Ja, ja, så var denne serien avsluttet. Beklager, men dette ble mye oppkok. Var vel heller ikke enkelt å få til både en god historie og samtidig en avslutning på en slik serie. Leste ferdig denne siste mer for "å ha gjort det" enn fordi det var en god bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg skal gjennom denne boka, men det holder virkelig hardt. Helt enig i den kritikken som andre har kommet med i denne tråden. Det er imidlertid min første e-bok og da er det jo gøy å lese boka uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den ble bare så kjedelig at det gikk ikke å skumlese den en gang! Har kanskje noe med at jg r blitt noen år eldre siden de først kom ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skjedde jo noe med denne forfatteren - jeg vet ikke hva. Leste "Clan of the cave bear" da den kom ut tidlig på åttitallet, og de neste bøkene kom ganske fort. Det sto i den første boka at det var planlagt en serie på åtte bøker i serien "Earth's children". Den siste boka jeg leste var nr 4, og den slet jeg virkelig med å komme gjennom. Tror det var den første som tok ganske lang tid, og så tok det jo uendelig mange år før nr 5. Hun fikk vel skrivesperre, gikk lei, mistet idéene, ble overveldet av suksessen, hvem vet? Synd, men man kan jo lese de første par bøkene alene og dikte videre i hodet sitt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at det var mye gjentakelser fra de forrige bøkene, men jeg synes også det ble mye gjentakelser internt i denne boka. Men jeg er faktisk nysgjerrig på hva som skjer videre, selvsagt med Ayla, men også med Jonayla og dyrene. Og hva har skjedd med klanen og Durc? Jeg har lest rykter om at det kommer nok en bok i serien, noen som vet om det er noe hold i dette?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blant fansen av serien er det en svært populær teori at Ayla kommer til å bli gjenforent med Durc, og at de sammen skal bygge bro mellom folkene. Om du f.eks. søker på fanfiction fra serien er dette et av de mest populære scenarioene. Lenge kunne det virke som om dette også var intensjonen til Auel, men som det er nevnt tidligere - hun ble gammel, og brukte lengre og lengre tid på å få ut bøkene sine. Hun har tidligere utrykt at det skal være åtte bøker i serien, men i intervjuer i sammenheng med den siste boken har hun gitt inntrykk av at dette er avslutningen. Som fans kan vi selvsagt alltids håpe på at hun ikke klarer å legge serien fra seg, men hun er jo godt opp i årene nå, og det er nok dessverre små sjanser for det.

Min oppfatning er at denne boken er hennes måte å roe ned tempoet på, og forsøke å gi Ayla en idyllisk avslutning. Ikke så suksessfullt, vel og merke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, dette svarte ikke til forventningene! Hadde helt andre forstillinger om hvordan historien kunne ende, og ble skuffet. Synes serien er svært ujevn, men prosjektet har likevel vært så interessant at jeg har lest meg igjennom alle bøkene. Tenk om vi kunne ha fått vite mer om hulemenneskene! Det hadde jo vært fantastisk. Så jeg har vært villig til å tåle mange platte skildringer og gjentakelser i bytte mot et ørlite glimt inn i forfedrenes verden. Men siste boka ble for drøy. Hvor mange ganger må leseren få vite hva de andre tenker om Aylas fremmedartede måte å snakke på? Jeg bare spør.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med alle her at dette var en beklagelig slutt. Alt for my gjentakelser som kanskje var nødvendig siden serien har tatt så lang tid. Enig i at jeg leste siste bok for å bli ferdig med serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj da! Dette høres ikke bra ut! Men tror likevel jeg skal kjøpe den - bare for å ha serien komplett lissom...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Over åtte hundre sider hvorav minst halvparten var drøvtygging. De få dramatiske høydepunktene kokte bort i reiser og huler og presentasjoner og referanser til tidligere bøker, gang på gang. Nei å nei, Ms. Auel, dette var en pinlig avslutning på et ambisiøst prosjekt!

Oversetterparet Risvik har mye å være stolte av opp gjennom åra, men her har de sannsynligvis hatt en streng deadline og stilt milde krav til språklig kvalitet. Noe kan skyldes originalen, men en del er tydelig hastverksarbeid. Too bad!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble veldig skuffet over denne boka. Følte at det var den ene reprisen på den allerede skrevne reprisen. Huff, og jeg som gleda meg sånn til den. Hadde virkelig store forventninger, men de innfridde ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke fullført den enda, men er så langt enig. Bare masse referanser til de tidligere bøkene, tilfeldig handlingsreferat, og de få plottene som kunne bli interessante blir fullstendig ignorert. Selv ikke kjærligheten mellom Ayla og Jondalar er like spennende som i tidligere bøker, og er såpass nedtonet at den virker litt slapp. Det religiøse aspektet får altfor stor plass iogmed at den bare er oppfunnet og temmelig lite relevant eller interessant. Alt dette gir deg bare mer tid til å legge merke til hvor stiv og uekte dialogen er.

Veldig streng tilbakemelding det her, men jo høyere du elsker noe, jo strengere er du mot det, og derfor gjør det veldig vondt å se en serie jeg elsker så høyt avsluttet så middelmådig.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Stig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt