Jeg synes bokelskere.no er et pretensiøst og klissete navn på en side, og tror det hindrer rekruttering. Det er ikke for sent å bytte, da siden ikke er veldig etablert ennå. Man burde også markedsført siden bedre gjennom relevante kanaler så vi får flere brukere og mer innhold.

Hva med les.no?

Andre forslag?

(Får vel lite støtte i dette uansett, men regner med bredere støtte fra gutta enn damene av en eller annen grunn.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 30 svar.

For hva det er verdt; jeg synes "les.no" er et glimrende forslag.
Men jeg tror nok samtidig at navnebytte er lite aktuelt. Jeg har til nå faktisk ikke tenkt på om det er noe kjønnsladet over navnet "bokelskere", men det er jo nesten 3/4 kvinner her inne, kanskje det har noe å si? Men desverre så tror jeg den kjønnsfordelingen vi har her inne tilsvarer så godt som den fordelingen av nordmenn som vil kalle seg boklesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Navnet er ypperlig! Vi elsker jo alle bøker vi som er her inne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke komisk at de to "grunnleggerne" av Bokelskere.no er menn? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker navnet som det er jeg, synes det er helt perfekt. Jeg liker å kalle meg en liten bokelsker. Og siden er nok mer etablert en du trur, det er allerede ganske mange brukere her og siden vokser for hver dag. Så jeg føler det vil nok bli litt feil for ganske mange her inne og kanskje litt forvirrende hvis vi skifter navn nå. Nei, jeg er for å beholde bokelskere.no!!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Navnet bokelskere er perfekt for en som elsker bøker. Ordet elsker, er ikke farlig. Det er bare et ord som sier mye . Tygg på det, smak på det, si det høyt, så skal du se at du liker det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sier meg enig med de andre under her, og klarer i tillegg ikke å la være å dy meg for å si at, et ekte mannfolk burde ikke være redd for å bruke ordet "elske" i uskyldige sammenhenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herregud, så såre og følsomme tærne deres er. Innrømmer at kjønnsfokuset var litt flåsete, men dere må jo også spørre dere hvor gravalvorlig ment det var. Det er uansett alt det andre som jeg gjerne skulle hatt litt mer respons på. Men dere så bare den røde kluten...

Vil bare at siden skal bli så bra som mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner at det har blitt litt hett rundt ørene dine i dag! Jeg er, som tidligere sagt, enig i mye av det du skriver, og det aner meg at du ikke nødvendigvis mente de flåsete kommentarene alvorlig. Likevel; ønsker du å få frem en debatt om dette nettstedet, som for tiden er bebodd av et overtall av kvinner, råder jeg deg i fremtiden til å bli en smule mer kjønnsnøytral i retorikken din ;)

For å få debatten tilbake til et litt mer saklig og ikke følelsesbestemt (kunne ikke dy meg!) nivå, må jeg si at du har flere gode poeng. Trådene her inne fokuserer oftere på lesing, kjøp/bytte av bøker, plassering av bøker, spoilere, sjanger osv, enn på det å diskutere spesielle verker. Til tider har jeg også blitt litt frustrert over dette, og flere av tilleggsfunksjonene du foreslår kunne absolutt hatt noe for seg. Selv er jeg glad i nærmest å ”diskutere i hjel” bøker… Kanskje det hadde vært en idé å ha to typer tråder; en for dem som bare vil vite litt om boka og en annen for dem som allerede har lest den og ønsker å diskutere? Tilleggsfunksjoner som persongalleri, plot, tema og trivia (din idé!) har absolutt noe for seg. Jeg er helt enig i at vi som brukere bør arbeide for å gjøre dette nettstedet så funksjonelt og bra som mulig, det er utrolig morsomt å endelig få diskutere bøker med andre som har den samme lidenskapen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Godt sagt. Da tror (håper) jeg vi lar svaret ditt oppsummere og avrunde tråden, Anja.

Noterer meg at jeg har fått null stjerner i denne tråden, så da skal jeg prøve å avstå fra navnefokus og - der det er hensiktsmessig (alltid?) - kjønnsfokus i fremtidige tråder.

Takk for meg for denne gang. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Såre tær? Såpass må man vel tåle i en diskusjonstråd ;)

Selv antar jeg at grunnleggerne André Nesse og Tore Renberg har brukt tid på å finne et godt navn på nettsted og at det da ikke er aktuelt å endre det. Men selvsagt ønsker man forandring så er det jo ingen som nekter én å komme med forslag(selv om mange er uenige).

Jeg er enig i at navnet er godt da det er folkelig og jeg føler det inkluderer alle som er glad i bøker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eh ... ønsket du ikke en diskusjon? Da må det vel være rom for å komme med litt ulike synspunkter uten at man skal bli avskrevet med at man har så innmari såre føtter? Mange av innleggene er dessuten fulle av humor. Ser du ikke det? ;-)

Mine føtter er for øvrig helt intakt. ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hva med Boklikere.no?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller bokoholikere?? De fleste er jo avhengige;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neida, bare tull og tøys altså. Morsomt med all oppmerksomheten du har fått av damene. Siste setningen din var ikke helt skivebom tross alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minner for mye om Facebook...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så jævlig treg når jeg må skrive og tenke på en gang:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes navnet er flott jeg, og tolker det som at det er et sted for mennesker som elsker bøker. Ser hverken noe klissete eller pretensiøst med det. Les.no som du foreslår er bare kaldt og upersonlig og ville nok trukket enda ferre medlemmer enn det bokelskere gjør.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det meste er sagt, og veldig bra formulert er det også, men jeg vil i tillegg minne om at det er to menn (evt gutter;)) som startet det hele. Tror du ikke de har godkjent navnet?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Interessant at du skriver "gutta og damene"...

Hvis noen lar være å melde seg inn her på grunn av navnet tenker jeg at det ikke er et veldig stort tap. Skal jeg være ærlig er jeg ganske anti-kliss selv og hadde litt vanskeligheter for å svelge navnet, men hvis man legger bort barnehagenykkene (æææsj, "elske"!) navnet passer egentlig Bokelskere perfekt. Og selv om Bokelskere ikke er "veldig etablert" er det etablert blant oss som er medlemmer her, og det blir veldig rart å plutselig bytte navn.

Du skriver at "kvinner er altfor styrt av følelser" - kanskje dere "gutta" er litt for redde for følelser, og at det egentlig er det som er problemet? ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jada. Poenget er uansett å gjøre bokelskere så bra som mulig. Har i hvert fall kommet med noen innspill mtp det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg så innlegget ditt i går, bestemte jeg meg først for ikke å svare. Grunnen var slett ikke påstanden din om at navnet ”bokelskere.no” er pretensiøst og klissete –noe jeg for øvrig er uenig i: navnet er for meg akkurat passe folkelig, slik at de som ikke nødvendigvis er tilhengere av store, klassiske verker også kan bli interessert, i tillegg er navnet dekkende for akkurat det denne nettsiden skal være: et sted for mennesker som liker, elsker!, bøker - det var heller den siste kommentaren din som stoppet meg:

Får vel lite støtte i dette uansett, men regner med bredere støtte fra gutta enn damene av en eller annen grunn.)

Fikk rett og slett for meg at du ikke var særlig interessert i hva vi damer måtte mene om saken. For selvsagt er det jo sånn at alle damer bare må elske alle navn som inneholder ordet elske? Kan ikke si at jeg noensinne har vært flau av å ta ordet ”bokelskere” i min munn, men tross alt er jeg jo bare ei dame..

I det neste innlegget ditt sier du en del som jeg er enig i, blant annet skulle jeg ønske at enda flere meldte seg på i diskusjoner om bøker. Da jeg var inne på siden din for å se hva du har skrevet i tiden som medlem, la jeg merke til at bare noen få av innleggene dine omhandler ei spesifikk bok. Kast deg ut i det! Start en diskusjon! Jeg er sikker på at det er flere enn deg der ute som ønsker å snakke om akkurat den boka du er interessert i. Det å diskutere bøker er noe av det jeg liker aller best ved denne nettsiden.

Det var slutten på dette innlegget som fikk meg til å svare deg:

Her er potesialet større enn å bare være syklubb for noen leseglade damer.

Jeg synes faktisk det er ganske provoserende at du hele tiden hentyder negativt til damer. Mener du virkelig at det er så stor forskjell på kjønnene og at denne boksiden bare er som en syklubb? Er det ikke interessant å lese hva en av det annet kjønn måtte mene om ei bok, eller for den saks skyld diskutere med ei dame? For min del synes jeg det er interessant å diskutere bøker med andre som er opptatt av litteratur, verken kjønn eller alder spiller noen rolle; det er hva personen sier og mener som er det interessante når en diskuterer.

Vel, kanskje du har et poeng, tross alt: min og din oppfattelse av tingenes tilstand er så forskjellig at det er godt mulig en diskusjon mellom oss fort ville falt steindød til jorda.

Godt sagt! (29) Varsle Svar

Jeg støtter ikke forslaget ditt, vi som har vært medlemmer her i lengre tid er blitt glad i forumet og navnet er blitt kjent, det viser jo antall medlemmer!

Hva i all verden er bedre med "les.no"??? Og hvorfor forandre noe som fungerer bra!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Som sagt synes jeg navnet er pretensiøst, klissete, kaut og selvhøytidelig. Bedre med noe mer nøytralt og jordnært som det ikke er nesten flaut å si man er medlem av.

Hvis du synes antall medlemmer er tilfredsstillende er ambisjonene lave i forhold til mulighetene. Flere medlemmer ville gitt flere diskusjoner og mer informasjon. Vi har jo bare "litt av hvert" og noen korte, mangelfulle diskusjoner om enkelte bøker (med noen få hederlige unntak).

Vi trenger flere medlemmer (lek og lærd) for å ha flere og bedre tråder om de enkelte bøker. Her er potesialet større enn å bare være syklubb for noen leseglade damer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du tenkt over hvorfor mennene er i mindretall på forumet? Er det fordi forumet er en "syklubb" for leseglade damer? Er forumet ikke "lærd" nok for mennene, - eller er det kanskje slik at menn ikke leser like mye som kvinner?

Jeg tror du gjør en stor feil å kjønnsinndele medlemmene slik du gjør. Hvis du sjekker de trådene som virkelig engasjerer (tråder om bøker vel og merke) så vil du se at her finnes både engasjerte menn og kvinner. Og dersom din innstilling til forumet, - og kvinner er gjeldende hos flere menn så tenker jeg at da er det faktisk disse som har problem, - ikke kvinnene som er aktive i forumet.

Å dreie eller forme en diskusjon er avhengig av forumets deltakere, - det inkluderer også deg! Så sett i gang fruktbare diskusjoner du og vær med på å gjøre dette forumet til et dynamisk forum for alle leseglade!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser ikke kvinner mer enn menn? Tror det. Jeg er sykepleier og liker jobben min, og kan umulig ha noe i mot kvinner. Er vel bare lettere misogyn fordi jeg får så mye kjeft hjemme (i likhet med alle menn), samtidig som kvinner er altfor styrt av følelser i stedet for rasjonalitet. Jeg er litt omtrentlig nå, altså. (Vi legger denne ballen død nå.)

Uansett!, konklusjonen er: Det virker som vi er flere som ønsker litt mer informative og spennende presenteasjoner av hver enkelt bok (plot, analyser, trivia, anmeldelser, kommentarer, osv.), noe lignende imdb.com, og da kan det jo være brukerne som bidrar til dette (wikipedia-stil). Vi kunne jo i god dugnadsånd begynt med å ta for oss våre favorittbøker, bare for å komme i gang.

Jeg bidrar lite selv ja, da jeg bare leser rundt 10 bøker i året. Men jeg skal skjerpe meg. Pluss at dette nok er et uttrykk for at jeg også vil stå på andres skuldre.

Så hvor begynner vi? Vi trenger i hvert fall flere medlemmer.

Avslutter med å si at jeg liker siden som den er også, men den er litt begrenset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er jo med, så det kan ikke være så ille som du beskriver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei. Spissformulerer jo litt, men det er mye potesiale i lesende mennesker, så det er mye spennende som kan gjøres med denne siden.

Først og fremst tenker jeg at vi må bli flere, og at sidene om hver enkelt bok bør utbedres ved at det blant annet tilrettelegges for at brukere kan skrive inn trivia, analyser, handlingsreferat, persongalleri, osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I stedet for å kritisere andre og/eller det du ikke oppfatter som bra - hvorfor ikke være foregangsmann mtp hvordan du ønsker at disse sidene bør være? Her er det plenty av muligheter! Og ønsker man forandring, må man begynne med hva man selv kan bidra med!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ser den! :o) Men er som sagt tidligere stort sett fornøyd slik det er. Noe nytenkning er alltid et gode, men slik forumet er nå virker det som om at de fleste er fornøyd. Det å forandre navnet vil nok ikke ha den største effekten. Hva er galt med bokelsker? Er der fordi nordmenn generelt er lite flinke til å bruke ordet elsker? Se til England, der brukes "love" i de fleste positive sammenheng. Syns navnet er helt i tråd med med det som beskrives her på bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Syns det er bra som det er jeg. Bedre at konseptet er som det er og treffer et publikum som er genuint opptatt av bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen