Nok en gang; F A B E L A K T I G !!! Virkelig utrolig at det går an å forfatte en så grenseløst sprø historie og attpåtil krydre den med så mye humor og fantasi! Gled deg, her er det umulig å ikke la seg rive med :)

Finnes det andre forfattere i samme sjanger som kan måle seg med Paasilinna?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Hei Tornerose. Jeg liker også veldig godt Paasilinna, Den ulende mølleren er min favoritt! Jeg synes Mikael Niemi er litt i samme stil, det er vel den nordsvenske/finske humoren som gjør det. Hans Populærmusikk fra Vittula er en stor favoritt hos meg og som jeg har lest flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, takk for tipset, jeg noterer :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg fekk denne boka til jul. Og må føye meg til din hyllest! Bøkene hans er så sære og så gode at eg blir nysgjerrig på både forfattaren og overrsettaren. For første gong i mitt liv skulle eg ønske eg kunne finsk. Tenk å kunne lese Paasilinna sine bøker på originalspråket!!!1 :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her! Jeg er òg nysgjerrig på forfatteren, men like nysgjerrig på oversetteren!! Synes oversetteren klarer å finne frem til utrolig mange fornøyelige ord og uttrykk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Personlig synes jeg ikke dette var Paasilinnas beste - men det er jo vanskelig å toppe tidligere mesterverk i hans tilfelle.

Hvis du er interessert i lignende forfattere kan jeg anbefale Jonas Jonasson - Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Vet ikke om den er oversatt til norsk enda, men det er en historie helt i Paasilinnas ånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er vanskelig å rangere Paasilinna-bøkene. Jeg har så langt ledd aller mest av "Tordengudens sønn" :) men synes historiene om både revene og bjørnen er fantastisk morsomme!

Takk for tipset om Jonasson!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har etterhvert lest de fleste av hans bøker som er oversatt til norsk. Min soleklare favoritt er "Kollektivt selvmord" - det er det mest urkomiske jeg noen ganger har lest!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Hanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteEllen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNina