Denne gripende romanen kom ut i 1860.Det er ikke denne utgaven jeg har lest for mange, mange år siden; men jeg kunne ikke finne den rette.Historien om Maggie og hennes bror og deres stolte far, er en av disse bøkene jeg leste i tenårene som på en måte har fulgt meg i tankene siden. Her er det barna som blir del av intrigene når faren får sin livs fiende og ruineres..romanen har mange elementer av spenning i seg. Den er også filmatisert.

Bibliotekets notat på boken:"Møllen ved Floss er kanskje den mest populære av Eliots romaner. Gjennom historien om den begavede Maggie Tulliver og hennes egoistiske og bortskjemte bror Tom gjenskaper forfatteren sin egen barndom og sin vei mot voksenlivet. Selv om romanen ikke er en selv-biografi, kan vi kjenne igjen George Eliot i den kvinnelige hovedpersonen, som beskrives med sympati og varme. George Eliot er pseudonym for den engelske forfatteren Mary Ann Evans (1819-–1880). Nest etter Charles Dickens er det ingen av de viktorianske forfatterne som har opptatt vår tid sterkere enn henne."

(Ser en annen utgave er lagt inn som Mill on the Floss, der er The utelatt, og det er ikke riktig)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl