Har denne på lydbok, men dette er tredje gangen jeg gir opp... Jeg får ikke med meg hvem disse personene er! Frustrerende når jeg vet at boka skal være fin. Hadde jeg bare kommet meg ordentlig inn i den hadde jeg nok likte den også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tror jeg ville slitt med denne boka på lydbok jeg også. Det har hendt at jeg har måtte ha "jukselapp" med navnevarianter som bokmerke når jeg leser enkelte russiske forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg var navnene faktisk ikke det store problemet med denne boka. Brukte litt tid på å finne ut av navnesystemet, men etterhvert gikk det greit. Mitt problem var at jeg bare syntes den var dørgende kjedelig! Jeg har som regel ikke noe problem med å lese færdig bøker og tror ikke jeg er en krevende leser. Tror faktisk jeg er ganske lett sånn ;) Men av en eller annen grunn så var det ingen av karakterene som fanget meg. Jeg brydde meg rett og slett ikke om hvordan det gikk med dem. Så til slutt la jeg bare boka fra meg, selv om jeg bare hadde under 50 sider igjen.
Føler det litt som at det er å banne i kjerka å si at man ikke likte denne boken, men det får heller bare være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du virkelig vil fullføre denne, så har jeg et tips til deg. Søk litt på nettet etter informasjon, enten om karakterene i boken eller det russiske navnesystemet generelt.

Da jeg lese "Forbrytelse og straff" første gang for mange år siden kunne jeg ingenting og russiske navn eller det russiske språket. Og når alle navnene av og til ble problematisk så fant jeg støtte i en liste over alle bokens karakterer og alle navn hver karakter kunne ha.

Jeg vet at i enkelte utgivelser av de store russiske romanene så finnes det slike lister helt først, eller helt sist, som du lett kan se på om du skulle bli forvirret. Så kanskje alt du behøver å gjøre er å låne en trykt bok med en slik liste, som du kan sitte med mens du lytter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa