Det er gode grunner til at dette er en klassiker som alle burde lese. Jeg likte den på grunn av det flotte, enkle språket, det at man til enhver tid vet hva hovedpersonen tenker, og at boken egentlig ikke handler om noe som helst. Det skjer ting, selvfølgelig, men å forklare i ettertid hva den handler om er faktisk vanskelig. Men man kan si det handler om en fyr som vandrer New York rundt før jul. Les den!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

Nå måtte jo jeg bruke google translate på suave og der blir det oversatt med beleven... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

beleven -t -vne,; som opptrer høflig og (selv)sikkert; verdensmannsaktig: en beleven ung mann / en beleven mine Etym.:omdannet av eldre da. belev(t) kjær (fra mnty., jf. ty. beliebt ); påvirket av leve Synonymer: chevaleresk, dannet, distingvert, forbindtlig, galant, høflig, kultivert, monden, polert, salongfähig, selskapsvant, slepen, urban, verdensvant

I mangel av forklaringsevne så hentet jeg denne betydningen fra ordnett.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg vet Catcher in the Rye skal være en klassiker, men jeg klarte virkelig ikke å like den. Nå kan det ha noe å gjøre med at jeg "ble tvunget" til å lese den på skolen, men for meg var Holden bare en usympatisk karakter mens handlingen var dødelig kjedelig. Det beste jeg kan si om den var at den ble noe mer interessant i ettertid da jeg skulle analysere den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, sånn kan det gå. Men om du tenker at det kan ha med at du ble tvunget til å lese den på skolen, så kanskje du heller burde lese den på nytt når du har lyst til det? Det var en eller annen som snakket om noe sånt en gang, at han synes det er var idiotisk at folk sa "Dude, jeg hater Ibsen, for jeg ble tvunget til å lese den på skolen, og da bare ble det helt ødelagt". Han sa liksom at det er like dumt som om folk skulle sagt "Næ, vi hadde så mye geografi på skolen at verden er herpa for meg". Han mente at det da var bedre å si at "Jaja, kanskje jeg ikke var moden nok for Ibsen da jeg leste den, og kanskje jeg aldri blir det", istedet for å skylde på lærere og whatnot. Jeg husker ikke hvem som snakket om dette, men jeg synes det var veldig smart sagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R