Nettopp ferdig med boken. Fantastisk hvordan man blir satt tilbake i tid, og de dyptpløyende skildringene av menneskesinnet. Likte spesielt godt avsnittet om gravølet til Marmeladov, som viste flere negative sider ved mennesket. Mange av de tilstedeværende ble satt i dårlig lys, mens Raskolnikov betalte gildet, og obsersverte i avsky. Glad for alle fotnotene som oversetteren har lagt inn. Uten de er det vanskelig å henge med på alle dobbelt betydninger og kjendis navn fra St. Petersburg anno 1865.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, dette var fantastisk lesning. Enig at persongalleriet kan være en utfordring p.g.a. de mange navn og titler knyttet til den enkelte. De lange dialogene og fantastiske personskildringene er rett og slett i en klasse for seg. Jeg tror jeg kan si at etter denne boken har jeg blitt enda mer kritisk til hva jeg leser. Den har satt en slags standard. jeg har nå begynt på "Idioten" (lest 100 sider) og denne bygger seg opp til å bli vel så leseverdig som "forbrytelse og straff" Hvis du ikke har lest den bør du også lese den ved leilighet. Men det kan jo være ok å ta en annen bok eller 2 mellom en såpass krevende forfatter som Dostojevskij. Men egentlig er jeg forundret over at bøkene er lettere tilgjengelig enn hva man kanskje skulle tro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ikke sant? Finner faktisk Dostojevskij ganske lettlest. Men sant som du sier, det er greit med en liten pause, men det er mest for å la boken synke inn og vokse i deg. Blir jo bedre og bedre lenge etter at du har lest de, de fire store av mester Fjodor. Da spesielt Idioten, som etter min mening er den beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva