Veldig godt skrevet, om et tragisk tema i vår historie.

Boka er skrevet så godt, at den oppleves som en spenningsbok. Det at forfatteren klarer å knytte historiske begivenheter til nåtid er en fin måte å få til spenning på.

Dette var et område av krigshistorien som jeg viste lite, eller egentlig ingenting, om, så jeg har lært mye, i tillegg til at det var en fantastisk leseopplevelse. To kvelder og en natt, så var boka ferdig!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er mange tråder på denne boken, og jeg har skrivet mitt syn på den tidligere. Det som i hvert fall er interessant, er å se hvor forskjellig vi lesere opplever en bok. Jeg ble nemlig utrolig skuffet over denne - til tross for at jeg syntes den begynte så lovende og bra.

Forfatteren forsøker etter min mening å fortelle to helt forskjellige historier, med det resultat at hun ikke håndterer noen av dem særlig godt. For meg ble nåtidshistorien veldig overflødig og ganske irrelevant. Spesielt fordi det etter min mening er Saras historie som er interessant og gripende. Den synes jeg også blir fortalt ganske lettvint og overfladisk etter hvert. Jeg skulle ønske hun hadde konsentrert seg kun om denne, og fortalt den bedre og mer dyptgående.

Så dessverre - til tross for at jeg er svært interessert i temaet, så ble denne en skikkelig skuffelse for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gjentar meg selv, det er så mange lenker til samme bok... Jeg leste "Den blå sykklen" - triologi - for masse år siden. En lettvekter - ligner på "Tatt av vinden", men den gav flott innsikt i hvordan franskmennene støttet tyskerne og angav hverandre. Sterkt og lærerikt for en ung sjel som da også slukte litteratur fra norsk motstandsarbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokatta