Kurt Kurér ble for meg en kjempeoverraskelse. Hvor var det blitt av bøkene jeg husket fra barneskolen? Hvor var det lettvinte språket, den enkle historien og ekteparet Kurt og Anne-Lise som, på tross av vanskeligheter, holdt sammen?

Jeg måtte lese alle de foregående bøkene bare for å få det helt klart at den Kurt som møtte meg nå, faktisk ikke var den samme Kurt som jeg vokste opp med; og det var det ikke. De tidligere Kurt-bøkene er rene barnebøker (kanskje med unntak av Kurtby), der språket er enkelt og det sammen gjelder for historiene. Hvilken målgruppe er det forfatteren vil treffe med denne boka? Som "voksenbok" er den kjedelig, det samme syns jeg gjelder derson målgruppen er ungdom. For barn blir mye av historien for innviklet, spesielt på grunn av fotnotene(!)Loe har puttet inn. Hvem er disse morsomme eller interessante for?

Beklager, Loe! Et dårlig bidrag i en ellers fantastisk serie!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Kanskje Kurt er blitt mer for voksne? Jeg anbefaler boka til voksne her på biblioteket, men de regner med disse til barnebøkene. Sjøl liker jeg fotnoter, men oppfatter ungene ironien og mytene om folk fra forskjellig landsdeler? Og de politiske temaene? Som byggesteiner fra Israel? Flodrein og myggboller vil nå gi en helt ny mening til multeplukking, men trenger boka å bli så veldig analysert? En god latter er vel så viktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god latter er viktig, men for meg var det den barnslige naiviteten i de første bøkene som bragte sjarm og humor til fortellingene. Naiviteten finnes også i denne, men i en mer voksen tone. Jeg er såklart meget subjektiv når jeg velger å si at den voksne versjonen ikke fungerer like godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Erlend Rødal VikhagenmgeBente Nogvaleser42Beathe SolbergJohn LarsenHeidi BIdaIngunnJHarald KNorahEileen BørresenRune U. FurbergThereseIngeborg GAlice NordliAnniken RøilHerculePrunellaSolHilde H HelsethKaren RamsvikPer Åge SerigstadConnieAnniken LHelena ETine SundalCamillaCecilieTanteMamieBente L.Heidi BBRandiLars MæhlumHanne Kvernmo RyeGodemineBjørn SturødÅsmund ÅdnøyTone SundlandSynnøve H Hoel