Likte denne, først og fremst pga at det er en levende historiefortelling fra vår nære fortid. Lettlest, her er ingen krevende partier for leseren,men jeg ble fanget inn i handlingen og lot meg villig engasjere i livet til de hardt prøvede arbeiderjentene på fabrikkene på Sagene i 1905. Ingulstad kan sin historie,og hun har gjort grundig forarbeid for serien. Selv om handlingen er fiksjon, tror jeg sikkert at det godt kunne vært virkelige pesoner hun skriver om. Ikke stor og banebrytende litteratur dette, men absolutt engasjerende, og da holder det ganske lenge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg leser mange romanserier, og Sønnavind er blant mine favoritter. Serien har nå passert over 70 bøker, men jeg synes fortsatt at bøkene er underholdende. Det jeg liker spesielt godt med denne serien er at forfatteren er flink til å flette historiske fakta inn i fortellingen. Det er gøy at man også lærer litt historie samtidig som man koser seg med en fiktiv fortelling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sukk... Bokserier irriterer meg mer og mer jo flere bøker det er. Tidsepoken er interessant, men tenk om språket hadde vært mange hakk bedre og mer engasjerende. Da hadde jeg sluppet å irritere meg så mye over alle gjentagelser og omstendelige forklaringer i hver eneste bok...
Ja, du har i grunnen rett i at dette er lettlest og lite krevende, - men jeg ville kanskje heller sagt altfor lettlest og altfor mange gjentagelser, - for min del kunne bøkene godt ha vært litt mer krevende, slik at jeg slapp å irritere meg så mye over det dårlige språket.

Joda, jeg skumleser videre i serien, smått om senn, for det er jo slik at man gjerne vil vite hvordan det går videre med disse personene... - men jeg må ha noe ganske annet lesestoff innimellom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dårlig språk og som du sier, mange gjentagelser og forklaringer. Jeg ga opp etter femti sider i første bok. Dette var ikke min greie forstår jeg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da holdt ikke du ut så lenge som jeg gjorde.
Jeg hadde bestemt meg for å gi denne serien en sjanse, i og med at det skulle være så mye fin (og autentisk) historie fra gamle dagers Oslo. Mange lovpriste denne serien.
Jeg tror jeg leste 10 bøker, før jeg falt av. Da hadde jeg kjedet meg gjennom mye nok, syntes jeg. Hadde arvet flere, rundt 50 bøker, som lå og ventet på å bli lest. Men det endte med at jeg donerte bort hele bokserien sammen med en god del andre bøker jeg hadde på den tida, og som jeg oppbevarte på ei øy i Middelhavet. En variert boksamling på både norsk og engelsk, hvor de fleste kan finne noe de liker å lese.
Nå står alle middelhavsbøkene mine i ei bokhylle i andre etasje i en Taverna i gamlebyen i Pafos på øya Kypros.
Jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger fra norske venner som tilbringer store deler av året på øya, og som har lest seg gjennom kyprosbiblioteket mitt.
Sånt varmer jo. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

'fin og autentisk' norsk historie er jo kronisk jatakk-post,
gjerne lokalhistorie. Her et sted (eller 71 steder) ligger nok
noen notable hintlister og diskusjoner - hvor begynner man?

Vi er ikke ofte på Kypros, og ikke med tung medbragt bokbagasje -
ellers er jo tanken på å donere litt, ofte innom dagsordenkontoret.
Selv Fjærland er lang reiseavstand for mange av oss -
men et forum som dette kunne gjerne liste diverse frivillige,
ikke-kommerse bokbytteinnretninger o.l. Norge rundt?
En mener dette ble diskutert her for ganske få år siden..

vi kan da ikke la kommunen regjere alene over all 'frivillighet',
det ville snarere sette hele begrepet i offentlig vanry... ;}

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom ein leitar litt er det smått utruleg kva ein kan finne.
Bokelskaren TuSBe starta på ei liste over bokbytehyller for nokre år sidan.
Kanskje er det denne lista du refererer til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt bakgrunnsreportasje om smakfulle frivillige bokbytte-
hagemøbler av de meråpneste.
Bokfinkenes beste møtested >
 
+bonus bilderep. deluxe >

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flottere liste enn jeg husket den, og tråden nevner
endatil bokmøbler spikret opp i trærne.
De må da fort bli fulle av bokfinker ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag. I Oslo finnes det i tillegg til antikvariatene, også en rekke rimelige bruktbokandlere som drives av frivillige. Disse har et forbausende godt utvalg av nyere litteratur. Noen eksempler er Fretex i Ullevålsveien med avdelinger også andre steder i byen, Galleri Normisjon i Tullins gate og min personlige favoritt, Kafé Aasen i Hans Nielsen Hauges gate. Fretex og Galleri Normisjon er åpne alle hverdager. Kafé Aasen er bare åpen torsdag ettermiddag og første lørdag i måneden. Alle har rimelig god orden, slik at man faktisk har mulighet til å finne det man leter etter. Prisene er svært rimelige, og inntektene går til ulike gode formål.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min mor (85) som er svaksynt har stor glede av lydbøker. Hun leser nå "Sønnavind" som hun låner fra lydbiblioteket og har nå begynt på bok nr.27. For henne er dette helt fantastisk, hun lever seg inn i handlingen og setter pris på kjente steder i Oslo. Jeg tror forfatteren har skrevet ca 70 bøker og holder på fortsatt. Hun må vel avslutte denne serien etterhvert?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det spørs. Hun skrev i flere år serien "Ingebjørg Olavsdatter" parallelt. Den ble brått avsluttet, nærmest midt i en bok, antagelig valgte hun mellom de to seriene pga arbeidspress, og Sønnavind var nok mer populær. Hun har jo vandringer langs Akerselva hver sommer der det kommer haugevis av folk. Dessuten er jo Frid Ingulstad godt oppe i årene, så jeg regner med at hun heller vil fortsette denne serien enn å starte på en ny. Nå nærmer hun seg jo annen verdenskrig, så jeg tipper nok vi får noen bøker til...

Men som sagt, Ingebjørg Olavsdatter ble avsluttet veldig kjapt og merkelig. Det virket som om første 2/3 av boka var skrevet som "midt i serien", med nye tråder til oppfølging. Så tok man en beslutning, slik at mye brått "ordna seg" i den siste tredjedelen av boka, mens resten av de løse trådene bare ble ignorert....veldig merkelig slutt! Men det var jo en lettelse....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser serien fortsatt... Men dette er mitt "ukeblad". Synes det er koselig å se et nytt eks i butikken og kjøpe med hjem.....det sitter i etter hele barndommen oppover med Donald hver tirsdag :) Nå liker jeg ingen ukeblader.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er jo nettopp det; har man først begynt, så "må" man jo fortsette å lese så lenge det fremdeles kommer flere bøker i serien...
Jeg innrømmer også at romanfigurene I denne serien fortsetter å oppta meg; de surrer rett som det er oppi hodet mitt. Det var en hard og vanskelig tid å leve i. Kan nesten lure på hvordan folk klarte å overleve i gamle dager her i landet. Så ja: Jeg vil også gjerne vite hvordan det går videre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Men hun blir jo ALDRI FERDIG! Sukk...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lene AndresenJulie StensethIda CharlotteTralteMalinbokJohnny OlsenHarald KKay NilsenBjørn  BakkenBoktimmyNeda AlaeiGVRagnhildMartinenKarin BergRisRosOgKlagingAndreas Bokleseringar hBenedikteLillevikjell kNorahAnita NessHildaEli HagelundElin FjellheimLiva DelirKaren RamsvikBjørg L.Anna-PiaOda Marie HLesevimsaTorill Elisabeth RevheimKaren PatriciaTina UnderhaugVibekeJostein RøysetRuneAnniken L