Nå har jeg akkurat fullført denne for tredje gang! Det er riktignok over 20 år mellom første og siste gang, men jeg fikk det jeg ville ha denne gangen også: gleden ved å ha nesten 900 sider med sammenfiltrede menneskeskjebner som utvikler seg over tid. Tiden er siste verdenskrig, som personene gjennomlever ( - og noen ikke - ) på svært forskjellig vis. Det er en grupperoman hvor de fleste personene er jøder, og samtidig er kvinnevinklingen tydelig, - Marge Piercy er jo en av de store kvinnelige forfatterne i USA på 70- og 80-tallet. Historisk virker boken svært etterrettelig når det gjelder hva som skjedde når, hvor og hvordan. Forfatteren har da også utført et grundig forarbeid over ti år!
Den anbefales på det varmeste!
(Og det litt ironiske er at jeg har skrevet dette mest som en anbefaling til dem som ikke har lest den. Men det vil mest sannsynlig nesten bare bli lest av dem som allerede har lest boka!)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Ferielektyre i år - lest for andre gang. Jeg tok den med på hytta fordi jeg husket at jeg likte den da den kom ut, men husket ikke helt hvorfor. Nå husker jeg hvorfor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Si ikke det, jeg dumpa over din anmeldelse nå og har ikke lest boka, har ikke hørt om verken forfatteren eller boka, men denne høres veldig interessant ut:-)Denne går på ønskelista mi. Takk for tipset:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne likte jeg veldig godt - "Gone to soldiers" het originalen (en strofe fra "Where have all the flowers gone", den norske tittelen vekker vel ikke helt samme assosiasjoner...). Jeg hadde en engelsk paperback, men det var bare én bok! Tobindsverk? Trilogi? Tror ikke jeg har gått glipp av noe heller, for det var da en avsluttet historie...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lese både den engelske og den norske versjonen. Innhaldet er det samme, men på norsk er boka delt i to bind.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant nettopp bøkene på loppemarked, og blei kjempeglad, for Marge Piercy er drivende god. Gleder meg skikkelig til å ta fatt på disse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har to bind. Forstår jeg det riktig om triologien er gitt ut i tre bind så jeg mangler ett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt jeg kan finne på nettet tyder på at det kun er to bind. Det var da også to bind jeg fant på loppemarkedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ser slik ut. Ble bare litt i stuss siden Mambo under her oppgir at det er en triologi. Må få lest denne en gang. Stått ulest i hylla lenge. Fikk begge for 20 kroner og ante ikke da hva jeg kjøpte:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, du fikk svar. Godt det var rett at jeg ikke mangler et bind!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er bare to bind, - så det er bare å sette i gang;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God og gripande bok om ulike skjebner under 2 verdskrig. Eg har lese den fleire gangar på norsk og engelsk, og kan absolutt anbefale den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Wenche VargasHeidiJan Arne NygaardTine SundalMarianne  SkageritaolineTherese HolmSaraAnitaAnette Christin MjøsIngunn SMonica CarlsenRufsetufsaJarmo LarsenEli HagelundTurid KjendlieVeronicaBeathe SolbergJoannSiljetuhamreVibekeIdaAmanda AHelena EMaren Hjelle CurrieIngunnJKathrineBeate KristinHallgrim BarlaupReadninggirl20lillianerIngeborg Kristin LotheGunvor GalaaenTorill Elisabeth RevheimLailaBertyReidun SvensliOlaugLisbeth Kingsrud Kvisten