Bra fantasy for unge :) Har hørt masse bra om denne serien og ville lest den i flere år. Og endelig fikk jeg tatt meg sammen. Vet jeg er eldre en målgruppen. Men ligte denne :) Lett lest og spennende :) Passer til den unge gruppen, som den henvenner seg til :)

Jeg må innrømme jeg jo har lest denne på dansk. Men har planer om og gå på biblioteket i det nye året. Da jeg har sett her inne at de er skrivd på nynorsk :) Så tenker 2 og 3éren nok skal leses på norsk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Nå blei jeg litt i tvil.. Hvor mange bøker er det i denne serien..? Trudde bare det var 3. Er det 4.? eller fler.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fire bøker i serien ;) Utrolig gode er de óg - leste dem som forberedelse til nynorsk-eksamen i 10. for å komme inn i språkoppbygningen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også pleid å lese serien før alle nynorsk tentamner :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Funker jo som bare det ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, spennende samtidig som man repeterer grammatikken :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt den beste måten å komme inn i den nynorske skrivemåte på. Og veldig mye bedre bruk av tiden å kose seg med en bok enn å pugge grammatikk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har flere elever som leser denne som en del av nynorskopplæringa, men om de ikke liker fantasy, så liker de heller ikke denne. Ei skrev at det hele var lite trolig, for hvem kunne vel få noen til å skamme seg over sine synder ved å se noen inn i øynene... Og hvem kan vel bli til noen andre ved å drikke en trylledrikk...

Enten så liker man fantasy, eller så liker man det ikke.

Når det gjelder nynorsk litteratur, så er det alt for lite av det, men Magnhild Bruheim skriver god krim på nynorsk. Flott å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke helt sant at det finnes alt for lite nynorsk litteratur, en må bare lete litt ekstra.

Sammenligner en med alt som er kommet ut på bokmål, er det naturligvis atskillig mindre, men hvorfor ikke sjekke ut samlagets forfatterliste (http://www.samlaget.no/nn-NO/Forfattarar.aspx) eller nettsidene til Deichmanske bibliotek (http://skoleverkstedet.deichman.no/nynorsk.htm)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, det fins helt sikkert, men jeg har noen kresne kunder; skoleelever... Da skulle jeg gjerne hatt Twilight på nynorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går jo selvfølgelig på smak, men det gjør jo det meste. At det er lite nynorsk litteratur lett tilgjengelig er veldig sant, men noe kan man alltids få tak i. Det gjelder bare å finne de bøkene som passer for seg, men i et så smalt marked skjønner jeg at det kan være vanskelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti