Hva slags og hvilke bøker kan passe på do? Mange bokelskere, som meg, er mest glad i romaner, men har forhåpentlig ikke behov for å sitte på do lenge nok til å fullføre en roman. Men mange har en tidsskriftholder på do. Hva fyller dere den med? Ukeblader gidder jeg ikke lese lenger, har hatt en del tegneseriebøker på do, men om jeg ønsker å utvide reportoaret, og tilby alle besøkende et variert utvalg for kortere og lengre dobesøk, hva vil dere anbefale, hvilke typer bøker og hvilke titler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 50 svar.

Per Inge Torkelsen: Den store doboka har stått der i mange år. D2 og Ny Tid. Georg Johannessen: Epistler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

haha.. jeg har også Den Store Norske Doboka liggende der. Og der har den vært i snart 12 år!!! :-) Kjøp den innbundne utgaven og heng den på en krok. Kjær bok... hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt om dem som henger opp gloser. Sikkert greit når en skal øve inn nye ord og uttrykk fra andre land:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde en tidslinje over Russlands historie hengende på badet den gang dette skulle pugges inn. Den hang sånn til at den var synlig fra dusjen, så jeg kunne lese den til det dugget på så mye at jeg ikke så mer. Jeg hadde samme tidslinje over kjøkkenbenken og ved sengen, men om det gjorde noen forskjell vet jeg ikke, det eneste jeg er sikker på er at jeg kan russisk historie rimelig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hos oss er det eit variert utvalg av lesestoff på do. For øyeblikket er det interiørmagasiner, Pondus, Nemi, båtkataloger og historisk bøker om 2. verdenskrig. Noko for dei fleste med andre ord. Eg leser ikkje på do, men samboeren min gjer det, og båtkatalogene og bøkene tilhører han. Ser ut for at han held på å byggja seg opp eit fint lite bibliotek der inne, så det er vel på tide med ein opprydding. Resten av lesestoffa er tiltenkt gjester. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selma Lønning Aarøes "En rekke avbrutte forsøk" er perfekt dolektyre. Passe lange snutter til at jeg kan lese en hel tekst uten å få dårlig samvittighet for å snike meg unna litt for lenge. Et dobesøk er jo ikke nødvendigvis BARE for å gjøre det som gjøres må - det er også et fint friminutt på et sted man vet man får fred. Og det kan være gull verdt en og annen gang :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har mer sansen for finurlige plakater - det føles liksom litt mindre uhygienisk når man ikke må ta på ting. Eventuelt ordbøker man ikke er så glad i. Men det er ikke bra å bruke for mye tid på do, og derfor vil jeg oppfordre alle til å legge igjen sudokuene og kryssordene i stuen.

Er det forresten flere som blir litt provosert over doruller med tekst på? Sikter spesielt til Lambi med ord om kjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I min barndom hendte det man fikk avispapir til dotørk. Må innrømme at jeg blir mest provosert over at man fortsatt blir utsatt for allergiprovoserene fargetrykk til den slags bruk. Men ellers? Teksten "han stend" om noen tørker seg bak med den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tja, eg tykkjer ikkje det er naudsynleg å kjøpe dasspapir som er så fancy at det fyller fleire roller enn berre å vere til å tørke rumpa med. Ekstra ille vert det òg med sånt kliss som dei kjærleiksgreiene du snakkar om. I det heile tatt er Lambi så klissete eit toalettpapirkonsept at eg nesten forventar at det skal dryppe sirup frå stumpen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg innrømmer at jeg har ei hylle et stykke opp på veggen på do. Den inneholder en stor bunke med Donald-blader som er tiltenkt barn og unge i alle aldre.
Og der står også en mengde med tidsskrifter for livssynsdebatt som heter Humanist, for de som er litt mer modne og krevende...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Oi, oi. Er vi i beit for gode temaer.... siden do-spørsmålet kommer opp?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he. Du kan jo spørre. Det er ikke akkurat slik at jeg er fryktelig opptatt av dette, eller tenker at det er en veldig viktig diskusjon. Og ikke ante jeg at det var så sterke følelser knyttet til dette! Men jeg synes sjøl det er kan være morsomt å finne overaskende litteratur på mange ulike steder, inklusive på do. Et besøk på Bøker & Børst i Stavanger ville antakelig vekke avsky hos mange som har svart her. Der står det flere hyllemeter med bøker...Et hyggelig sted, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Do er jo også kulturhistorie ... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må bare ærlig erkjenne at jeg aldri har forstått det der med å lese på do, for det første er jeg jo aldri der særlig lenge, og for det andre så synes jeg det blir litt uhygienisk.

Bøkene mine er hellige og skal ikke være nedsyltet i bakterier, men det er vel kanskje mer noe som ligger i mitt hode. Dog lurer jeg veldig på hvor lang tid dere andre bruker på do, siden dere faktisk leser der. Selv bruker jeg sjelden mer enn fem minutter og de minuttene klarer jeg meg uten underholdning. Ikke synes jeg det er så koselig på do at jeg kjenner behov for å sitte der noen minutter lenger heller. De sjeldne gangene jeg bruker litt tid, er det gjerne fordi jeg er syk, og da orker jeg ikke lese.

Men å dømme ut av svarene her så er det meg det er noe galt med, så...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Dessuten syes jeg ikke det er nødvendig å oppfordre til å bli sittende lenge på do fordi man må lese ferdig noe. Det kan jo hende det er andre som skal dit også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg tror ikke det, Solveig. Selv bruker jeg ikke ett minutt engang, så det ville ikke blitt mange setningene på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi i samme båt. I min familie bruker ingen å lese på do, har ingen venner som gjør det heller. I alle fall har ingen av dem lesestoff på do, så jeg har automatisk satt dem i samme kategori som meg, men det er kanskje fordi jeg har vært litt i overkant ivrig etter å finne mennesker som ligner meg selv, eller noe...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri sett eller kjent noen heller som har den vanen. Så jeg undra meg litt når spørsmålet dukka opp her på siden, men vi er veldig forskjellige, det er det i hvert fall ingen tvil om. Og det å finne folk som ligner en selv er vi programmert til, og det er veldig praktisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er merkelig at spørsmålet kom opp her, jeg vet jo at enkelte har den vanen. Jeg synes det er merkeligere at det har kommet så mange svar, for jeg trodde ikke det var så utbredt. Trodde også at det var mer en mannevane, men mange jenter har jo svart her også. Så jeg konkluderer vel egentlig med at jeg har vært fordomsfull og skal forsøke å gjøre noe med det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har en liten bokhylle på do. Jeg skifter ut bøkene med mer eller mindre ujevne mellomrom - og akkurat nå ligger der: Hvem bryr seg om sjelen? Jeg vil heller ha en sexy rumpe av Mari Maurstad. Siste nummer av magasinet Historie og siste nummer av Sidevogna. Nytt og Nyttig katalogen. Den største vitseboka. Norske Ordtak og dessuten har jeg en gjestebok for dobesøkende - og selvfølgelig penn. Det skal være noe for enhver smak.

Gjesteboka har sin egen historie. Da vi pusset opp badet, fikk vi innstallert en avansert do som kan vaske både foran og bak - og dessuten lufttørker den. Dette tar naturlig nok litt lengre tid enn et vanlig dobesøk og det gjør enkelte gjester ganske så poetiske ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Don min er smekk full av Sudoku, kryssord og Pondus. Det dekker flere timers unnasluntring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomme småbøker som "Gullkorn fra pasientjournaler", "Gullkorn fra norske skademeldinger" og "Jesus gikk på vannet fordi han ikke ville bli våt på beina".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kult at det er så mange kvinner som har svart. Jeg hadde en liten fordom om at det å lese på do mest var en "mannegreie", men alltid fint å få avkreftet dumme fordommer! Tidsskriftholderen min er visst tom akkurat nå, men det pleier å være litt aviser og magasiner der. Har også prøvd reisebøker, men har litt sperre mot å ta med vanlige bøker inn på badet.. kanskje dikt kunne vært fint å lese på do, men jeg vet ikke helt…

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser lite på do, men har alltid en vitsebok liggende på do; ) Morsomt med en liten oppmuntring når en er en snartur innom se; )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her i huset er det stort sett min samboer som les på do, men 5- åringen glimter til av og til. Av dolektyre er den vaksne garde altlesande, og det strekker seg frå tyngre bøker om 2. verdenskrig (hans store interesse) til dagens reklame. 5- åringen foretrekker Pondus. På toalettet i 1. etasje har me eit assortert utvalg tidskrifter, i tilfelle gjester ønsker litt lesestoff. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har alltid Morgenbladet liggjande på do. Det varer som regel heile veka, når det ligg der og artiklane er spennande nok til at ein føler det er eit poeng å lese. Elles har eg lokalavisa, magasiner, interiørblader og IKEA-katalogen som eg ofte blar gjennom på do, litt avhengig av kor lenge eg har tenkt å bli sittande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier å ha A-magasinet på do. Jeg tar det med inn der hver fredag, og så er det lest ferdig til neste fredag.

Evnt. hvis kjæresten min begynner å mase om at jeg er asosial når jeg sitter i sofaen og leser en roman, tar jeg med meg boka på do og blir der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med litt mer fiber i kosten, så kan man lese et hyggeligere sted...?!! ;D

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leste Donald på do under hele oppveksten, men nå har jeg ikke noen form for lesestoff på do i det hele tatt. Vil ikke ha med meg tegneserier/bøker inn på badet. Har vel blitt fisefin med åra:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Son min las alltid Donald på do, og alltid lenge, til stor frustrasjon for resten av familia. Ein gong han fekk beskjed om å finne seg ein annan plass å lese kvitterte han med, "Det heiter jo Do Nald."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

haha, ja hva skulle man ellers lese på do? Leser ingenting på do nå som jeg er eldre, men da jeg var yngre måtte jeg bla i Donald. Der fikk man jo både tekst og bilder. To fluer i en smekk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På do der jeg bor ligger doboka Opptatt. Variert dolektyre samlet i én bok! :D

Boken inneholder blant annet anekdoter, kryssord, portretter av kjente helter, sanger, spørsmål og litterære utdrag.

Tar aldri med meg de andre bøkene jeg leser i på do. Tegneserier sluttet jeg (dessverre...) å lese for flere år siden, så det finnes ikke i hus lengre. Men hadde jeg hatt noen blader hadde nok de også havnet der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her hos oss ligger til enhver tid ulik lektyre på do, alt ettersom hvem som var der sist. Utvalget spenner fra, Vi menn, Illustrert vitenskap,Nemi,Donald, Alvefolket, Pondus, Larsons gale verden og gamle aviser med halvløste kryssord. Kryssord er en fin ting å fordrive tiden med ved lengre do-besøk. Det siste som dukket opp var do-papir med påtrykte dikt!!!:o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hjemme hos kjæresten min ligger en Pondus-bok og Toppen Becks Skikk og Bruk for tiden. ;) Jeg tror jeg har funnet meg riktig type. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos noen gode venner av oss, på en vakker utedo med fresker på veggene, ligger Nils Kiærs "Epistler". Samme bok angrer jeg voldsomt på at jeg ikke kjøpte på salg for mange år siden for kr. 10. Et helt absurd anfall av sparsommelighet. Fin do-litteratur, det der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt blandet til å lese på do, men jeg bare hater å kjede meg - må derfor ha noe liggende. Hvis man først skal ha noe liggende der, anbefaler jeg Gaute M. Sortlands "Du er her igjen og alt er forandra". Fine, korte, ettertenksomme tekster, passe lange...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har prøvd meg med "do-bøker" med korte ortak, vitser etc, men det ble ikke til at jeg leste dem. En av mine sjefer satte branninnstruksen på dorøra på jobben, nær nok til at den kunne leses fra sittende posisjon, da hun fant ut at for mange ikke kunne den på rams.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ikke litteratur på do, ikke blader etc. heller, synes det virker uhygenisk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Reisebøker, kataloger for sydenreiser, temareiser og min manns sjakkhefter!!!!! Et eget skap med lesestoff.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ups - jeg leste "sjekkhefter"... Fortidslevning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før hadde vi "Se og hør".

Nå har vi "Hjemme hos Karl Ove" i 6 bind.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Limer inn litt av svaret mitt til deg fra den andre diskusjonen her også jeg:

Bøker tar jeg aldri med på do, av den grunn at jeg synes det blir ekkelt. Akkurat som å ta med seg brødskiva si på do liksom, vis noen skjønner hva jeg mener. Hvis jeg gjør det så føler jeg liksom at boka får masse bakterier på seg, blir møkkete og lukter do. Er jo bare i hode mitt, menmen... Tegneserier derimot et greit, og siden min kjære er helt inn i Donald så er blir det det jeg leser, for det ligger der allerede fra før. Eller så hender det at jeg får en plutselig trang til å studere all reklamen jeg har fått de siste dagene og tar med meg det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Romaner behøver ikke å fullføres på do, men de kan tas med hvis det er behov for det. Min mann pleier å legge fra seg bladet Motor på badet, så da blir jeg litt oppdatert på bilfronten mens jeg sitter der:) "To fluer i en/ ett smekk".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker å lese "Typisk norsk"-boka på do. Den er fylt med perfekte små snutter for dobesøk. Jeg både lærer og morer meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så snålt, jeg skrev akkurat om dette temaet i bloggen min :)

Jeg har nok ikke noe dolektyre selv, utenom de gangene jeg leser en bok som er alt for spennende til å kunne forlates for noe så uskyldig som et dobesøk.

Dog er det høyst sannsynlig at jeg har dolektyre i minne når jeg i nærmeste fremtid går bananas på loppemarkedene. Det må i så fall bli noen sære, rare bøker til en pris som betegnes som en slikk og ingenting (les: posesalg). Jeg skal definitivt følge med på denne tråden!

  • Ellers må jo novellesamlinger være ideelt som dolektyre...?

Noen andre linker: Virrvarr sine eminente tanker om dobøker finnes her: http://www.virrvarr.net/blog/2010/05/11/om-dob%c3%b8kene-mine/ og en av skribentene på bokmerker.org lot seg inspirere til følgende: http://bokmerker.org/?p=6551

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan bare svare for mitt gale selv:

Jeg har en restaurantguide fra New York ved siden av toalettet, og jeg leser anmeldelsene om og om igjen under den avsluttende fordøyelsesprosessen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pondus er bra på do - da rekker man et par striper før besøket er ferdig. Har aldri skjønt greie med å kose seg på do med en bok i evigheter...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage