Veldig rotete start - fikk ikke grepet på den, men etterhvert former det seg en litt mer sammenhengende historie. Ikke av de beste jeg har lest akkurat, men grei nok. Nå er jeg spent på å lese Den lukkede bok som alle skryter slik av ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Enig med deg , grei nok og synes siste del av boka var klart best. Enig i som noen nevner i denne tråden at den er noe usammenhengende, men den er absolutt leseverdig. Har den lukkede bok på ønskelista, men trur kanskje jeg venter litt med å lese den....men den skal leses...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal i gang med denne om ikke så lenge, hadde jeg tenkt, og er ganske spent. Har hørt en del bra, en god del dårlig og mest middels om den. Om det er noen som har lyst til å utdype litt mer om hvorfor de liker eller ikke liker boka, så blir jeg glad for det:) Det er spennende at folk har så forskjellige oppfatninger, og at så mange synes denne er svakere enn "Den lukkede bok". Men hvorfor?

Har lest det du har skrevet, bai, og skal være obs på smått og stort underveis i lesinga!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte denne boka veldig godt, så jeg skjønner at jeg må skaffe meg "Den lukkede bok".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les "den lukkede bok" no. Litt irriterande hovudperson, men den er såpass spanande at eg les vidare. Eg forstår meg ikkje heilt på sånne svake kvinneskikkelser som ikkje berre kan seie det dei meiner, og ta det dei vil ha. Håper ho tar kontrollen etterkvart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte begge. De er svært ulike, men kanskje synes jeg likevel Den Lukkede Bok var hakket bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg er enig med deg. Har litt igjen av denne, og er veldig positivt overrasket. Hadde hørt veldig mye negativt om den, og det er jeg absolutt ikke enig i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg var veldig begeistra for Den lukkede bok og blei tilsvarande skuffa over Din nestes hus. Det er rart at ein og same forfattar, kan levere to så ulike produkt, synest eg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det at en forfatter evner å levere bøker som ikke er bygget over samme lest som tidligere utgitte bøker, synes jeg er bra. Det er nok av forfattere som leverer bøker av typen "har du lest en har du lest alle". Men når det er sagt likte også jeg " den lukkede bok" best. Den " traff" meg på en annen måte. Vanskelig å forklare. Jeg ser jo absolutt forfatterens litterære kvaliteter i " din nestes hus" , boken er svært god - men hvis vi først skal begi oss ut på å sammenligne er også min konklusjon klar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det at bøkene er forskjellige, er i seg sjølv ei styrke. Det er eg einig i. Men som eg har skrive i bloggomtalen av boka, er det fleire ting som gjer at denne ikkje lever opp til forventningane mine. Det går ikkje på at bøkene er ulike, men det går på kvaliteten på Din nestes hus.

Hovudproblemet for min del, blir at Kaarsbøl forsøker seg på eit forteljargrep som ho ikkje får til å fungere. Forteljinga er forsøkt framstilt scenisk. Kaarsbøl viser fram epsiodar og viser kva Laus og dei andre karakterane seier og gjer. Innimellom får lesaren innblikk i Laus sine tankerekker, men då ser han ofte tilbake på scener frå tidlegare i livet. Dette er eit spennande grep, men eg opplever at det fungerer dårlig i denne romanen. Forteljinga får eit hakkete og oppstykka preg. Vi får vite svært lite om kva Laus eigentleg tenker og kva slags kjensler eg-personen har, noko som også gjer at samanhengane blir borte. Eg får ikkje forståing for Laus, handlingane hans og vala hans. Kombinasjonen med eg-forteljaren gjer at det blir ei avstand mellom lesar og forteljar, som eg opplever som forstyrrande.

Det er mange flotte element i boka, og særlig skildringa av jentungen til presteparet, synest eg er svært god. Men eg syntest forteljinga blei hakkete, oppstykka og usamanhengande, på ein måte som gjorde at totalpakka ikkje fungerte heilt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli Hagelund