Helt enig med Henriette her, dette var en skikkelig pageturner.. Var ikke mulig å få gjort noe før jeg var ferdig. Her leser man om hvordan livet kan stoppe helt opp og hvordan mennesker kan forandre seg når de får en opplevelse av at livet kanskje går mot slutten? Fiffig slutt....les og nyt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

En fin bok om livet, døden og kjærligheten. For min del var det ikke akkurat en pageturner, men absolutt en leseverdig bok. Jeg likte godt språket og må si meg enig med Bjørg, en fiffig slutt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lest boka, og her er min omtale:

Nathan Del Amico er sønn av en fattig, enslig innvandrerkvinne som lever av å vaske i rikfolks hjem. Dette er årsaken til at Nathan og rikmannsdatteren Mallory Wexler blir kjent mens de er barn. Da begge er åtte år gamle, skjer det noe som skal komme til å prege resten av deres liv. Marrory faller i vannet, og Nathan redder henne fra den sikre død. Imidlertid erklæres han død ved drukning selv, men våkner mirakuløst opp igjen. Det skal vise seg at han har en høyere misjon her i livet, og ikke er klar for å dø riktig enda ...

Noen år senere beskylder Wexler-familien Nathans mor for å ha stjålet et verdifullt armbånd, og de kastes på dør. Før dette skjer har Nathan blitt fast bestemt på at også han skal bli advokat - slik Mallorys far Jeffrey Wexler er. Ikke bare skal han bli advokat - han skal bli den beste!

Det er tette bånd mellom Mallory og Nathan tross atskillelsen de utsettes for i noen år, og senere gjenopptar de kontakten og ender med å gifte seg. Først får de datteren Bonnie og senere også en sønn. Etter mange år med hardt arbeid og nesten ikke tilstedeværelse i sin families liv, rakner det en gang så vakre kjærlighetsforholdet mellom Mallory og Nathan. Det hele topper seg da sønnen dør - antakelig som følge av krybbedød - mens Nathan var litt for opptatt av å jobbe med enda en viktig sak ... Dette blir dødsstøtet på forholdet og de går hver sin vei.

I innledningen til boka oppsøkes Nathan av en lege, Garrett Goodrich, som hevder at han er budbringer. Dvs. at han kan forutse andre menneskers død. Han anser det som sin livsoppgave å sørge for at døende mennesker skal forsone seg med sin skjebne og sine nærmeste. På dette tidspunktet er Nathan i ferd med å jobbe seg til døde. Han har lenge hatt brennende smerter i brystet, men har aldri hatt tid til å oppsøke lege. For hele tiden er det "viktigere" ting som må prioriteres ... Møtet med Garrett setter imidlertid i gang en prosess som gjør at Nathan tvinges til å få mer kontakt både med seg selv, det som betyr noe i livet, datteren, sine omgivelser ... og kanskje til slutt vinne Mallory tilbake? Men veien dit er tornefull og lang ...

Denne boka har blitt en bestselger og det er ikke det grann rart. For jeg vil tro at historien berører noe vesentlig i de fleste menneskers liv. Spenningen er fint bygget opp og boka blir sånn sett en ålreit pageturner. Jeg ble såpass revet med at det aldri var noen tvil om at jeg ønsket å lese boka ferdig, og det gjorde jeg også veldig fort fordi den er meget lettlest. Når denne romanen likevel ikke når helt opp i toppsjiktet blant de bedre bøkene jeg har lest, skyldes det språket. Musso skriver ikke dårlig, og jeg opplevde heller ikke at han bommet på metaforer og den slags. Jeg synes imidlertid at språket ble litt "flatt". Det var i alle fall ikke veldig litterært. Samtidig er jeg såpass ydmyk at jeg glatt innrømmer at jeg ville ha vært overlykkelig dersom jeg selv hadde klart å skrive en såpass god bok! Til debutant å være, er nemlig dette ikke verst! Når jeg leser at andre har skrevet om boka at dette er "En utrolig historie som vil få deg til å fundere over noen av de viktigste tingene her i livet; kjærlighet og død", så må jeg like fullt medgi at jeg ikke er der. Jeg ble imidlertid veldig greit underholdt, men det var vel i grunnen også det hele. Terningkast fire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmmm .... Jeg har lenge lurt på om jeg skulle kaste meg over denne. Takk for inspirerende innlegg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må da bare svare deg tilbake fordi jeg har lest utrolig mange bøker du har annbefalt og du er fantastisk til å annmelde bøker. Blandt annet storm i juni kjøpte jeg tvert etter din flotte annmeldelse. Jeg har i mange mnd. lest andres kommentarer og brukt de aktivt. Har først i dag meldt meg inn som bokelser....var kanskje på tide, har gått med nesa i en bok siden jeg kunne lese....Tror du kommer til å like etterpå, regner med å lese om det etterhvert...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for hyggelige ord! Gjensidig glede og nytte er vel stikkordet for disse bokelsker-sidene! Jeg leser gjennomgående bedre bøker nå enn jeg gjorde før jeg ble medlem av Bokelskere. Velkommen til disse flotte sidene!!! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpEvaBertyjovianskPiippokattaHilde Merete GjessingJulie StensethTheaOdd HebækVioleta JakobsenellinoronillePer HellemsiljehusmorSynnøve H HoelIngunn SVebjørn FagernesBeathe SolbergCaroMorten BolstadDolly DuckAnne Berit GrønbechVibekeMorten JensenConnieIngunnJKjell F TislevollNorahTanteMamieSigrid NygaardLilleviThomas Røst StenerudStine SevilhaugHanne MidtsundNikkaAnne-Stine Ruud HusevågLailaEdvard Granum DillnerIdaRonnyEster S