Likte denne boken veldig godt. Likte ikke at forfatteren selv satte seg inn i handlingen, jeg hater når det skjer i hvilken som helst bok. Begynte å skjønne slutten etter den tankegangen til legen. Fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Spoiler nedenfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg. Boken var kjempebra. Jeg hadde sett filmen lenge før jeg visste at det var P.C som hadde skrevet den. Siden jeg har bred interesse innefor selvutvikling og eksistensiell psykologi, var dette en bok som satte mye på spissen. Vi kommer inn på moral også: var det rett av terapeuten å lyve om helsetilstanden til Veronika? Det kunne like gjerne ha endt med tragedie for hennes del. Men så skjedde det motsatte, nemlig at piken begynte å sette pris på den siste perioden av sitt liv.

Kanskje må man være såpass kontroversiell aktør for å vise andre hva livet egentlig er?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, filmen er også veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lyst til å se den, men har ikke villet før jeg nå har lest boken :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok , det er ofte lurt ja. Men en spennende historie dette. Jeg falt raskt for forfatteren av boka , og hans skrivemåter men i det siste har jeg irritert meg over han. Måtte ta en pause, følte at han forandret stil , både som forfatter og i media. Reiser rundt i sitt privatfly , for å signere bøker. Likte han bedre før alt gikk til hodet på han. Mulig jeg nå har latt meg farge av det media har skrevet om han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter at Paulo Coelho virkelig slo gjennom som forfatter er det selvsagt et stort fokus rettet mot han. Med tanke på de strabasene han måtte gjennom for å virkeliggjøre sin drøm så unner jeg han all suksess. Om han fremtrer like genuint som han gjør nå også i fremtiden gjenstår å se. Det at han er på promo-turer og signerer bøker er vel en del av hans virke. Det hadde virket rart om han ikke gjorde det. For ønsker ikke de fleste av oss å kunne virkeliggjøre vår store drøm? Og suksessen kommer jo deretter.

For den søkende personen er forfatterens bøker utvilsomt nyttige og læreike. Jeg lærte mye om mangt etter å ha lest Alkymisten og spesielt dette sitatet henger igjen:

"Gi opp aldri dine drømmer. Følg tegnene."

Ordene blir veiledere i tunge perioder. Mange har omtalt hans bøker som kvasifilosofiske. Men dersom disse hjelper mennesker i deres søken etter lykke er det vel ikke mye kvakksalveri? Dersom man tar en titt på hans blogg så er den full av positive kommentarer fra personer som setter pris på det de har i nuet. Det er vel flott?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsensiljehusmorFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaskeMarit HåverstadKirsten LundMonica CarlsenArne SjønnesenMartin