Jeg spiller ikke sjakk, og jeg vet ikke om denne novellen har sider som ville frustrere kjennere av spillet. Men for meg er den enestående. Den som ikke lar seg fasinere her, kan ha det så godt. Jeg sier ikke mer.

Jeg har den i en utgave som inneholder også en annen lengre novelle av Zweig - Leporella(?). Den er også god, men det er sjakknovellen som virkelig sitter.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Ser at Bokkilden har boken; Verden av i går , av samme forfatter, til en veldig billig penge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette vart for fristande! Boka er bestilt......same kor tullete det er. Hadde som mål å få drastisk ned "skal-lese-lista" mi. Men, sidan Zweig skriv så godt.......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vart nok litt skuffa då eg fekk kontrabeskjed - eg fekk ikkje boka likevel.
Var så fornøgd over å ha fått bekreftelse på ei svært billig utgåve, men den dagen den skulle kome fekk eg kontrabeskjed frå Bokkilden - dei var utselde!
Men, heldigvis fekk eg ei anna utgåve i dag av Verden av i går, men berre som pocket då, frå Haugenbok....
Og sidan sommaren er så elendig på våre kantar, så bestilte eg like godt Sommerboken som ei erstatning for mangelen på sol og varme.
Også ei bok av Murakami låg i pakken.....ja,ja..., skal-lese-lista mi minkar ikkje akkurat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg endelig fått lest denne novellen som jeg hørt så mye positivt om.
Jeg har lest mange noveller og mye bra så forventingene mine til Sjakknovelle var høye. Det er alltid stas når forventingene innfris og det gjorde det virkelig her. Ternigkast 6 fra meg.

Boken inneholdt også novellen, Leporella, som også var meget bra.

Første gang jeg leser noe av Stefan Zweig, men ikke siste. Dette er en forfatter jeg vil bli bedre kjent med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste denne for en stund siden og, som du, i en utgave hvor den er sammen med Leporella. Nå kommer den i en revidert utgave, spennende! I alle fall er det en perle av en bok og en av de beste til Stefan Zweig ved siden av De utålmodige av hjertet, som jeg ser på som hans mesterverk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er heilt enig! Sjakknovelle er ei bokperle, har gledd meg lenge til den, og med god grunn. Denne skal lesast fleire gonger, utan tvil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp lest den igjen....Den sitter like godt gang etter gang. Rett og slett fantastisk lesning

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest den og jeg er ikke imponert. Jeg tror jeg er mest skuffet over slutten. Jeg ventet noe mer. Selve historien er interessant å lese og mye spenning. Men jeg ser ingen poeng på slutten. Muligens det bare er jeg som ikke klarer å tolke den godt nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan ikke hjelpe for at jeg ble skuffet over denne jeg også. Forventningene var kanskje for høye. Stefan Zweig er en av mine favoritt-forfattere, men denne gangen var ikke det nok. Sukk...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brilliant er betegnelsen. En novelle uten sidestykke, tror jeg. En unik litterær prestasjon. Jeg er målløs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har nå Sjakknovelle i bestilling håper jeg ikke blir skuffet. Er du like begeistret enda?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er helt fantastisk. Du har en stor leseopplevelse i vente, Kirsten. Hele novellen er på ca 50 sider ( hvis jeg husker riktig). Men her gjelder regelen "det er ikke størrelsen det kommer an på". Få sider men stor litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var godt å høre etter noe skuffet mottakelse av noen andre her ble jeg i sterk tvil. Man vet ikke hva man har før det ligger i hendene dine!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sammenligner Sjakknovelle med de to andre Stefan Zweig bøkene jeg har lest; De utålmodige av hjertet og I følelsenes vold, og jeg synes Sjakknovelle var hakket svakere. Og så blir det kanskje litt feil å sammenligne en novelle med en roman.

Etter å ha gått og venta på å lese Sjakknovelle et helt år, ble opplevelsen en liten nedtur. Men bevares jeg gir den terningkast 5. De to andre ga jeg 6 og la til som favorittbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gode nyheter! Jeg ble veldig i tvil, nå er jeg heller lettet. Dette er en av flere godbiter jeg har plukket opp. Som sagt så er boken under bestilling og gleder meg til jeg får den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg, Kirsten og les gjerne flere av Stefan Zweig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mannen min var nesten mer henrykt enn meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk til deg, det klinger godt i mine ører. Hils videre og si takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min bok inneholdt de samme to novellene: Leporella i tillegg til sjakknovellen. Jeg kan ikke fri meg fra å tenke at i vårt samfunn ville hovedpersonene i begge novellene tidlig fått en diagnose – antakelig innen autismebegrepet – og fått helt annerledes livsløp enn Zweigs figurer. Slik sett hadde kanskje tidligere tiders forfattere et fortrinn framfor dagens – større tilfang av originaler som i våre dager ville bli ”medisinert bort”.

Med sine 65 sider er sjakknovellen en ganske lang novelle, og så full av handling/innhold at jeg tenker at en av dagens forfattere sikkert hadde laget en 500 siders roman av det samme. Dyktig skrevet. Det finnes flere novellesamlinger av Stefan Zweig på biblioteket. Undres meg på om det ikke blir en tur dit igjen snart.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har bestilt den , gleder meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne novellen er noe av det beste jeg har lest noen sinne! Morsomt at flere og flere blir oppmerksom på den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres bra ut. Leste her inne at Heinesen Forlag vil gi ut denne i april, og da skal jeg kjøpe den.

Gleder meg. Jeg har lest "De utålmodige av hjertet" av Zweig, og er fullstendig bergtatt av språket hans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så aldeles strålende nyhet du bringer om nyutgivelse i april: da kan jeg også få lest Sjakknovelle, som jeg har hatt lyst til siden jeg så Rose-Maries ovasjoner her på bokelskere.no ifjor. Takk for tipset (du skriver at du har fått det her inne, men da gikk det meg hus forbi i første runde, altså)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knut Simonsen fortalte det i et svar til Rose-Marie for en uke siden. Den skal komme ut i slutten av april.

Ser nå at det er bekreftet på hjemmesiden til Heinesen forlag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne har jeg nettopp bestilt fra Heinesen forlag. I dag fikk jeg tilbakemelding på at utgivelsen var utsatt til ultimo august. Men den som venter på noe godt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også lurt på hvor "Sjakknovelle" ble av. Takk for opplysningen, og du har helt rett, den som venter på noe godt venter aldri forgjeves.

Gleder meg stort til denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg spurte dem også om de hadde planer om å utgi flere bøker av Zweig, og nevnte spesielt "Evige øyeblikk" som jeg har vært på utkikk etter ei stund. De svarte at det er noe de overveier. Kanskje det er større sjanse for at de gjør det hvis vi bokelskere starter en "kampanje" og sender e-post til dem og etterlyser nyutgivelse ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var akkurat inne på skiensantikvariat.no, og der fant jeg to eksemplarer av "Evige øyeblikk" til 70,- pr. stk. Bestilte det ene selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jeg sikret meg det andre eksemplaret. Takk skal du ha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint at du fikk tak i noen fra forlaget. Det har jeg forsøkt flere ganger uten resultat.

Jeg tror ikke "Evige øyeblikk" er umulig å få tak i. Ser at Karin Jensen her inne akkurat har solgt et eksemplar. Vi får være på utkikk. Jeg skal si i fra hvis jeg finner noen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser på facebook-siden til Heinesen Forlag at Sjakknovelle kommer i midten av mars!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er har vært utsatt så mange ganger at jeg tror det ikke før jeg ser den, men håper det stemmer denne gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, vi får håpe det. Forlaget har vært bort i fra weben og utsettelsene har vært mange. Håper boken endelig kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt eksemplar ble levert med posten idag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var godt å høre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaske