Jeg elsker en god gammeldags kriminalroman uten blodige detaljer og elektroniske spor. Boken utkom første gang i 1949 og er Maria Lang første bok om Puck og Christer Wijk. Dette er påskekrim på sitt beste!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Dette er en erketypisk representant for sjangeren med et begrenset antall mennesker samlet på et isolert sted, og hvor dramatiske ting skjer. Den hadde sin storhetstid i tiårene før og etter krigen. Agatha Christie er sjangerens dronning, men den hadde også en lang rekke representanter i Norge.

Selv om jeg ikke syns denne boka egentlig representerer noe nytt, er oppdagelsen av Maria Lang gode nyheter. Jeg liker nemlig denne typen bøker svært godt sånn generelt, og hun har visstnok forfattet flere titalls slike. Gjenlesing av gamle favoritter blir således ikke nødvendig på en stund ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare vær klar over at Lang er ganske ujevn. Jeg likte denne boken godt, men Körsbär i november fikk jeg ikke noe særlig ut av. Nå har jeg bare lest disse to bøkene hittil, men alle som har lest mye av henne sier det samme, noen bøker er i beste fall middelmådige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OK, jeg har Ikke flere mord liggende, så det blir helt sikkert den neste. Ellers setter jeg min lit til at det er de beste bøkene hennes som gis ut på nytt nå i moderne tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om det er snakk om de bøkene som er utgitt på norsk nå de seneste årene så skal de være spesielt utvalgt og sikkert blant hennes bedre bøker. Men om du finner eldre bøker så kan jeg ikke garantere at alle de er like bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

dukker det opp flere lik er det bare å ringe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk tak i boka i går, og gleder meg ikke noe mindre til å ta fatt på den nå :-) Det skal bli befriende å lese noe litt mindre blodig og makabert på krimfronten for en gangs skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du ikke har lest alle hennes bøker - det er mange - så har du en del å glede deg til! Men hun var litt ujevn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore Halsa