Jeg har bare lest den første boken i Harry Potter Serien, så jeg har bestemt meg for å lese resten av bøkene i serien, før del 2 av siste filmen kommer på kino. Så får jeg hvertfall lest noe av serien før jeg ser det filmatisert! hehe :P

Har dere satt dere noen mål for hvilke bøker dere skal lese i 2011?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 60 svar.

Mannen min har mast på meg lenge om at jeg skal lese Eragon-bøkene, så de står garantert på lista;) Ellers har jeg planer om å få med meg minst en eller to klassikere (Jane Austen eller Dickens kanskje?) og begynne på de store haugene med uleste bøker i bokhylla mi! Den nye boka til Kate Morton (The Distant Hours) skal jeg garantert lese når den kommer ut på norsk en gang i mai, en annen bok som også kommer på norsk i mai er The Legacy (Arven) som jeg har hatt lyst til å lese siden i sommer:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har en stund kjøpt betydelige flere bøker enn jeg rekker å få lest, så et av målene er å få lest litt mer fra hele spekteret av etter hvert ganske forskjellige bøker. Mindre tid bør nok også brukes på PC-bruk hjemme som har gått på bekostning av lesetid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Same Procedure as Last Year;
Jeg skal lese nye og gamle boeker med Portvinsflaska innen rekkevidde!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satser på å få lest mye av det som står ulest i bokhylla. Får se hvor lenge jeg klarer å la være å rane biblioteket fullstendig. Utover det har jeg lyst til å få lest Ringenes Herre, bare for å ha gjort det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine mål er å sette av mer tid til å kose meg med bøker :) Håper å få lest en god miks av moderne og klassikere. Antall bøker har jeg ikke noe mål for, men håper å lese en del uleste i hylla. Apropos hylla er en stor målsetning for 2011 å pusse opp biblioteket slik at bøkene kommer på plass i hyller og ikke i esker i ytterboden som nå! For å få til dette forutsetter det at jeg kaster bort mindre tid foran tv og pc... :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tenkt å lese Min Kamp-bøkene til Knausgård, men har ingen mål om å lese mange bøker. Målet er vel heller å kose meg skikkelig med de jeg leser. Også MÅ jeg ikke ikke gå bananas på mammutsalget, jeg har masse ulest i hyllene allerede.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet mitt i 2011 når det gjelder bøker er:

Lese mer enn i 2010.
Ikke kjøpe bøker, men lese de uleset jeg allerede har.
Lese og diskutere Ibsen sine skuespill sammen med andre Bokelskere.

Veldig fornøyd med bokmålene og håper jeg klarer å gjennomføre de :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lest min første bok i 2011 :p

Leste opp igjen "Harry Potter og de vises stein" bare, men det er da en bok. Må vente til biblioteket åpner igjen i morgen, for har fire bøker jeg skal låne der. Men måtte ha noe å lese mens jeg venter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt å kjøpe litt færre bøker enn i de foregående årene, og lese mest mulig av de som står pent i bokhylla mi og venter på tur... Har som mål å kose meg med bøker, og nyte lesestunder alene eller sammen med barna eller elevene mine; ))) Jeg er norsklærer, så jeg VET det blir mye lesing, derfor er ikke målet å lese mest mulig,men å nyte det jeg leser mest mulig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nytt år og nye muligheter:-) Som nyfrelst her på bokelskere.no er målet mitt helt åpent. Jeg vil bruke disse sidene til å få masse gode lesetips og anbefalinger. Jeg håper på variert lesing og uventede leseroplevelser! Det kribler allerede og jeg gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese minst en bok av Salman Rushdie, lese så mange som mulig av de uleste bøkene i hylla, blant annet Kafka på stranden, Trekkoppfuglen, Pinnsvinets eleganse, Den tidsreisendes kvinne osv, osv... Sist, men ikke minst ramle bort i så mange spennende og nye bekjentskaper som mulig i bokbutikken :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt mål er å få tatt den helsikes teoriprøva, som jeg nå har utsatt i 4mnd! kremt.

Har også som mål å sette av mer tid til en avslappet aften i sofaen med pledd, en kopp te og mange herlige bok opplevelser:)

Har planer om å få lest alle bøkene som har vunnet Bastianprisen(Voksen) opp igjennom årene prisen har eksistert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Komme meg gjennom en brøkdel av alle de bøkene jeg har kjøpt i løpet av 2010 - stort sett posesalg...

;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er å fortsette å lese bøker, men det er ikke noe mål å lese flere enn i år (snarere tvert i mot...) Håper også å bli flinkere til å benytte biblioteket, har ikke plass til alle innkjøpte bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ganske "kriminell" av meg-så når jeg besøker biblioteket går jeg gjerne rett bort til krimhylla.Målet mitt for 2011 er å bli bedre kjent med andre koselige og hyggelige sjangere.Elsker psykologiske thrillere,men samtidig vanvittig mørkeredd!Er derfor blitt ganske lei av å sjekke skap og bak dører før jeg legger meg!Altså et litt hyggeligere bokår for meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du forsøkt Alexander McCall Smiths serie Damenes detektivbyrå nr. 1? Feelgoodkrim som er langt mer detaljert og koselig enn filmene. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her. Har som mål å lese hele HP-serien. Har endelig fått sansen for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet mitt er vel å kjøpe mindre bøker, og heller lese mer fra de som allerede står i hylla. Har mange bøker stående som har stått der i flere år, så det er kanskje på tide å åpne noen av disse? kremt Også lese enda flere bøker. Syns jeg har lest alt for lite i år så skal skjerpe meg neste år (men det sier jeg jo hvert år...) Også siden det sendes så mange Jane Austen filmer og tv-serier i julen så er det vel et tegn på at det er på tide å lese noe av henne også? Har vært litt skeptisk. Hører jo så mye positivt om bøkene hennes så jeg håper jeg ikke har for høye forventninger til henne. Har jo boka Pride and Prejuice stående i bokhylla som jeg ikke har våget å åpne. Også har jeg tenkt å lese litt av Ibsen og Hamsun. Lese litt fra flere sjangre enn til vanlig. Så får vi se da. Men som regel så blir det jeg planlegger aldri no av...Leser for det meste på impuls. At jeg tar det første jeg ser. Men vi får se. En ting er i alle fall sikkert. Skal komme meg gjennom flere bøker enn i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2010 har både vært et rolig bokår og et heidundranes aktivt et. Jeg har ikke lest mer enn 20 bøker, noe som selvfølgelig er skuffende på sin side, men samtidig har jeg skaffet meg vel 50 nye bøker i år, lest liste opp og liste ned med anbefalte bøker, memorert titler og forfattere og dermed fått en oversikt jeg ikke hadde ved begynnelsen av året.
I 2011 håper jeg på å få ut finger'n og nå bruke kunnskapen og bøkene jeg har samlet sammen på en god måte. Om jeg klarer ti fler i 2011 enn i 2010 skal jeg nok være fornøyd, selv om en jo alltid skulle ønske en hadde lest fler..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2010 har vært et slapt leseår for meg, så det skal nok ikke mye til for å flytte lista litt opp. Jeg skal lese Øyne i Gaza som jeg fikk til jul ifjor, mer Shakespeare, mer Jane Austen (jeg liker henne), og Pinnsvinets eleganse, som jeg hører så mye fint om. Dette er vel forøvrig ikke direkte målsetninger, de fleste bøker jeg leser blir lest litt på impuls, enten etter et års tid i bokhylla, når jeg tilfeldigvis snubler over dem på biblioteket eller lignende. Jeg henter mye inspirasjon her også;)

Ellers er planen å lese all pensumlitteratur nøye fra perm til perm, og så blir det nok mye barnebok-kos i 2011 også;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig har jeg satt meg som mål å lese alle de bøkene som allerede står på vent i bokhyllene før jeg går til anskaffelse av nye. Men, går det som det pleier sklir det ut i midten av januar. Det dukker opp nytt og unytt som jeg absolutt må lese, så da har det målet blitt brutt en gang til. Ikke at det er så ille, bøker er jo sunt for sjelen uansett. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel egentlig det samme som jeg gjør. Jeg sprekker alltid før eller siden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har meldt meg på en leseutfordring som heter Off the shelf som motiverer meg nettopp til dette. Å lese bøker som jeg har fra før som står ulest i hyllene mine. Bare gå på bloggen min og les mer om utfordringen. Den var i hvert fall motiverende for meg og jeg får endelig gjort noe med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det er det som er målet mitt bestandig, men plutselig er det salg eller jeg finner noe jeg bare MÅ HA!!!! men jeg prøver ihvertfall... så kanskje lykkes jeg en gang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det samme problemet. Alltid kommer det en ny bok som jeg har fryktelig lyst til å lese:) Så jeg skal prøve å gjøre begge deler. Lese mer fra hyllene og bare kjøpe bøker jeg har virkelig lyst på. Enklere sagt enn gjort;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lykke til med prøvinga :) Min erfaring tilsier at jeg kommer til å sprekke ganske kjapt :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et nyttårsforsett om å lese minst én bok i uka, gjerne to. Målet er ellers å komme seg gjennom litteraturpensum, og å lese en del sånne bøker som man bør ha "fått med seg". Til dømes De Store Russerne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først skal jeg lese de 6 nominerte bøkene til p2-lytternes litteraturpris. Dvs Helga Flatland, Lars Saaby Christensen, Mikkel Bugge, Tove Nilsen, Gaute Heivoll og Carl Frode Tiller. Etter 4.februar er det nye prioriteringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt mål er å bli kjent med de norske klassikerne og samtidig holde meg oppdatert på de norske og engelskspråklige nyhetene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mitt mål er å utvide horisonten - lese flere bøker av utenlandske forfattere. Første ut blir nok Stalins kyr av Sofi Oksanen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt til å lese Shamartan ferdig håper jeg klarer det snart en tykk og fin bok, men veldig tykk. Hører ferdig Harry Potter 7 faktisk. Har lest alle 6, men ikke 7. Lese spis, elsk og lev. Lese enda mer gode bøker. Nobels bøker kanskje og gamle klassikere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , jeg skal skrive ned hvilke bøker jeg startet med i 2011, deretter skrive ned alle bøker jeg har som mål å lese dette nye året. Da året er omme , skal jeg sjekke om jeg klarte å fullføre målet mitt ( ikke stress, bare kos). Spennende å se om det blir ferre eller enda flere på min liste. Kanskje jeg skal lagre listen i bokhyllen her inne. ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil unne meg topp kvalitet, og det vil også si at jeg ikke vil tvinge meg til å lese noe som alle andre leser hvis jeg ikke tenner selv. Godt bokår ønskes alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var overraskende mange som har det som jeg, de kjøper flere føker enn de får lest. Jeg har som mål å gi bort flere av de bøkene jeg har tenkt på som "skal lese", dersom de ikke blir lest snart.

Så merker jeg at jeg faller ut i selskapslivet fordi jeg ikke har lest noe særlig fra Midtøsten, så jeg vurderer å lese noe mest av den grunn. Men det er vel mer enn en motedille at det leses så mye slik litteratur, så kanskje jeg finner noen perler også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I likhet med mange andre vil jeg si at jeg i 2011 skal prøve og lese det jeg har, og ihvertfall ikke kjøpe så mange bøker på impuls. Jeg skjønner selv at dette ikke er realistisk. Men skal ihvertfall prøve å lese to bøker fra bokhylla per bok jeg kjøper ny.

Sånn helt konkret hvilke bøker jeg har lyst til å lese, så har jeg markert 10 bøker i min eviglange skal-leses-liste, og disse skal jeg lese iløpet av 2011. Dette gjorde jeg også i fjor, men en del av de markerte bøkene er fortsatt markerte. Noen av dem lar jeg stå, andre tenker jeg at kan få vente til 2012.

5 bøker jeg absolutt skal lese i 2011: La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist En dåre fri av Beate Grimsrud Jellicoe Road av Melina Marchetta Jeg trenger deg mer enn jeg elsker deg og jeg elsker deg så himla høyt av Gunnar Ardelius På vegne av venner av Kristopher Schau

Også som vanlig kommer jeg til å lese stort sett alt som faller meg inn. Og det synes jeg egentlig det er helt greit å fortsette med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt mål for leseåret 2011 er å få lest flere av de bøkene jeg allerede har kjøpt, og vente med å kjøpe flere på en god, god stund. Det kommer til å ta atskillig med tid!

Helt konkret ønsker jeg å fortsette å lese flere bøker av Nobelprisvinnere, flere bøker fra Afrika, Asia og Latin-Amerika (det ble litt for få fra disse kontinentene i år) og enda flere av klassikerne. Jeg har også satt meg fore at jeg skal lese minst fem bøker på engelsk i løpet av 2011. Jeg håper dessuten at jeg får mer tid til lesing i året som kommer. I år klarer jeg rundt 80 bøker, og det er for lite!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har skrevet før, men vil tillegge at jeg skal prøve å bruke mindre penger på bøker og lese mer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessant kombinasjon, det der. Klarer du det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mesteparten av de bøkene jeg kjøper er månedens bok i bokklubben og derfor betaler jeg mellom 300- 400 kr pr bok. Må bli flinkere til å avbestille;) Kan jo kjøpe eldre bøker, brukte bøker og først og fremst lese alle dem jeg har som jeg ikke har lest enda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du gjør lurt i å kjøpe brukte bøker, der kan du spare ganske mange penger. Men det kommer ja an på smaken da, hvis du bare vile lese helt nye ferske bøker er det ikke like lett å finne de som brukte. Med en gang bøkene blir noen år, øker sjansene.
Går du for klassikere kan du gjøre røverkjøp, Det er det jeg har gjort og funnet utrolig mye bra.
Jeg er ikke medlem av noen bokklubber så jeg slipper det presset, hehe. Men jeg har alikevel mange uleste og de fleste er billige brukte bøker, innbundne eller pocket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler det er litt tidlig for min del å begynne på klassikere og nobelvinnere og alt det der, selv om jeg har veldig lyst. Så målet mitt er egentlig bare å lese mest mulig forskjellig. Planen er å sette av hver måned til en spesiell sjanger eller et tema; en til fantasy, en til norske bøker, en til dikt, en til skuespill osv. Og siden det ble 125 bøker i år håper jeg å få tid til minst 150 neste år. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det eneste konkrete målet jeg har er å få lest i alle fall første bind av George R. R. Martin's A song of fire and ice før den dukker opp som HBO-produksjon på tv.

Ellers skal jeg prøve å tøyle meg i bokhandler og gjøre innhogg i uleste bøker i bokhylla heller enn å erverve nye hele tiden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at noen nevner Jane Austen her og da må jeg legge til at noen av bøkene hennes står også på tur i 2011. Jeg har kjøpt meg Sense and sensibility og skal lese Emma før jeg ser den nye filmatiseringen av boken. Pluss at Oliver Twist av Charles Dickens har jeg også veldig lyst til å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har masse mål. Sjekk evt. bloggen min for mere :P http://moonstarbokverden.blogspot.com/

Har satt flere mål en jeg klarer trur jeg, men skal gjøre mitt beste.. vil lese alle Harry Potter bøkene igjen, bare på engelsk Lese alle Twilight bøkene igjen Lese Ringenes Herre, har jeg ikke fått gjort enda Også har jeg satt mål og lese hvertfall 50 av de bøkene jeg eier, det er incl. noen av ovennevte. Og masse mere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har så mange uleste bøker i bokhyllene mine at det blir ikke noe problem å finne lesestoff i 2011.
Jeg liker i grunnen å hoppe fra den ene forfatteren til den andre, utenlandske som norske for ikke å blande sammen bøkene.
Er det noe jeg med sikkerhet vet, så skal jeg skal lese flere bøker av eldre russiske forfattere. Vet jeg har mange go'biter i vente.
Biografier, er også interessant, så da blir noen gode lesetimer.
Jeg vet jeg helt sikkert vil få nye spennende boktips av dere og da er det bare å sette i gang med de bøkene.

Ibsen, ja, jeg vil prøve å følge det flott inisjativet Kjell K har tatt, begynner i allefall så får jeg se.

Det blir ikke mangel på bøker å lese i 2011, bare TID....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har mange mål for leseåret 2011! Først og fremst ser jeg fram til (og gruer meg litt til) å lese ferdig Shakespeares samlede verker. Gleder meg siden dette har vært et mål for meg lenge, men gruer meg samtidig siden jeg koser meg stort med lesingen og diskusjonene!

Dernest er målet å gjøre det samme med Ibsen, i godt selskap med andre bokelskere. Ser fram til å diskutere verkene med dere andre Ibsen-interesserte!

2012 er jo et jubileumsår for Charles Dickens, og jeg håper å få lest flere av bøkene jeg ennå ikke har lest allerede i 2011. Har nemlig planer om en jubileumsreise sommeren 2012…

Leseselskapet jeg er med i skal fra januar av og halvannet år framover fordype seg i Goethes Faust, samt bakgrunnslitteratur og andre verker om denne karakteren. Det ser jeg fram til!

Dessuten: jeg håper leseåret 2011 på mange måter blir som året 2010 har vært: full av tilfeldige innfall, møter med nye forfattere og interessante diskusjoner om litteratur! Godt nytt leseår til dere alle ;)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg skal for første gang forsøke meg på Hamsun. Blir litt påvirket av alle her inne som lovpriser ham. Tror det blir "Mysterier", men har ikke helt bestemt meg ennå. Skal også prøve å lese litt mer enn jeg har gjort i år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så klart, så klart. Allerede listet opp 30 bøker jeg så absolutt burde ha lest. Men som jeg selv vet, blir det alltid en masse andre bøker underveis. Men disse skal jeg i hvertfall komme meg igjennom;

  • De gales øy av Dennis Lehane

  • Malteserfalken av Dashiell Hammet

  • Aske av Yrsa Siggurdardottir

  • Hypnotisøren av Lars Keppler

  • Fedrenes Løgner av Tom Egeland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hver og en av de sju bøkene i Harry Potter-serien. Og forhåpentligvis Bartimeus-trilogien en tredje gang.

Jeg har helt klart lyst til å lese enda mer enn det i løpet av det kommende året, men kanskje jeg ikke skal sette meg høyere mål – på grunn av skolen. Tiden vil vise om det oppfylles mer enn jeg turte håpe på. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har som mål å få lest alle bøkene i True Blood serien, alle bøkene jeg har liggende av Stephen King og Jo Nesbø (er vel rundt 10 bøker tilsammen der, om ikke fler). Også har jeg som mål at jeg ikke skal kjøpe flere bøker før jeg har fått lest de jeg har liggende, men der vet jeg allerede nå at jeg kommer til å feile totalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi to. Jeg har for mange bøker som venter på meg, men kan likevel ikke gå fra en bok jeg har lyst på i bokhandelen. Det er som om jeg aldri vil få sjansen til å kjøpe den igjen hvis jeg lar den ligge, og dermed blir "skal lese"-haugen større og større...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vidare i Spania (bakover mot dei høgdepunkta eg ikkje har lese enno), "Henrik Ibsens skrifter", Platons "Samlede verker", Mario Vargas Llosa (dei eg ikkje har lese av han), religionsvitskap og amerikansk historie. Dessutan spansk grammatikk, italiensk grammatikk, italiensk litteratur (Pavese), russisk grammatikk, russisk litteratur (Pusjkin). latinsk grammatikk, latinsk litteratur (Vergil) og gresk (Iliaden og Markus-evangeliet). Og så lyt det vel bli litt moderne norsk og Shakespeare. God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grammatikk! Fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese Murakamis Kafka på stranden og Orwells 1984. Begge to har stått på leselisten min i alle fall et par år, så nå er det vel på tide...

Dessuten har jeg planer om å overkomme Jane Austen-fobien min, og lese Pride and Prejudice.

Utover det skal jeg vel først og fremst pløye gjennom en del av det som står ulest i hyllene mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En person til med Jane Austen-fobi? Det er sikkert ikke velbegrunna i det hele tatt, men jeg har liksom en liten, teit frykt for at det er en slags...gammeldags chick-lit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat det samme som jeg frykter... Men man får vel bare håpe at man blir positivt overraska.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja - tro det eller ei - men jeg skal lese isfolket. Denne sagaen/serien har stått urørt i min bokhylle alt for lenge.. Og flere bøker/serier som jeg har tenkt å fullføre, bl.a. twilight og harry potter. (Listen blir fort lang, ja...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalKirsten LundAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemeter