Denne boken sleit jeg med, og til tross for sine få sider brukte jeg lang tid. Men jeg sleit ikke fordi den var dårlig, jeg sleit fordi den var så total i sin dysterhet, og jeg var nødt til å porsjonere det så jeg ikke druknet helt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg har ikke lest boka, men har nettopp sett en amerikansk filmversjon av boka. Og jeg er fremdeles nummen over Dostojevski`s dype innsikt i mennskesinnet.Leste et par av bøkene hans da jeg var yngre, men var nok ikke moden nok for han da. Skal snarest skaffe meg noen av bøkene hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dostojevskij's roman er så mørk så mørk men samtidig som det gir rom for refleksjoner. Første del er en fortelling utenom det vanlige synest jeg, der "kjellermannens" monolog med filosofiske betraktninger over bl.a. menneskesinnets dårskap og mangfoldighet. Siste delen er historien om livet til kjellermannen og hans strevsomme sinn.

Vi har nok alle en liten "kjellermann" i oss og derfor kan en kjenne seg igjen i mange av hans betraktninger og tanker om vansklighetene i et liv. En utrolig bok, måtte bare lese den om igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er fullstendig enig i det du sier. Det var egentlig ganske ekkelt å kjenne igjen noen av sine nedrigste sider i "kjellermennesket"....

Personlig likte jeg den første delen av boka aller best; Dostojevskijs beskrivelse av dette mennesket og hans sinn var rett og slett fantastisk. En ny favorittbok, med andre ord.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marit MogstadLeseaaseBoktimmyAud- HelenNina M. Haugan FinnsonJulie StensethEmilieskellinoronilleReadninggirl20Astrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlElin LuråsErikGroHeidiBjørn SturødGalateaCaroline Ekornes JohannessenRonnyBertyAtmanLailaLilleviIngrid BrunmgeIdaLibraritas vThina NordtveitHildaElin SkjerengCtinaAjiniakraLeselindagretemorDolly DuckBeathe SolbergAnne Berit GrønbechtuhamreIngunn SEva