Bok vs. serie

Jeg ble overrasket over hvor mye bedre serien er enn boka, og syns serieskaperne har gjort en utrolig jobb. Det som gjør boka bra er ideen, mysteriene, alt vi kan lære om vampyrverdenen, karakterene (spesielt den seige og tøffe Sookie), og historien. Serien tar tak i alt dette, og finpusser det der boka kommer til kort. Jeg syns boka er litt dårlig på å bygge opp historien, klimakset kommer plutselig fordi det er få sider igjen. I serien bygger de ut mysteriet mye proffere, og utbroderer verdenen mye bedre.

Harris skal ha for ideen og fantasien, men det er bra hun får hjelp (?) til å videreutvikle manuset så det blir helt optimalt skildret. Spesielt den norske oversettelsen virker som en tynn, enkel og lettvint bok.

Boken er helt ok. Fengende, lettlest og gir enkelte ting som er utelatt i serien, så den er fortsatt verd å lese. Men måtte jeg velge hadde jeg valgt serien. Uten tvil. Den har løftet en middelmådig bok opp i eliten av fortellinger (men som Harris er ikke serien redd for å skildre en mørk og blodig verden, så det er vel ikke direkte feelgood).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med den nå, og er tildels enig med deg ut fra det jeg har lest hittil. Nå er jeg riktignok ikke mer enn rundt 100 sider inn i boka enda, men det er nok til å gi meg et inntrykk. Det som slår meg er at Tara fremdeles ikke er tilstede i boka, hun har faktisk ikke blitt nevnt med et ord så langt. I serien så er hun med fra begynnelsen. Og som du sier, så bygger serien seg gradvis opp, men boka er utrolig treg til å komme i gang. Jeg leser den på engelsk, så jeg finner det jeg leser fascinerende og spennende allikevel. Godt språk og sånne ting. Men jeg gleder meg til de neste bøkene, da jeg har hørt fra flere at serien kommer seg etter første boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien er veldig anderledes ennn bøkene. De som har skrevet manuset til serien har lagt til masse som ikke er med i bøkene (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg hørt ei anna si også. Merker det allerede nå når jeg nærmer meg slutten på første bok. Har enda ikke sett noe til Tara for eksempel. Og generelt sett er det mange småting og hendelser som ikke er i serien. Litt deilig og, for da føler jeg ikke at jeg vet hva som skjer hele tida.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig greit sånn overraskende sett, men jeg leste bøkene før serien og syntes mye var merkelig. Men liker begge deler veldig godt (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn blir det jo for meg fra og med bok fire. Men allerede nå merker jeg store forskjeller på bøkene og serien. Merker jeg blir småirritert på serien når jeg ser den samtidig. Vi holder på med sesong 3 nå nemlig på dvd. Synes hvertfall de kunne holdt seg til de samme rollefigurene og dødsfallene som bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig for meg i sesong to så var jeg ganske glad for at det første dødsfallet ikke var det samme som i boken, men jeg lurer på hvordan de ornder det senere med tanke på andre karakterer som skal inn fra og med bok fire. Er veldig glad de tok med Jessica for eksempel, men det er stor kunsterisk frihet fra bøkene. Jeg ble helt satt ut i sesong to over alle endringene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja på en måte er jeg glad for at dødsfallet ble endret i serien for jeg synes rollefiguren er ganske festlig. Men synes det er rart fordet. Gleder meg veldig til å lese videre i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har jeg også hørt, så det blir spennende å lese videre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva