DJEVELENS LÆREGUTT

Djevelens læregutt er skrevet av den danske forfatteren Kenneth Bøgh Andersen, og ble utgitt i 2005.

Boka handler om Filip Engell. Han ikke bare heter Engell, men oppfører seg som en også. Han er pliktoppfyllende, hjelper alle, gjør alltid leksene sine, lyver aldri og har aldri noen stygge tanker fylt av sinne, hevn eller sjalusi. Med andre ord er han et perfekt mobbeoffer for skolens største skurk, Søren.

Men en dag fører mobbingen til at Filip blir overkjørt og drept. Til sin store forbauselse er han havnet i Helvete. Han blir ikke mindre overrasket når han finner ut at han er utnevnt til å bli Djevelens etterfølger.

Det tar ikke lang tid før Filip og Djevelen skjønner at det har skjedd en feil, men Djevelen er døende og har ikke tid til å få rettet det opp igjen. I stedet må han prøve å finne fram til Filips mørke sider.

Boka gir et nytt og spennende bilde av hvordan Helvete er. Det fremstår som veldig likt vår egen verden, både på godt og vondt. Selvsagt er det jo mye ondskap der, men den virkelige, fæle ondskapen finner man ikke der. Den er så grusom at den blir forvist til Yttergården, området utenfor Helvete.

Likevel stammer mye av det vonde som skjer på jorda, fra Helvete. Det er vargarene som står bak den meningsløse lidelsen som naturkatastrofer, epidemier og sånt, det er temptanerne som lokker menneskene til å gjøre ting de ikke burde gjøre og det er tysterne som gjemmer seg i skyggene, får dørene til å knirke og de små hårene i nakken til å reise seg.

Det er vel det som er hovedårsaken til at jeg liker denne boka så utrolig godt, beskrivelsen av Helvete. Jeg syns det er så fantasifullt og kreativt, men likevel virker det veldig troverdig.

Selve historien er jo også veldig god. Den er spennende og gjør det vanskelig å legge boka fra meg. Språket er godt variert og enkelt å forstå med mange beskrivelser av steder og mennesker.

Jeg vil virkelig anbefale Djevelens læregutt! Det er en utrolig bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tonesen81Anne MereteGodemineLisbeth Kingsrud KvistenKnutMKarin BergCecilieBentMaikenSynnøve H HoelKaroline in WonderCassiopeiaDolly DuckHeidiReidun SvensliErlend Rødal VikhagenOlaugBechenRita KathrineellinoronilleBerit RTorill Elisabeth RevheimVidar RingstrømHarald KVannflaskeMarianneÅsmund ÅdnøyLailaTrine S. AustbøStjernekastEmil ChristiansenMalinIna Elisabeth Bøgh VigreJulie Stensethingar hAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsveinmgeTanteMamieKoriander