Først likte jeg ikke boke. Jeg rett og slett ble irritert over hvor idiotisk jeg syntes boken var. Etter hundre sider hadde jeg valget om å legge fra meg boken, noe som virket veldig fristende, eller å lese videre å håpe på at den ble bedre. Jeg valgte det siste. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

Boka bygget seg opp mot en ventet og uventet klimaks. Boken er fyllt av små herlige setninger som får meg til å smile eller lese setningen om igjen av beundring. Noen av de er så nydelige, og får meg virkelig til å tenke.

For tenk hvis det var slik, hvis vi hadde levd i en verden der allt ble bestemt for oss, hva hadde vi gjort? Og det er det denne boken tar opp. Og jeg elsker måten Cassia gjør opprør.

Absolutt en anbefaler, om ikke bare for de flotte setningene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

SÅ glad for at eg slengte med meg denne leseutdraget/førstekapitlet som låg på disken i bokhandelen så eg blei obs på denne beauty'en av ei bok! Eg kan godt lika dystopi, men har ikkje lest så mange. Men synes det er ein veldig interessant sjanger! I motsetning til fantasy og annan sci-fi, in my opinion.. Denne boka hekta meg. Den er så godt skrive, både språkleg, karakterane, spenninga og samfunnsskildringa. Så dumt at bok nr 2 ikkje kjem før til neste vår...!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg er helt enig. Boka er usedvanlig godt skrevet. Da handlingen ikke var den beste, ble måten den var skrevet på, fantastisk! Dumt det ja, men vi får da bare vente :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at den virkelig skapte litt lavmåls forventninger i begynnelsen. Med tanke på coveret, sammendraget og handlingen i begynnelsen virket boken rett og slett litt Twilight-aktig; hvor alt det kule bare var en unnskyldning for romantisk kliss. Men etterhvert ble den temmelig spennende! Veldig typisk dystopi-opprørsroman, og jeg gleder meg veldig til oppfølgerne. Håper bare den ikke tar for lett på alvoret, en felle mange slike romaner for unge voksne har en tendens til å falle i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var liksom ingen ting som virket intressant. Men det endera seg uti. Kanskje litt for langt ute(!?) Men jeg satt klistret ned i boken de siste par hundre sidene :) Håper den neste boken bygges opp bedre enn denne, og, som du sier, ikke tar lett på alvoret. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa