Denne boka ble jeg flau av å lese! Men på en veldig bra måte. Du får ingen politisk korrekthet eller vakre beskrivelser, bare mange morsomme dialoger. Jeg likte spesielt godt scenen der Tiptop går inn hos Simpel fordi døra er åpen, overrasker Simpel og får forklart i klare ordelag hva man risikerer å se dersom man ikke banker på hos folk før man går inn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

På et vis er jeg glad du bare gir et referat fra boka, og ikke siterer... Men jeg synes boka også er god, særlig grunnet mottakelsen den faktisk fikk. Jeg tror Faldbakken definitivt har utforsket Ciseks begrep om repressiv toleranse, og lykkes godt da mange litterater faktisk bejaer boka (meg inkludert). Forøvrig synes jeg den andre boka, macht und rebel, i denne trilogien er den kvalitativt beste. Anbefales

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt sent svar fra meg. Takk for tipset! Den boka skal slukes i juleferien. Gleder meg! Jeg kjenner ikke til Cisek, hva vil repressiv toleranse si?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare moro at du faktisk svarer, og jeg håper du ikke bruker juleferien din på å bli skuffet nå, da får jeg dårlig samvittighet.

Det er mange år siden jeg leste Cisek, men repressiv toleranse er et begrep som, kort forklart, forsøker å si noe om at det å bli tolerert, uansett hva du gjør, kan oppleves som noe som setter deg tilbake. Det er særlig relevant i forhold til kunst, der mange ønsker å utforske og sprenge grenser. Da de så blir anerkjent og godtatt i miljøene utsletter det det faktiske prosjektet, nemlig å provosere og gjøre noe helt annet enn det vanlige. Dette er ikke en god forklaring, men sistekapitlet/deler i Cocka.... illustrere det godt. jeg tror ikke Simpel ønsker applaus når han sier at alle som gir han applaus er idioter.

Lykke til med Machy und Rebel, håper du blogger om hva du syntes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNinaMaikenStig TbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva