Jeg leste denne boken 1 1/2 gang, første gangen leste jeg halve, men lot den ligge så lenge at jeg bare måtte begynne på nytt! Den andre gangen fenget boka meg mye mer, og selv om jeg - antageligvis - ikke forsto halvparten av den elsket jeg den. Jeg syntes ikke boka var så tung å lese, det vanskeligste var alle disse rusiske navnene, for meg så er Hamsun tyngre... Jeg tror forøvrig også at det er lurt å lese slike klassikere i såpass ung alder, og jeg gleder meg til å lese denne boka igjen om et par år!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

En av mine absolutt favoritter. Jeg har lest den to ganger. Den ble skrevet under Stalins terrorregime, og Bulgakov ble aldri helt ferdig med den før han døde. Boka er full av satire over sovjetsamfunnet og den ble derfor ikke utgitt før lenge etter forfatterens død. Første gang i Sovjetunjonen på midten av 60-tallet i en sterkt sensurert utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulempen med boka er at uten dyp og inngående kjennskap til russisk historie, blir den bare en relativt uinteressant røverhistorie. Heldige er dere som har nok bakgrunnskunnskap til å yte den rettferdighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun VærnesEllen E. MartolBjørg L.Hanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland Skjeggerud