Dette er de bøkene jeg for alltid kommer til å nevne først hvis noen spør meg om favoritt bok. Disse bøkene har alt man kan ønske seg av en historisk roman. Synes nok katedralen er hakket bedre enn sverdet og korsset, men det kan være fordi innen andre bok hadde jeg blitt bedre kjent med karakterene og gledet meg til å høre resten av historien. Tok meg fire dager på en madrass i solsteken på hytta å komme meg igjennom. Det var så verdt det! Har planer om å lese begge igjen til sommern, før jeg begynner på "I all evighet". Gleder meg villt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

jeg har kjøpt den boka i all evighet... men må jeg lese stormenes tid 1 og 2 før den i all evighet?? er di 2 bøkene veldig eventyr? håper du svarer meg for jeg har spurt fler og ingen kan svare.. for ingen jeg kjenner har lest dem..:-/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har selv lest alle tre bøkene og det var virkelig romaner som satte seg i ryggmargen på meg. Har stadig lyst til å ta dem fram igjen snart, ikke minst fordi jeg sist kun leste I all evighet. Mens jeg leste denne ble det referert til personer i Stormenes tid som jeg ikke husket eller var usikker på hvor disse hørte hjemme der. liker du historiske romaner skulle vel ikke sideantallet skremme deg. Det er fantastisk godt skrevet. Kan også anbefale "Der frihet rår." av samme forfatter, denne historiske romanen foregår i england på slutten av 1700 tallet. Lykke til med bok/bøkene:-)))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forresten, det er ikke veldig eventyr nei.. Hvis du tenker eventyr som Harry Potter eller Ringenes Herre. Det er histriske romaner. Ikke noe overnaturlig eller fremmede verdner, men mye riddere, sverd, chivaleri og kriging mellom forskjellige godseiere. Og horehus. Og katedralbygging. Og vakre jomfruer i nød. Gleder meg til å lese de igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

oki.. tusen takk for godt svar.. det var nemlig akkurat dette jeg lurte på :) men da tror jeg kansje det blir sommer romanen min jeg.. hihi:) den er jo mega svær da.. men får håpe den er spennende da..:) gleder meg.. lykke til med fagene du tar:) ja det er jo sikkert mye å lese i det oxo.. det er jo grenser til hva man klarer å få lest:D syns det er så mange gode bøker ute nå jeg.. kan handle meg ihjel vettu:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du trenger ikke det. Som Mona Elizabeth sa så er det 200år mellom handlingene. Og stedet er det samme ja, og slekten er den samme. Tror de kommer med noen referanser til de to første bøkene, men bare som en gammel historie.. Men er ikke helt sikker, har jo ikke lest den enda selv. Begynte så vidt på den før Jul, men fant ut at det var best å vente til jeg ikke har så mye fag å lese ved siden av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du trenger ikke lese Stormenes tid før du leser I all evighet. Handlingen i Stormenes tid er lagt til 1100-tallet og I all evighet foregår på 1300-tallet, men stedet er det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste boka Pillars of the earth da den kom på engelsk (i et bind, for øvrig) en gang på åttitallet og ble fullstendig bergtatt! Dette er boka som åpnet øynene mine for Ken Follett. For noen få år siden leste jeg den om igjen på norsk, og den har faktisk holdt seg! Ikke alle bøker som gjør det. Jeg har lest om igjen noen få bøker jeg syntes var kjempebra da jeg var ung, og nå kan jeg ikke skjønne hva det var jeg syntes var så bra med dem... Ken Follett er en av de forfatterne jeg er glad skriver lange bøker! Kos deg med "I all evighet".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er så enig! Leste også Pillars of the earth da jeg var 18-19 og jeg elsket den! Har lest den flere ganger på engelsk og på norsk opp gjennom årene og liker den fortsatt like bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik Falla