Det har vel vært behov for moderatorer her en god stund. Jeg har en mistanke om at frafallet er urovekkende høyt pga.,til tider, endel usakeligheter og regelrett krangling i diskusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Eg er einig. Eg kom tilbake hit nå, etter ein lengre periode utan særleg aktivitet på forum i det heile tatt. Eg opplever at tonen på forumet har forandra seg veldig frå då forumet var i startgropa. Eg ser at mange av dei som var aktive ressursar her inne tidlegare er fråverande nå. Og eg skjønner det godt, etter at eg sjølv blei ønska velkommen med personangrep og usaklege kommentarar - til tross for at eg bare gjorde eit forsøk på å diskutere ei bok på ein sakleg måte.

Det verkar på meg som om det har etablert seg eit sett med uskrivne normer og regler her inne, som det ikkje er så lett for kven som helst å følgje. Eit moderatorteam vil både kunne vurdere desse normene og reglene sin legitimitet og ha myndigheit til å rettleie folk som kanskje beveger seg utføre det som er ønska skikk og bruk på forumet. Eg ser heilt klart eit behov for moderering her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nja, vet ikke helt om jeg ser det store behovet for en moderator her inne. Hver gang jeg leser saker på db.no eller vg.no, med etterfølgende kommentarer, drar jeg et lettelsens sukk over at jeg først og fremst ytrer meg på det fantastisk inkluderende nettstedet bokelskere.no faktisk er!

Ja, enkelte ganger kan det komme til opphetede diskusjoner; tross alt har vi alle sterke meninger rundt både bøker, sjanger, språk og lesing generelt! Likevel er det veldig sjeldent at medlemmer blir usaklige og enda sjeldnere at bokelskere skriver noe som går over streken. Tror det kommer av at bokelskere flest er opplyste mennesker og at vi først og fremst er ute etter å diskutere sak, ikke person. Heldigvis ;)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Enig, AnjaE (og dere andre som har sluttet dere til AnjaEs synspunkter) - det som nettopp er så deilig "her inne", er at bokelskere.no er et (stort sett) fredelig sted der folk er hyggelige mot hverandre. Så langt ser det ut til at André makter å håndtere de trollene som en sjelden gang har dukket opp her, og at han (hatten av for ham!) likevel har tid og overskudd til å konsentrere seg om den tekniske driften av nettstedet, mesteparten av tiden. Jeg er medlem av et annet, digert, internasjonalt nettsamfunn der det er flust med moderatorer (www.Ravelry.com, for den som måtte lure - supert nettsamfunn for håndarbeidsinteresserte, men etter at jeg oppdaget bokelskere.no er jeg nesten aldri på Ravelry lenger...), og ser behovet for moderatorer der - men her inne kan jeg ikke se at det trengs moderatorer før André beslutter at arbeidsbyrden blir for mye for ham alene. (Og dét punktet håper jeg det blir lenge til vi når - vi får fortsette å tilstrebe en hyggelig tone, slik at vi utsetter det i det lengste!)

:-D

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg er også medlem på Raverly, og eg kjenner meg ikkje igjen i det du beskriv. Dette er organisert heilt annleis, og ein kvar som starter ei undergruppe (underfora) er moderator for si gruppe. Når eg for eksempel har starta opp gruppa "Skandinaviske lesehester" har eg også moderatorrettigheiter i denne gruppa.

Og som eg har sagt under - eg ser absolutt behovet for moderatorar her også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i dette. Var vel nettopp derfor denne tullekontoen vekket varsellampene og, på grunn av frykten for vår velutviklede forumkulturs eventuelle regresjon til et mer primitivt stadium ala visse andre fora, ynglende ormebol der komplekser og oppsparte frustrasjoner skal kompenseres for gjennom usaklige, personrettede og hatske utbrudd, i tillegg til en hel masse trollaktivitet, som jeg har skjønt det heter. Føre-var-prinsippet, om du vil. Dessuten kunne det kanskje vært behov for små opprydningsjobber og løpende vedlikehold etter hvert som medlemsmassen begynner å bli stor, for at nettstedet fortsatt skal være oversiktlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heilt einig. Noko moderator trenger vi ikkje. Slik eg ser det har bokelskarane ein god tone seg i mellom og klarer å oppføre seg som folk. (Så lenge ein hugsar å skrive spoiler - gløymer du det vert du raskt lynsja)

(Sjølv om eg høyrer rykter om sleipingar som gjev seg sjølv stjerner, oppretter falske profiler og sender trusselmeldingar, har eg vanskeleg for å tru det...)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nei, en tror det ikke før en får se det,hehe. Enig, tror André gjør en mer en god nok jobb med å rydde opp det som skulle dukke opp av tull og tøys. Vi er mange nok som passer på hvis noen skulle finne på å gå over streken;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, eg er farleg imponert over kor mange "detektivar" vi har fått her inne, sjølv om eg eigentleg meinar at det er litt unødvendig å storme vindmøllene. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Å storme vindmøllene"? Flott metafor, men ny for meg. Er det allmennkjent? Vet forresten ikke om det er så mange detektiver, men de som etterforsker er veldig grundige:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Don Quijote regner jeg med? Det var det første som falt meg i hu i alle fall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det der uttrykket kommer fra? Jeg har jo ikke lest den. Takk for raskt svar:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig.
Jeg vet ikke om det står slik bokstavelig, men husker (fra det lille jeg har lest av boka/vet) at vår helt forveksler vindmøller med onde kjemper og går til angrep mot dem ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja - så Don Quijote (har ikke lest hele, jeg heller - ennå!!!) stormer ikke vindmøllene (storme = trenge seg inn i en bygning med makt, ergo vet man at det er en bygning man står overfor), som du sier, Tone, så kjemper han mot dem (han ser jo ikke bygningene som de virkelig er, han tror de er levende vesener)! Hmm - burde vi gå sammen om å få lest hele Don Quijote, dere?

Dette sidesporet (i denne tråden, i det minste) ga meg forresten ideen om at vi her har å gjøre med et nytt "bevis" for at man står overfor en klassiker: når man siterer en bok man ikke har lest - og andre kjenner igjen sitatet, selv om de heller ikke har lest boken! :-D

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt om klassikere! Jeg har den liggende som lydbok, men av en eller annen grunn er det stadig en annen som sniker seg forbi i køa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - jeg følte ærlig talt at det var et av mine mer inspirerte øyeblikk da den tanken slo meg... ;-D !

Har boken i papirversjon, jeg - mange som har sneket i køen hos meg også i årenes løp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var så godt sagt at jeg har lagret det på "harddisken" som gullkorn! Fortsetter du sånn, så får du snart egen fan-klubb. Forøvrig så høres Don Quijote dønn kjedlig ut...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heyyy - nå fikk du meg virkelig til å vokse flere decimeter! (I høyden, tror jeg - men noen ville kanskje mene at de decimetrene har lagt seg rundt skolten...)

Synes slett ikke Don Quijote høres kjedelig ut jeg, altså - hvor har du det inntrykk fra? (Lov å ha det inntrykket, for all del, men jeg ble bare nysgjerrig på hvordan det oppstod?) Det er mest det at den er så tykk som gjør at jeg skyver den foran meg fortsatt - har ikkeno' i mot tykke bøker, men de er bare så tunge og uhåndterlige å trekke med seg i vesken! Og jeg vet at bøker jeg ikke kan stappe i vesken, tar det lengre tid for meg å komme meg gjennom. Mye pragmatisme ute og går her, som du skjønner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, kanskje vi skulle prøve oss ja, tro jeg så den på tilbud på Ark, men hadde virkelig ikke noen planer om å lese den, men det er lov å ombestemme seg, ikke sant.. Leser jo stadig vekk bøker jeg aldri hadde drømt om pga dette nettstedet her;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At det er en god idé, ja, det synes jeg faktisk. Men tanken på å forplikte meg til fritidslesing, i stedet for bare å velge akkurat det som fenger akkurat når jeg er ferdig med forrige bok - hm, er litt redd for at dét vil trigge både rebellen og den dårlige samvittigheten i meg. Men vi kan jo la tanken modnes litt - med mindre noen føler seg kallet til å sette i gang et DQ-prosjekt før jeg får summet meg, naturligvis. Det er fritt frem for alle som måtte føle seg kallet! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe! :)

Du får rope ut om du skal lese hele DQ en gang, så slenger jeg meg med! ;) Det er sikkert flere som er interessert også, det er jo en klassiker og ble visstnok kåret til verdens beste roman(?) for noen år siden hvis jeg husker riktig.
Hadde vært artig med en samlesing og evt. diskusjon underveis/etterpå, slik som jeg har sett andre gjør med bl.a. Ibsen og Shakespeare.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som nevnt ovenfor: jeg er egentlig ikke så "flink" til å disiplinere lesingen min og lese parallelt med andre - selv om jeg synes de Shakespeare- og Ibsenprosjektene her inne er kjempeflotte - er kanskje bittelitt misunnelig på dem som holder koken der, og får lest så mye som jeg kunne tenkt meg å ha lest.... (Selvmotsigelse de luxe - jeg vil ha full frihet til å velge "koselektyren" min selv, og samtidig synes jeg samleserne er så heldige som får lest så mye bra!)

Kan ikke love å dra i gang noen samlesing av DQ med det første, altså - men tanken ligger i det minste og modnes.... - skrekkelig lurt som jeg synes det ville vært å bli med på noe sånt! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nettopp, og der er vi ved sakens kjerne, forveksler Ann Christin og resten av detektivene her inne vindmøllene med vonde kjemper? ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært ganske aktiv her noen måneder, og har vanskelig for å tro at frafallet her inne er urovekkende høyt pga usakeligheter og krangel.

Jeg har selvfølgelig registrert at noen kan være usakelige i hetens øyeblikk, men at det skulle være behov for moderatorer her inne pr idag, forstår jeg ikke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er enig med deg! Jeg tror heller ikke at det er noe særlig frafall her. De som evt. har forsvunnet har etter kort tid dukket opp igjen under andre avatarer, eller under fullt navn etter først å ha hatt profiler under andre profilnavn. Ellers tror jeg at det er behov for litt opprydding i mange diskusjonstråder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lurer bare på hva motivet er for å komme med sånne utsagn. Men jeg har alltid vært naiv, og kommer sannsynligvis til å ta med meg naiviteten i graven.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke sikkert det handler om så mye annet enn litt dårlig impulskontroll ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa