergenske spill og tradisjoner. Enkelte tror muligens at ordboken er laget bare for bergensere. Men også andre som vil forstå mer av det som bergenserne så gjerne og skarrende prater om, og som vil vite mer om dette bymålets mangfold og lange tradisjoner, vil ha glede og nytte av boken. Bergensk er fremdeles «nokke for seg sjøl», og er i bruk og lever og trives i mange miljøer. Bergensordboken er svært populær, og har vært dypt savnet siden den ble utsolgt i 2003. Ingri Lønnebotn har skrevet forordet i den nye utgaven. EGIL PETTERSEN er bergenser og språkforsker. Han har vært professor ved Nordisk institutt, Universitetet i Bergen i mange år, medlem av Språkrådet i en årrekke og har særlig arbeidet med vestnorske språkfenomener.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788241905407

EAN 9788241905407

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 206

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket