Dette var ei bok som hadde stått i hylla leeenge, urørt, men så skulle dattereren min som går 3.året på vid.skole, lese i en skoleoppgave, en bok av en norsk forfatter som ikke er krim, og da fant vi denne skatten i hylla. Jeg er oppvokst i Odda, og Murboligen står der nede i Odda sentrum, kjente meg så godt igjen i alle stedbeskrivelser, det blei til at jeg leste hele boka på en dag, en søndag, og hjalp min datter med oppgaven. Var skeptisk til å lese nynorsk, men det var skrevet på et lettfattelig språk, så nynorsken gjorde bare historiene enda mer levende. Så til høsten skal jeg definitivt delta på Bikubegang i Murboligen, på Litteratursymposiet !! de som har vært med før ,sier at det er en opplevelse. Frode Grytten tar folk med på en guidet tur rundt i murboligen, og i Odda, mens han forteller fra oppveksten, og får folk til å både le og gråte!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Er så enig. Her er det flotte historier. Jeg var så heldig å få gå på byvandring med Grytten i fjor vår. Kommer aldri til å glemme historien om kvinnen som bearbeidet mennene i byggekomiteen til det "nye" rådhuset. Hun drillet dem rundt til de trodde det selv: "at ethvert skikkelig rådhus har et godt folkebibliotek". Og det fikk Odda i sin tid. Jeg hadde også gleden av å få delta på en av alle 50 års feiringen han gjennomførte i fjor. Jeg lo så jeg grein. Fyren har en fantastisk sår humor. Grytten er guten sin det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaTanteMamieEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne Jensen