Denne boka "satte" seg i meg - lenge. Tragisk og uhyggelig om fryktelig svik i nærmeste familie. Tankevekkende - fra en tid da kvinner, hvis de ikke oppfylte normen, kunne stemples som sinnsyke og sperres inne hele livet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg likte den svært godt. Ikke stort litterært språk, men likevel en veldig god historie. Anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei fantastisk lita bok. Vaskeseddelen sier at "romanen utspiller seg i kolonitidens India og i Edinburgh, fra 1930-årene til i dag. Den forteller historien om Esme Lennox, en intelligent og egenrådig jente som ikke helt klarer å tilpasse seg sin konvensjonelle families sosiale regler. 16 år gammel blir hun visket ut av familiens historie. 60 år senere får Iris Lockhart en uventet telefon. Hun blir bedt om å hente sin grandtante på asylet, som skal nedlegges. Men Iris har aldri hørt om Esme Lennox. Likevel ser hun seg nødt til å ta seg av den gamle damen, og etter hvert oppstår det en spesiell kontakt mellom dem. Langsomt får vi innblikk i Esmes liv. Det er en beretning om to søstre - om ensomheten som knytter dem sammen, og rivaliseringen som river dem fra hverandre og fører til et umenneskelig svik".

Som så mange andre romaner nå for tida, har også denne to "paralelle" fortellinger - Iris og Esmes. Esmes historie er imidlertid hovedfortelling, og den avdekkes gradvis gjennom Esme selv og gjennom hennes søster Kitty. Synsvinkelskiftene er tidvis brå, spesielt når foksuet skifter til Kitty. Til å begynne med syntes jeg disse skiftene var underlige, men jeg ble snart vant til dem, og synes de fungerer bra som et slags apropos til Kittys springene tanker, som skyldes alzheimer. Esmes historie er hjerterå, og familiens svik mot henne, spesielt søsterens, henleder tankene mine til en annen fantastisk, hjerterå historie: "Utrenskning" av Sofi Oksanen.



Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva