Hudløs himnmel er den siste boken i en trilogi av Herbjørg Wassmo. Sammen med de to andre bøkene, Huset med den blinde glassveranda og Det stumme rommet avluttes nå historien om Tora i denne siste boken.

Først må en jo påpeke de utrolig fine titlene på disse bøkene. De er like vakre som bøkene, tiltross for de menneskelig tragediene de beskriver.

I Hudløs himmel har Tora blitt 14 år og flyttet hjemmenfra for å gå på skole. Volden hun har opplevd i oppveksten har satt sine spor i henne og dette kommer nå til overflaten hos henne.

Tora bærer på sin vonde barndom og holder hemmelighetene skjult for omverden. Dette ødelegger henne og blir hennes skjebne.

Wassmo skriver godt om menneskeskjebner og klarer med sitt poetiske språk og fange leseren inn i historien.

Vi møter personer som har blitt merket etter krigen. Tora sin far var tysk soldat og Tora fikk med det merkelappen "tyskerungen". Stefaren til Tora var krigsseiler og ble skadet under krigen.

En av hovedpersonene i boken er Rakel. Hun er tante til Tora og er nesten som en mamma og regne for Tora. De har et nært og varmt forhold. Det er Rakel som er tilstede i livet til Tora og støtter og hjelper der hun kan. Hun påtar seg å bære Tora sin skjebne sammen med henne. Tora ender opp med å endre sin identitet for hun vil være som sin sterke tante.

Terningkast 5 ble det på denne fine boken med den sterke historien til ungjenta Tora, samt historien og skjebnene til menneskene rundt Tora :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg leste de to første for "herrens mange år siden", den siste leste jeg for ikke så lenge siden da jeg fikk kjøpt den fra en bokelskermedlem:-)

Wassmo er en fin forteller og du har gitt boka en god og beskrivende anmeldelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørn BakkenMarieOlav Østebø OlsenLena Risvik PaulsenPirelliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKnut HauglandTonesen81TjommiRandiAmoiraIngvild SLeseaaseVannflaskeØyvind BjørnerudAnniken RøilAvatuhamreDolly DuckBeathe SolbergKirsten LundSteinar JøsokTormgeLibraritas vTorill Elisabeth RevheimTor Arne DahlIngunn SAnne Berit GrønbechLilleviMarit AamdalOleIngunn ØvrebøGro Anita MyrvangAliceInsaneKaroline in WonderMarit Håverstadkjell kHegeIda