Har ikke lest boka (men har veldig lyst), og syns selve tittelen fortjener en 6'er:) 100 åringen må være ganske så sprek som klarer å klatrer ut av et vindu i den alderen;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Jeg har nå nettopp begynt på denne boka, på originalspråket svensk, etter at jeg har hatt den liggende en god stund. Har sett fram til dette, for flere har rost den opp i skyene. Nå skal jeg bli med Allan på rømmen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Venter spent på din tilbakemelding av boka. Til nå har det vært litt lunkne tilbakemeldinger på den. Håper bare at noen vil si at innholdet er like herlig som tittelen før jeg får tak i den:) Var innom en bokhandel for en stund siden. Der så jeg en pappfigur av hundreåringen med kofferten etter seg. Stilig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo litt tidlig å si noe nå; jeg er ikke lenger enn til å starte på kapitel 4, side 31. Men må jo si at det ser lovende ut foreløpig... Veldig avslappende og annerledes, godt å få litt forandring fra alvorlige Ibsen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres lovende ut så langt ja. Du får gi en liten omtale når du er ferdig. Jeg venter spent:) Leste en annen lovende omtale i sted. Men jeg vil gjerne vite mye om boken på forhånd før jeg eventuelt får tak i den;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes dette var en underholdende og morsom bok. Det begynner stille og rolig med 100 år gamle Allan som er lei av gamlehjemmet og drar sin vei. Og derfra tar handlingen helt av, i alle retninger. Vi får også innblikk i hans utrolige liv, retrospektivt, knyttet opp mot store hendelser og figurer i verdenshistorien. Her er det litt Elling, litt Forrest Gump og en skvett kriminalroman også. Sjarmerende lesning, synes jeg, og herlig løsrevet fra all realisme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med boken, jeg tenkte også på en svensk utgave av Forrest Gump. Leste boken på svensk, synes den tok seg veldig opp på slutten, lo høyt flere ganger, og det er det ikke ofte jeg gjør. Jeg likte boken, selv om den ikke var like medrivende hele tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elling og Forrest Gump høres ut som en bra blanding:) Tittelen og handlingen høres løsrevet fra all realisme (som du sier) og jeg elsker slike historier. Av og til er det godt å bare la seg rive med i en slags surrealisme der alt er lov. Så jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese denne boka. Du gjorde meg ekstra nysgjerrig nå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig! Håper du får en like god opplevelse som jeg hadde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Er i nærheten av en bokhandel førstkommende torsdag, så ser ikke bort i fra at jeg tar turen innom for å skaffe den. Har vært lenge nysgjerrig på den og får bare mer, og mer lyst til å lese boka. Så da er det vel på tide å få tak i den. Da vet jeg hva jeg skal lese neste helg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg irriterer meg litt over at det er en del skrivefeil i den norske oversettelsen av boka... Virker som den er oversatt og trykket opp i all hast.
Jeg leser både den svenske og den norske utgaven.
Må bare si at det blir mer "levende og ekte" å lese den svenske versjonen. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, det er så irriterende. Det har jeg opplevd i flere norske oversettelser og det ødelegger litt av leseopplevelsen. Begynner oversettere her til lands å bli sløve?:( Og takk for ditt synspunkt om boka. Det setter jeg pris på:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi...der sa du noe...språket er IKKE bra i denne boka...kan nok tenke meg at det er det som gjør at jeg sliter litt med boka......sikkert myyyye bedre på svensk da kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aner ikke. Har ikke lest den selv ennå:) Men det er godt mulig. Har hverken lest den svenske eller den norske utgaven. Men har veldig lyst til å lese den norske utgaven. Syns den høres morsom ut jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er morsom....bare ikke sååå morsom som jeg hadde forventet at den skulle være.....Nå skal jo sant sies at Piratforlaget høystet den VELDIG opp også da :-) God lesning:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt enig i det du skriver her. Den kunne ha vært morsommere enn den er å lese.
Humoren er lun og litt småforbrytersk, og gir et godt bilde på menneskenes svakheter og våre tilbøyeligheter til å falle for uimotståelige fristelser på vår vei...

Den inneholder jo også en del av verdenshistorien i et nøtteskall...

Men jeg kan se for meg at boka kan bli veldig morsom som film, hvis noen har planer om å filme den, da? Kan tenke meg at den kan bli litt i den stilen som Olsenbanden-filmene var...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der er jeg enig med deg!!! kan bli en herlig film...dyr, men bra:-)Håper noen kommer på den ideen om å lage film av den!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du vil lese en mer entusiastisk omtale kan du besøke bloggen min =) Jeg elsket både historien og humoren og ga den terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for linken og tipset. Skal stikke innom bloggen din nå og lese en positiv omtale. Endelig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med du, Rufsetufsa. En ler jo bare av tittelen:):) ser veldig frem til å lese denne boka en gang, så får en se om den står til forventningene..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, tittelen får meg til å humre i hvert fall. Så denne har jeg helt klart lyst til å lese. Ser ut som en humoristisk bok:) Ps: Liker kallenavnet ditt veldig godt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk!! For: Ingenting er som ei god bok:D Og lykke til med Hundreåringen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk:) Skal se og få tak i den boka i løpet av neste uke. Og du har selvfølgelig rett. Ingenting er som ei god bok. Ingen kan slå den opplevelsen man sitter igjen med når en bok går over all forventning:)Og denne boka har jeg høye forhåpninger til:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg lest boka. Ja, den var jo morsom, uten tvil! Er enig som Anne Kjersti skriver lenger oppe her, det blir rett og slett litt for mye! Hadde jo forventninger langt over allfarvei, så er litt sånn bitte litt skuffa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal vi tro at denne boka rett og slett er et eksempel på at smak og humor er veldig forskjellig? Jeg syntes at starten var veldig lovende - og forfatteren kunne laget mye humor av å holde ting litt mer ned på jorda. Men så kommer det inn mange alvorlige hendelser fra forrige århundre (atomvåpen, Stalins fangeleire osv. osv.). I de partiene synes jeg ikke humoren var så vellykka. Likte best de delene av boka som omhandla "nåtid".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er veldig enig i alt du sier! Begynnelsen var jo en skikkelig page turner. Veldig nedtur i de historiske hendelsene, der skumma jeg for å komme gjennom..-og uten tvil, "nåtiden" var best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, skal ikke ha altfor store forhåpninger til denne, skjønner jeg. Men skal få tak i den og lese den en dag, men det blir ikke før lenge etter mammutsalget:) Jeg gleder meg sånn til det. Føles ut som om uka står helt stille:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Start med et åpent sinn du. Jeg syntes boken var både sjarmerende og til å trekke på smilebåndet av. En feelgoodbok som ikke stiller store krav til leseren. Satt faktisk med en følelse av å både skjønne de som syntes denne boken var herlig og de som syntes det ble litt for mye av det gode etter at jeg hadde lest den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Okey, takk for innspill. Jeg liker bøker man kan more og slappw av med så dette er vel muligens en bok for meg. Jeg .eser mye krim så det blir nok fint med litt avveksling også:) Syns boka høres vittig ut jeg og håper den er det også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaEllen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S