Jeg ble heller ikke imponert over denne boken til Paulo Coelho. Hva er det med denne forfatteren som gjør ham så populær undres jeg ? Og jeg som er så interessert i det esoteriske.

Nå har jeg gått til innkjøp av boka "Paulo Coelho ordenes alkymist" av Fernando Morais for å lese om personen Paulo Coelho. Kanskje jeg får et annet syn på hans måte å skrive på når jeg kjenner til livet hans.

For meg blir bøkene hans banale og jeg mener ikke å være arrogant når jeg sier det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Kanskje du og mange blir skuffa fordi dere forventer for mye? Jeg gikk til Coehlo uten å ha hørt noe om han på forhånd og synes Djevelen og frøken Prym, Veronica vil dø og Alkymisten var snedige historier. Men jeg var ikke ute etter noe åndelig opplysende eller en utfordring for intellektet, bare å bli underholdt i sommersola. Først i etterkant har jeg forstått at man tilegner Coehlo så mye mer og at han både elskes og hates. Skulle jeg vurdert han ut i fra slike kriterier, som å si (eller enda verre gi) noe om livets mening, ville jeg som deg også kalt han banal. Men jeg mener de små historiene kan inspirere til å fundere litt over livet og verden, om enn ikke så dyptpløyende som noen kanskje håper på. På bokomslagene anbefales han både av Rose Marie Køhn og Julia Roberts, så noe må det være med han...hehe, selv om litt glamouråndelighet er noe jeg enklere assosierer med han enn det den mindre populistiske Køhn står for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis han kan få mennesker til å reflektere mer over livet sitt, så er jo det en god ting. Jeg ser den, og noe av det han skriver treffer tydeligvis mange. Jeg har lest minst sju av hans bøker bare av nysgjerrighet uten å like noen noe særlig. 2 av dem var ikke så allerverst f. eks "Veronica vil dø" for å nevne en. Men jeg ser fram til å lese en biofrafi om forfatteren. Også den leser jeg mer av nysgjerrighet enn av forventning om å få lese ei god bok. Ellers leser jeg mye esoterisk så det er ikke av mangel på interesse for temaene som blir tatt opp i bøkene at jeg ikke liker bøkene hans noe særlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri vært bevisst eller opptatt av esoteriske problemstillinger. Kanskje det er hele greia, vi ser etter ulike ting og jeg bare en fengende historie, som gåten i D og Frk Prym ga meg eller vendingen i Victoria vil dø. Når det er sagt er C fint lite viktig for meg. Jeg synes bare det er rart at folk synes han er så dårlig at de blir provosert (sier ikke du gjør det) :-) For meg er noen av hans bøker gode, undrende og passe korte underholdningsromaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du er inne på noe der. Vi har nok helt forskjellige forventninger til bøkene hans. Må innrømme at jeg er mer enn vanlig interessert i det esoteriske. Som medlem av to ordener er vel det heller ikke så rart. Gleder meg nå likevel til å lese biografien om ham. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, nå ble jeg nyfiken:-) Er de hemmelige? Til noe annet: hva vil du si er en god esoterisk roman?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rosenkorsordenen som jeg har vært medlem av i 11 år er ikke hemmelig , men privat. Altså vurderer en selv hva en vil fortelle og til hvem. Ritualene er likevel hemmelige og også en del av det andre vi lærer. Mye ville blitt misforstått uten å ha gått gjennom forstudier. En mottar månedelige studier gjennom alle år, og en er alltid fri til å gå ut av ordenen. Martinistordenen som jeg også har vært medlem av i flere år, er en orden med studier i kristen mystikk (f.eks. kabbalah m.m.)

Et veldig godt eksempel på en god esoterisk roman (egentlig en mystisk-biografisk roman) er romanen "Innvielse" av Elisabeth Haich !! Anbefales for dem som er seriøst interessert i det esoteriske. :-)) ! !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hm, så ganske raskt at de stod på din side:-) Men de sa meg lite. Kanskje det er et nytt forskningsprosjekt jeg kan begi meg ut på i ledige stunder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil i så fall ikke angre og du er alltid fri til å ha dine egne meninger. Her er det ikke snakk om hjernevask. Studier i filosofi,historie, vitenskap, metafysikk, mystikk, alkymi m.m. :-)) Utrolig interessant og givende !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol