Sula handler blant annet om vennskap - eller gjør den egentlig det?

Uansett:
Sula og jeg ble aldri gode venner, ei heller distanserte bekjente. Til og med ikke et enigma jeg kjenner jeg trenger tid å grunne på.. Jeg kjenner at denne boken er (og var gjennom hele gjennomlesningen) meg totalt likegyldig.. Kjente ikke på nysgjerrighet eller andre følelser som fører til leseglede.. Litt trist..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er glad for at jeg nå endelig har gitt Morrison en sjanse. Leste først hennes siste utgivelse "En nåde" og nå altså hennes andre bok "Sula" i fra 1973. Førstnevnte var mindre tilgjengelig enn denne siste. Jeg likte begge godt.

"Sula" er en kort roman, handlingen er enkel å forstå, men mulighetene for å tolke og reflektere over historiens temaer er mange. Historien kretser rundt tre generasjoner kvinner, Eva, Hannah og Sula, samt sistnevntes venninne Nel. I det ytre får vi en beskrivelse av livsbetingelsene for svarte i USA før borgerettskampen satte inn for alvor. De siste kapitlene omhandler borgerettighetstida, men det politiske er bare indirekte tilstede.

Historiens tema synes likevel å være kjærlighet, overlevelsesinnstinkt og alle menneskers frihetstrang som har en tendens til å kollidere med den like sterke trangen til fellesskap. Morrison gjør det ikke enkelt for oss. På få sider beskriver hun komplekse mennesker og det er sannelig ikke lett å vite om noen av dem er likandes samtidig som de også vekker sympati.

Liker også at Morrison lager absurde, snurrige episoder som bidrar til å gjøre historien mindre realistisk. Selve stedet der dette foregår, "bottom", som ligger øverst i en dal er en av flere slike snurrigheter og overraskende episoder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ErlendHarald KBård StøreAnniken Røilingar hLibraritas vNorahIsabella DanielsenErlend Risvik PaulsenMarit HåverstadJenny Dahl BakkenDemeterMartineKarin  JensenIna Elisabeth Bøgh VigreMangosaft45LilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBabynemiIdaPangLeserKorianderRandiReadninggirl20HeidiAnitaArcticDwarfIngebjørgBjørg L.Odd HebækMarianne TIngvild SKarin BergJoannElisabeth SveemoiraTone HAnne Berit GrønbechBerit B LieKine Selbekk Ottersen