Likte denne fordi den man kan - hvis man er ærlig - kjenne seg litt igjen i disse nevrosene til Hilde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vigdis Hjorth har jeg aldri tidligere lest noe av. Dette til tross for at hun har utgitt over 20 bøker. Arbeidet hennes er også oversatt til flere språk og hun har mottatt flere priser, senest Amalie Skram-prisen som hun fikk i år.

Drama med Hilde er historien om livet og hverdagen til dramalærer Hilde Bøe. En kvinnetype som ingen vil ønske å være, men som de fleste av oss nok kan kjenne oss litt igjen i.
Forfatteren skriver meget godt og viser at hun har god innsikt i sjelelivet til mennesker.

Hilde Bøe er gift, mamma til en datter og jobber som dramalærer på videregående skole. Hele hennes tilværelse består av å fremstå som en vellykket person som mestrer alt på alle plan, men hennes dårlige selvtillit kommer hele tiden i veien for dette og gjør dagene til en kamp og utfordring.

Jeg lot meg imponere over hvor mye handling som foregår på det indre planet, samt all humoren forfatteren bruker for å formidle hovedpersonens nevrotiske og selvsentrerte væremåte.

Forfatteren har i intervjuer sagt at hun skriver om sine indre demoner og det er kanskje derfor beskrivelsene av følelser og tanker virker så ekte og troverdig.

Denne boken har fått mine øyne opp for Vigdis Hjorth og hennes bøker og jeg kommer til å lese mer fra henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste denne boken for mange år siden og husker jeg synes den var svært velskrevet. Suveren innsikt i "hverdagsnevroser". Hilde kan ligne litt på Ambjørnsens Elling, om enn ikke så sprø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim