Fantastisk, historisk roman!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg har nettopp kjøpt denne boka. Har nemlig skjønt at den er veldig, veldig bra. Hva var det med den som du likte så godt? ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne kan du virkelig glede deg til. Jeg leste den for ca 1 år siden og ble helt betatt. Boka foregår i India på 1800-tallet (mener jeg å huske) og en rød tråd er hvordan britene misbrukte sin maktstilling helt hemningsløst. Blant annet ved å tvinge fattige bønder til å dyrke opiumsvalmuer istedenfor mat, og generelt utbytte mennesker som arbeidskraft.

Boka forteller om mange skjebner som etterhvert fletter seg inn i hverandre; her er det kamp mot sosiale konvensjoner og klasseskiller, kjærlighet, vennskap, samhold, rasisme og ufattelig brutalitet.

Holdt på å bli gal i starten av at forfatteren bruker mange ord og uttrykk på indisk lokal-dialekt. Det er en ordliste bak, og det hjelper litt. Men etterhvert ble jeg så revet med at det liksom ikke spilte noen rolle.

Språket er fargerikt, levende og billedrikt.

Dette er første boka i en triologi og jeg venter med lengsel på fortsettelsen. Gleder meg til å høre hva du synes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Holder på med denne nå jeg, og selv om den er lang, leser jeg den sakte og storkoser meg med den. De Indiske uttrykkene ble jeg så fort vant til at jeg ikke lenger tenker over dem. Slo opp et par til å begynne med, men gikk fort over til å se sammenhengen ut fra sammenhengen.

Den er godt fortalt, og skikkelig fengslende: )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow! Jeg skjønner at denne må dyttes oppover på prioriteringslisten!!! Takk!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og hvis du liker denne, må du også lese Tidevannslandet av samme forfatter! Minst like god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes Glasslottet er hans beste bok, enda bedre enn tidevannslandet og et hav av valmuer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! Har ikke fått med meg den. Gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg holder på med In an Antique Land av Amitav Ghosh - ikke skjønnlitteratur, men jeg fikk lyst til å anbefale mer av Ghosh. "In an Antique Land" handler på den ene siden om da Ghosh som ung student bodde på landsbygda i Egypt for å lære om språk og kultur, og på den annen side beskriver den Ghosh' "jakt" på en slave som er omtalt i brevvekslingen mellom handelsmenn i henholdsvis Egypt og India i middelalderen. Kjempespennende, veldig godt skrevet, og boken gir meg mersmak på Ghosh' øvrige forfatterskap - kanskje jeg kan bidra til at andre blir nysgjerrig på "min" Ghosh-bok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så absolutt! Skal legge den inn på "skal lese"! Takk for tipset. Hva skulle vi gjort uten bokelskere? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp kommet i gang med denne, og jeg storkoser meg allerede, masse herlig humor helt fra starten av, og en aldeles uimotståelig fortellerstemme.. Herlig start, artige personer.. og jeg er bare kommet til side 25...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser du likte godt denne boken, startet på den i går kveld jeg, og jeg må si jeg ble bergtatt av starten! Whow, sugd rett inn i historien. Gleder meg til resten: )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ikke minst gleder vi oss til de neste bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant? ; )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila