De som er interessert i norsk middelalderhistorie vil ganske sikkert finne denne boka både interessant og spennende. Jeg ser fram til fortsettelsen "Kongedrapene" som kommer høsten 2011.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det var en utrolig interessant bok. Leste i de andre trådene at språket var litt enkelt. Må si det la jeg ikke merke til. Det var et driv over hele historien. Ble dratt med og lærte en god del fra denne tiden, vår forhistorie. Gleder meg til å lese fortsettelsen. Har gitt terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg òg fann boka interessant. Eg er glad i historiske romanar og har lese mange av dei. Jan Ove Ekeberg er blitt samanlikna med Vera Henriksen og Sigrid Undset, men eg tykkjer dei overskuggar han ein heil del. Eg tykkjer likevel Ekeberg har gjort ein god jobb, og har skrive ein roman som har eit fengande innhald, basert på historiske fakta frå ei spennande tid i norsk historie. Han jobba i 10 år med boka, fortel han. Kallar seg sjølv "historienerd". Han gir ei god og realistisk miljøskildring, hovedpersonane er og truverdig skildra. Men for meg blir det litt mykje forteljing om slag og krigsstrategiar. (På grunn av mannleg forfattar?)Anbefalar likevel romanen til dei som er interessert i historie. Bak i boka er det ei innhaldsrik ordliste.
Prologen peikar fram mot neste bok, og lovar meir spenning. Eg kjem til å skaffe meg den òg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHanne Kvernmo RyeLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonHilde Merete Gjessing