Det er sjelden jeg spanderer en 6-er på en bok, men det vil jeg gjøre med "Barnepiken". 500 sider er ganske mye lesning, men det var ikke antydning til kjedelige dødpunkter i hele boka. En godt sammensatt historie som oppleves som sann og ekte - uansett hvor mye diktning det måtte være. Anbefales - den må bare leses!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne boka pløyde jeg igjennom på to dager og elsket hvert minutt. Vanligvis er bøker om forholdene i sørstatene på 50-60-tallet veldig mørke og tunge, noe man gjerne må være i det rette humøret for å lese, men det var ikke tilfellet med Barnepiken. Den skildret urettferdigheten på en god og presis måte, men ved hjelp av humor og kjærlighet. Dette gjorde historiene bare enda sterkere og mer rørende. Forholdene mellom barnepikene og familiene de jobber for vises som det det var: komplekse, men ofte også fulle av kjærlighet og varme. Anbefales til alle! En klar 6-er fra meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne påska kommer jeg for ettertiden til å huske fordi det var da jeg lyttet "Barnepiken" Satt ute og matet spilleren med den ene cd-en etter den andre så jeg glemte både solfaktor og rød nese. Har heller aldri hatt en raskere busstur fra sørlandet til Oslo mens jeg lyttet til siste del av boken. Skal ikke røpe noe av handlingen, men Minnys kake kommer jeg aldri til å glemme. Kan anbefale denne boken på det varmeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka begynte jeg på i går ettermiddag og fikk dermed ikke sovet nok mellom to nattevakter fordi jeg måtte bare lytte litt til, og litt til, og l.... Turde ikke ta den med på vakt i tilfelle jeg ble for oppslukt der også. Denne romanen skal jeg gi til en niese i påska i stedenfor påskeegg i år. Samtidig som jeg leser denne får jeg mimring tilbake til barne-og ungdomsårene hvor det ble skrevet og snakket mye om dette i aviser og på TV. Den gang var det ikke i fortid, men nå! Utrolig hva folk kan få seg selv og andre til å tro på bare de er mange og sterke nok.Bra der kommer slike bøker nå også for vi trenger å bli minnet på at det finnes sånne ideer i dag også, dessverre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fenomenal bok. Jeg digger bøker om sørstatene, og denne synes jeg var helt i topp. Den skildrer så troverdig hvor rotfestet raseskillet var på 60-tallet, gjennom livene til de hvite fruene og deres fargede husholdersker/barnepiker. Selv om temaet er vondt og vanskelig, er det masse humor og gode historier her også. Leste den i et jafs, og var litt lei meg da det var slutt, ville gjerne lest mer om disse menneskene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline