Leses på et par kvelder - og godt er det, for den er vanskelig å legge fra seg! Veldig godt skrevet, drivende og ikke minst provoserende. Nå som Italia har forbudt plastposer, burde man kanskje begynne å tenke på hva man gjør med de nær 5000 illegale søppelfyllingene? Når man leser boken, vil mange sikkert stille seg tvilende til om dette kan være 100% sant, eller om man dramatiserer noe for leseren. Fakta er at sannheten overgår fiksjonen! Napoli er NØYAKTIG som beskrevet av forfatteren. Jeg er ingen ekspert, men har personlig kjenneskap til Napoli og dets mange "utfordringer". Det er omtent umulig for oss her i Norge å forstå at et slikt samfunn eksisterer i Europa, og blir tolerert og tildels også akseptert. Fangarmene til Camorra strekker seg sørover til det afrikanske kontintinent og nordover til Norge og tørrfisk. Boken gir et fascinerende innblikk i en mentalitet og virkelighetsoppfattelse som er helt hinsides vår fatteevne. Vi vil garantert høre mer om Camorra i årene fremover, og jeg anbefaler virkelig alle på det vameste å lese boken. Du tror det ikke før du får lest det!!!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Camorraland av Mariangela Cacace har vært en leseropplevelse.
Cacace som er halvt norsk og halvt italiensk skriver drivende godt om Camorra som er Italias største mafiaorganisasjon. Camorra kontrollerer Napoli fra gateplan og opp til politikere.

Forfatteren som har bodd deler av sitt liv i nettopp Napoli og har famile der kjenner godt til hvordan folk lever side om side med mafiaen. Forfatteren har møtt og snakket med medlemmer av mafiaen, politiet, journalister, drapstruete samt flere, noe som gjør at vi får et bredt innblikk i hvordan mafiaen opptrer. Det var skremmende lesing samtidig som det var opplysende og interessant.

Jeg anbefaler virkelig denne boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Esatto!!! Kjenner Mariangela godt, og skulle bare ønske at dokumentarfilmen hun har laget om Camorra fulgte med boken. Har selv bodd i Napoli i kortere perioder og vet at hvert ord er sant. Anbefales virkelig!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg leste boken lurte jeg av og til på om det virkelig kunne stemme at forholdene var sånn i Napoli, men har jo skjønt at historien om Camorra er sant og det er helt sykt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vi skulle visst få noe av søppelet (et lite fjell, ikke hele Galdhøpiggen - ja det er på den størrelsen), men det er abnorme mengder spredd over hele regionen (som kalles Ildlandet fordi man illegalt setter fyr på søppelet nattestid), en enorm inntektskilde for Camorra, som får godt betalt for å "håndtere" giftig avfall. Medfødte misdannelser i Ildlandet er økt med 83%...Det er faktisk helt sykt. Som Mariangela skriver, eneste bra er at Camorrafamilier selv bor i området...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill Revheim