Kjære Jonathan Franzen du skriver godt, men med akk så altfor mye detaljer om og om igjen på 600 sider! Dette dreper mye av min leselyst selv om jeg likte Korrigeringer bedre enn Frihet.

Jeg lurer på hvorfor du har fått så enormt med oppmerksomhet fra anmeldere.. Den neste romanen din må noen skjære ned til 2/3.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg synes den norske oversettelsen var så svak at jeg gikk over til å lese på originalspråket sånn ca 1/3 ut i boka. Da fikk jeg en bedre opplevelse av boka!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også prøvd disse to bøkene, og føler mye av det samme. Bøkene er gode, men Franzen er ikke så god som skulle en tro ut fra de fleste anmeldelser. Litt rart, for jeg liker veldig godt en annen ordrik amerikaner med humoristiske tendenser, John Irving. Men jeg synes det er mer varme i hans bøker, Franzen blir for meg mer intellektuelt kjølig.

Kanskje det er derfor?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snodig at ikke jeg følte det samme, jeg som vanligvis vil kutte romaner med 1/3. Det skyldes nok at Franzens detaljer for meg både er morsommere, mer relevante og hinter bedre til det som skal komme, enn for eksempel Knausgårds pedanteri.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er sååå enig med deg..Det ble så detaljert at jeg kjedet meg ihjel.. avbrøt etter 50 sider..gjesp

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

CecilieEllen E. MartolMarianne  SkageMads Leonard HolvikPi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.