Sidsel Wold viser i denne boken sin gode oversikt i konflikten, og klarer å formidle ulike problemstillinger på en god måte. Anbefaler boka for de som vil få et innblikk i konflikten mellom palestinere og jøder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja - dette er en veldig bra bok fra en innsiktsfull forfatter. Her er det definitivt ingen svart-hvitt-skildringer. Wold søker å finne frem til mennesker med ulike synspunkter og tilhørigheter i Midtøsten-konflikten, for dernest å forsøke å forstå hvorfor de tenker og handler som de gjør. Raske, lettvinte og skjematiske karakteristikker er ikke hennes gebet. Hun har inngående kjennskap til Israel, og behersker både hebraisk (tilnærmet flytende, tror jeg) og et brukbart arabisk, noe som selvfølgelig er viktig når hun oppsøker "vanlige mennesker" på begge sider av konflikten for å høre om dagligliv og konsekvenser av å leve i et område preget av den årelange konflikten. En viktig bok - som dessuten er velskrevet. Terningkast seks fra meg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Stiller meg fullt og helt bak deg.
Redaktør i Aftenposten Terje Stemland skriver:

"Bør leses av alle som innbiller seg at det finnes en enkel løsning i Midtøsten. Wold har møtt israelere og palestinere av alle avskygninger - leseren blir atskillig klokere." Han har rett.

Jeg begynte på denne umiddelbart etter at jeg kom i fra biblioteket. Den virker veldig lovende. Jeg føler at jeg er til stede sammen med Sidsel Wold der hun besøker forskjellige mennesker; jøder og palestinere. Og jeg har sett henne så mange ganger på TV-skjermen at jeg ser henne levende for meg. En korrespondent jeg har stor respekt og beundring for.

Jeg er så glad for at jeg fant denne boken. Allerede etter 25 sider har jeg blitt nødt til å revurdere oppfatninger som jeg har hatt i årevis. Det er så mye i denne konflikten som ingen snakker om, og historier som aldri kommer frem.

En virkelig god og nyansert bok om en konflikt som aldri ser ut til å ta slutt. Sidsel Wold beveger seg på begge sider uten å ta parti. Hun har bodd i Jerusalem i mange år og skaffet seg venner fra alle samfunnslag av både palestinere og israelere. Denne boken gjorde meg til et mer opplyst og fordomsfritt menneske. En meget sterk femmer fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KMorten MüllerSolAnneBeathe SolbergHeidi Nicoline ErtnæsBente L.Tine SundalIreneleserNtotheaKristofferAnitaCecilieAlice NordliGro-Anita RoenMarit HåverstadAnne Lise JohannessenTurid Kalvatn SchøyenBjørn T. SkjævelandIngvild SBerit RSverreDanielCathrine PedersenGroCecilie EllefsenHilde H HelsethEivind  VaksvikMonica CarlsenJulie Stensethingar hLailaTor Arne DahlElinBeChristoffer SmedaasPiippokattaTurid KjendlieEvaAnn Christin