Dette er hva jeg kaller en perfekt kristen bok. Det er ikke en slik "Jeg ba til Gud også ble alt helt perfekt og jeg levde lykkelig resten av livet"-bok. Det er mer en slik "Livet kan være helt forjævlig, men Gud er med likevel, derfor klarte jeg meg"-bok. Boken består av flere forskjellig kapitler med forskjellige forfattere. Noen kapitler syns jeg var kjedelige og det var bare såvidt jeg orket å lese de ferdige, mens andre var så bra at jeg skulle ønsket de aldri sluttet. Noen endret tankegangen min på mange ting, mens andre enset jeg ikke en gang. Det er en bok jeg anbefaler alle kristine (og ikke-kristine) å lese, rett og slett fordi den ikke bare snakker om "God on the mountain" men også om "God in the valley". Og siden den har så mange forskjellige historier kan den treffe flere enn om den bare hadde bestått av en historie. Så, jeg syns det varen fantastisk bok, med mange bra kapitler, og jeg tusjet mye i den for å markere de gode sitatene i den. Jeg anbefaler dere alle å kjøpe/låne denne boka å lese den. Boka "Vi som elsket jesus og fortsatt gjør det" med Sten Sørensen som redaktør er den beste kristne boka jeg noen gang har lest og gir den en suveren sekser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 35 svar.

"Livet kan være helt forjævlig, men Gud er med likevel, derfor klarte jeg meg"

Hva med "Livet kan være helt forjævlig, og Gud er med, men likevel klarte jeg meg ikke"?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Klarer man seg ikke alltid til slutt som oftes?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sånn som "vi" kan si og mene det MiaMaria, men ser jo at for de som er religiøse så har mange av dem en helt annen tankegang rett og slett. Hadde nettopp en diskusjon med en som ikke kunne forstå at jeg ikke ønsker å gå "dypere" inn i bibelstudier." Hvorfor i alle dager skal jeg det"?, var mitt svar. "Jeg har det ganske så greit med meg selv, jeg føler ingen behov for en Gud i min hverdag. Jeg skal vel ikke sette meg ned å "tvinge" meg selv til å bli en kristen"?

Men denne personen mente at det nettopp var det jeg skulle gjøre; gå på møter, lese og delta i de religøse studiene, - for da ville jeg etterhvert se at dette er SANNHETEN og jeg ville forstå at det ikke var noen annen mulighet enn å bli kristen.

Men religiøsitet er en TRO, verken mer eller mindre. Og de "bevisene" for at troen er sann, - er vel heller ikke noe annet enn tro, - etter min mening. Og tro kan ikke pådyttes utenfra, - det er noe som skjer innenfra.

Men jeg har innsett at vi har så ulikt ståsted; de kristne og de ikke-kristne at det å diskutere "sannheten" i forhold til Gud og Bibelen egentlig er helt umulig. Vi er på vidt forskjellige planeter, - etter mitt syn. Men så lenge vi kan leve i fred og fordragelighet, - så er det helt greit for meg.

Samtidig skremmer det meg at noen er så veldig overbevist om at nettopp deres tro er den eneste og sanne rette, - for det mener de jo alle, - uansett hviken religion de tilhører!! Og hvor mange kristne setter seg inn i andre sine religioner, - med et åpent sinn? Hvor mange av de kristne her til lands har lest Koranen, - de jødiske gamle skrifter o l. Det er ikke mange tror jeg! (Alle kristne har ikke lest Bibelen en gang, - hvordan kan en da si at den er sann...). Jeg er ikke så "låst" i mine meninger, at jeg ikke ser at det faktisk kan være andre mennesker som har noe å bidra med også...

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Nei, jeg tror jo egentlig at man må være indoktrinert med tro fra barndommen av for å bli religiøs, enten det er kristendom, islam eller noe annet. De eneste unntakene ser ut til å være avvente narkomane og alkoholikere. Folk som blir "frelst" har jo ofte en religiøs bakgrunn. Det er jo fint for dem at de tror på det, men for oss andre blir det like lett/vanskelig som å tro på bortføring av romvesener, julenissen eller spøkelser... Som du sier kan man jo ikke tvinge seg selv til å tro - da blir det bare falskt. Jeg prøvde det en gang da jeg var barn, faktisk, men fant ut at jeg bare lurte meg selv og lot som om jeg trodde, og da sluttet jeg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var faktisk det beste jeg har lest om den saken.. Mange sannheter her.. Får håpe de "troende" kan lette litt på sine skylapper.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Ekå Pekå! Det må jeg si var en gledelig respons og skikkelig god reklame for boken! Helt enig med deg forresten ;) Hilsen Pål (Pappas gutt)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Summen av alle bud er Medmenneske. Er man det i hverdagen så er man det jeg vil kalle hverdagskristen. Dette er noe jeg har erfart da jeg bodde på Internat drevet av nonner i Nord-vest av London. Er man kristen så er man aldri alene, men man er ellers som alle andre - fullt av lyter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med tanke på at: Enten man er ateist eller religiøs: summen burde være Medmenneske! Om man er medmenneske i hverdagen, så tilskriver jeg det dog ikke nødvendigvis kristendom. Det å være årvåken for ens neste behov, lytte, vise omsorg, forståelse og innlevelsesevne (pluss legende, livsbejaende humor, naturligvis!) er ikke forbeholdt kristendommen.

Håper du vil dele litt mer av din erfaring med å bo på internatet du nevner! Leste du mye da? Hva brukte du tiden til! :-) Hva har det gitt deg ?

Jeg har, siden ung alder, hatt interesse for det å trekke seg tilbake fra jag og mas (fortrinnsvis i franske eller italienske klostre, da det var mest naturlig mht min kultur- og språkkunnskap).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe det er dog bedre å være hverdagskristen enn helgekristen! Medmenneske kan man være uten å være religiøs selvfølgelig. Jeg studerte, da bodde jeg på internatet drevet av nonner. De holdt ost & vin party for oss studenter i begynnelsen av semesteret. Hadde titt besøk av en søstrene og det eneste de rynket på pannen av var når vi spilte kort eller kabal. Hadde vi "magesmerter" fikk vi et glass med whisky. Da jeg var syk så var det ikke måte på hva godt de kunne gjøre (influensa). Mitt college var like i nærheten, men vi var aldri ferdig før 1600.
Vi fikk holde fest i gymsalen (de drev også en barneskole) uten noe problem, med drikke selvfølgelig (det var en del av deres kultur - Irske). I helgene kunne vi gå i kapellet hvis vi ønsket det. Eller gå i kapellet å be. Det var opp til oss. Det var her jeg fant ut at man kunne være kristen uten å skille seg ut på noen som helst måte - hvis du forstår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor anbefaler du de som ikke er kristne å lese dette?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har også mange fantastisk vitnesbyrd<3.En annen god grunn til å lese denne boka:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For å få et innsyn i hvordan livet som kristen er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Jeg er en rasjonell og logisk sjel som elsker fakta (og skjønlitteratur!). Er det egentlig plass til en kritisk tenkende person som krever vitenskapelige bevis, eller i hvertfall meget god logisk argumentasjon, mht boka du nevner? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er faktisk et kapittel i slutten av boka som jeg tror ville passet veldig bra til deg da. Husker ikke i farta hvem som har skrevet det, for har nemlig gitt bort mi bok, men egentlig tror jeg hele boka kunne passe, for det handler ikke om vitenskaplige bevis, for boka prøver ikke å bevise noe, den bare forteller om vanlig menneskers liv. Den prøver ikke å bevise om Gud finnes eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Jeg er ateist. Men kan ha noe interesse for religion likevel :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nydelig og kjærkommet! Hvor har du hentet dette?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har nå satt denne nettsiden blant mine favoritter. Takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Gleder meg, til å lese dikt som du vil dele med oss andre. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Humanist kan være uansett om man tror eller ei. hehe min far hadde en bestefar som var ateist som kunne bibelen sin og hadde diskusjoner med presten titt så det var. En tante som meldte seg inn i pinsevennene og en annen inn i Jehovas vitner. Så du kan skjønne at diskusjonen gikk høyt for seg somme tider hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om alle har respekt for hverandre så skader det ikke med diskusjon!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. Men av og til kommer det opp "egne meninger som har ligget og ulmet en tid". Når man leser diverse meldinger så kan man ha det i bakhode i diskusjonens hete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal vel være Jehovas vitner?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe sant nok! Har rettet navnet opp i min melding. (leste feil uten å oppdage den). :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er det for en luguber sekt. "johanes vitne"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Feilen er rettet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er sååååå enig med deg, i hvertfall nesten!!!!. Jeg synest alle historiene var kanonbra...En som jeg ikke husker navnet på sa at hun hadde opplevd ting med Jesus som gjorde at hun BARE MÅTTE tro på Jesus. Jeg tenkte etter å ha lest denne boka når man har leste alle disse historiene BARE MÅ man tro på Jesus<3. No trodde jeg på Jesus før jeg leste boka. Men allikevel ei FANTASTISK bok til STOR oppbyggelse og oppmuntring!!<3 Anbefaler denne boka videre!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du konkretisere hvorfor du mener alle som har lest den boka må tro på Jesus? Jeg blir nysgjerrig på hva som får deg til å mene det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg mener ikke at alle begynne å tro etter å ha lest denne boka. Men den har så mange fantastisk vitnesbyrd som gir godt grunnlag for å tro at faktisk Gud finnes :-).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørtes interessant ut, har hørt om den før, men ikke lest den. Takk for at du minnet meg om den: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du fått lest den, hvis ikke så ville jeg bare minne deg på det igjen ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så langt har jeg ikke kommet ennå, venter ennå på å få tak i den: ) Men den er ikke glemt da; ))) Det er en bok jeg vil lese ja: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsa